Τακτοποίησε τη ζωή σου και αύξησε την αποδοτικότητα σου μόλις με μία κόλλα χαρτί!

Μία που τελειώνει η εβδομάδα και έρχεται σαββατοκύριακο, θα ήθελα να σου δώσω μία τροφή για σκέψη και να σε βάλω να σκεφτείς καλά, ότι κάθε Σαββατοκύριακο δεν είναι μόνο άλλη μία ευκαιρία ανάμεσα στα χιλιάδες σαββατοκύριακα που ζούμε για να ξεκουραστούμε, γιατί αυτό το κάνουμε επί χρόνια. Και θα το κάνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Αυτό που θέλω να σε προτρέψω, είναι να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο (ή να αφιερώσεις κάποια Σαββατοκύριακα το μήνα), για να οργανωθείς λιγάκι και να βάλεις σε τάξη τα θέλω και τις επιθυμίες σου.

Ξέρω ότι και εσύ όπως και εγώ θέλουμε να ξεκουραστούμε ιδιαιτέρως στην εποχή μας. Θέλουμε να βγούμε, να αράξουμε, χαζολογήσουμε.

Όμως κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε και για μας κάτι ουσιώδες και πραγματικό. Το να αφήνω τη μέρα μου και το χρόνο μου να περνάει βλέποντας απεριόριστες ώρες social media και μετά να παραπονιέμαι για τη ζωή μου, το μόνο που κάνει είναι να με κατακρίνει. Και όποιος είναι ειλικρινής σίγουρα θα συμφωνήσει.

Αν δούμε κάποιον ο οποίος έχει ξεχωρίσει και βγάζει χρήματα και ζει διαφορετικά από μας, με την έννοια που το κοινωνικό σύστημα ονομάζει ευημερία, το μόνο που κάνουμε είναι να τον κρίνουμε επειδή ζηλεύουμε τη θέση του. Και συνηθίζουμε να τον κρίνουμε επιμένοντας να μην κάνουμε τίποτα για αυτό.

Είναι το απόλυτα ελληνικό πνεύμα αυτό. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, παρόλο που υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους σε κάθε τι. Και το μόνο που περιμένουν αυτές οι ευκαιρίες είναι να πάμε να τις πάρουμε.

Άλλος θέλει να αποκτήσει οικονομική ευημερία, άλλος θέλει να αδυνατίσει, άλλος θέλει έναν ιδανικό σύντροφο και πολλά πράγματα.

Παρατηρώ σε όσους αναλαμβάνω, που μου λένε ότι οι συνάδελφοί τους που είναι πιο παχύσαρκοι βλέπουν τα αποτελέσματά τους, τρέχουν γύρω τους να τους πουν πόσο αδυνάτισαν, τους ζητάνε να τους πουν τι έκαναν για αυτό, και μέχρι εκεί. Καμία άλλη απόφαση καμία άλλη δράση.

Το ίδιο συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο τομέα.

Όμως από μία τεμπέλικη θέση του φοβισμένου ή βαριεστημένου λιποτάκτη, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.

Όλοι αυτοί που πετυχαίνουν πράγματα στη ζωή τους έχουν περάσει από κάποιες μεθόδους και στάδια.

Έχουν πληρώσει κάποιο τίμημα. Είτε μικρούλι όπως είναι ένα αδυνάτισμα είτε μεγάλο όπως είναι μία οικονομική ευημερία.

Άρα λοιπόν, αυτό που χρειάζεται είναι απόφαση και δράση. Είναι να αλλάξει το mindset και η νοοτροπία μας.

Και εγώ τρελαίνομαι Και μου αρέσει να χαλαρώνω και να χαζολογώ στα social. Και εγώ θέλω να ξεκουραστώ, γιατί ίσως δουλεύω περισσότερο από πάρα πολλούς εσάς εκεί έξω. Δεν μπορώ όμως να αφήσω τη ζωή μου στη μοίρα της.

Και για να το πω καλύτερα: “Δεν την αφήνω στη μοίρα της αλλά στη μοίρα που της προσδιορίζω εγώ, με αυτά που επιλέγω”.

Εγώ δημιουργώ τη ζωή μου με τις δράσεις ή τις τεμπελιές που επιλέγω να κάνω.

Οπότε δεν είναι ανάγκη να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αφού μπορώ να έχω και εγώ κατσίκες.

Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει σε ένα χαλαρό μοτίβο ζωής, το μυαλό τους είναι μπερδεμένο και δυσκολεύονται να οργανώσουν τη ζωή τους. Δεν ξέρουν τι να κάνουν και από πού να αρχίσουν.

Για αυτό λοιπόν το πρώτο που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο για να αυξηθεί η αποδοτικότητα μας, η οποία έχει φτάσει στον πάτο με όλη αυτή την λανθασμένη και ανούσια εκπαίδευση που επιλέξαμε να έχουμε.

Σας έφτιαξα λοιπόν και σας δίνω δώρο ένα τέτοιο καθημερινό σχέδιο ώστε να το κάνετε καθημερινά, όπου θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκέφτεται τελείως διαφορετικά. Και μάλιστα σε τέτοιο σημείο, που να μουτζώνεστε μετέπειτα, γιατί δεν το είχατε κάνει χρόνια πριν. Εντελώς πληροφοριακά, ξόδεψα σχεδόν μία μέρα μέχρι αργά το βράδυ για να το δημιουργήσω και να το συνθέσω. Και σας το λέω αυτό για να δείτε αυτά που είπαμε μέχρι τώρα.

Όλα σας τα έχω μόλις σε μία κόλλα χαρτί!

Θα συμπληρώνετε κάθε, μα κάθε όμως μέρα αυτά που σας γράφω μέσα, ώστε να δημιουργήσετε νέους νευρώνες που η τάση τους Θα είναι πλέον να σας οδηγούν προς την επίτευξη των ονείρων και των επιθυμιών σας. Μην παραλείψετε κανένα σημείο αυτού του σχεδίου επειδή ίσως να νομίζετε ότι δεν σας ενδιαφέρει. Πρέπει να το συμπληρώνετε όλο.

Επειδή είναι σίγουρο ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο για αυτή τη στιγμή, θα ξεκινήσετε από αυτό. Και αυτό ακριβώς θα σας οδηγήσει να ανοίξει το μυαλό σας και να κάνετε αυτά που πρέπει, για να αποκτήσετε και εσείς “κατσίκες” όπως ο γείτονας και ακόμα παραπάνω.

Κατεβάστε λοιπόν αυτό το εκτυπώσιμο αρχείο μιας μόνο σελίδας, εκτυπώστε το σε όσα αντίτυπα θέλετε, και συμπληρώνετε το κάθε μέρα. Είναι το πιο light που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε και να ξεκινήσετε τα βήματα που θα σας ξεκολλήσουν από την αδράνεια και από αυτή την ανούσια αφετηρία.

Αντί λοιπόν να δίνουμε την ενέργειά μας κατηγορώντας τους πετυχημένους, ας τη δώσουμε σε κάτι που θα μας οδηγήσει σε σίγουρη επιτυχία.

Με πολλή αγάπη Κιμ Καραμανέας

Παρέλαβε το δώρο σου εδώ:

ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ