Το μέλλον χτίζεται και προκαθορίζεται.

Ναι… μπορεί να προβλεφθεί μεν, αλλά όχι τυχαία. Το μέλλον μας μπορεί να προβλεφθεί, αλλά σύμφωνα με αυτό που είμαστε στο τώρα. Στο παρών. Και αν στο τώρα δεν είμαστε αυτό που μας αρέσει και δεν θέλουμε, και επιμένουμε να συνεχίσουμε να είμαστε όπως είμαστε, το μέλλον μας είναι ήδη προκαθορισμένο. Και τότε, και μόνο τότε, ισχύει πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Και δεν υπάρχει κάποιο προδιαγεγραμμένο «πεπρωμένο» που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, όπως συνηθίζεται να λέγεται από ανθρώπους που δικαιολογούν τη μιζέρια τους.

Αν είσαι ακόμα κι από αυτούς που πιστεύουν και στην αστρολογία, μάθε πως ακόμα και ο καλύτερος μελλοντολόγος, ο καλύτερος αστρολόγος, θα σου πει για το μέλλον σου, σύμφωνα με το ότι είσαι μέχρι τώρα. Γιατί δεν βλέπει κάτι άλλο να συμβαίνει στα χαρτιά του. Επειδή όλο το σύμπαν έχει σχηματιστεί και έχει μορφοποιηθεί ως προς εσένα και για σένα, έτσι όπως σκέφτεσαι, αισθάνεσαι, και νομίζεις τα πράγματα μέχρι τώρα.

Επειδή λοιπόν συνηθίζουμε να λέμε, πως ελκύουμε ότι είμαστε και όχι ότι θέλουμε, τότε τι καθορίζει τι είμαι;

Το «είμαι» μου, το καθορίζει η γνώμη και η αντίληψη που έχω για μένα, για τη ζωή, για τους άλλους, για τα γεγονότα και τις καταστάσεις. Δηλαδή οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω που έχω για μένα, και τη ζωή. Το τι πράγματι πιστεύω μέσα μου για όλα αυτά. Και κατ’ επέκταση, το πώς τα ερμηνεύω, σύμφωνα με ότι πιστεύω.

Όσο και να θέλω να πω και να σκεφτώ ότι τα βλέπω αλλιώς, υπάρχει μέσα μου ο μεγαλύτερος δείκτης που θα μου δείξει τι είμαι και τι πιστεύω πραγματικά.

Και αυτό είναι το συναίσθημα. Το πώς αισθάνεται η καρδιά μου, όταν σκέφτομαι ένα γεγονός.

Μπορεί π.χ. να σκέφτομαι πως όλα είναι καλά στη ζωή μου, και πως θα πετύχω αυτό που θέλω, όμως να βλέπω την καρδιά μου να μην αισθάνεται σίγουρη και χαρούμενη, και να μην ανταποκρίνεται σε αυτή τη σκέψη, αλλά να νοιώθω αυτό το σφίξιμο-ξέρετε… της αμφιβολίας. Που δείχνει πως δεν συμβαδίζει και δεν έχει συντονιστεί η σκέψη με την καρδιά μου. Και αν δεν συντονιστούν αυτά τα δύο, δεν υπάρχει υλοποίηση αυτών που θέλω. Θα υλοποιείται πάντα, αυτό που υπερτερεί σαν  συναίσθημα μέσα στην καρδιά μου. Όχι στο νου μου.

Αυτό λοιπόν μου δείχνει το τι πιστεύω πραγματικά, άρα και το τι είμαι πραγματικά. Γιατί το είμαι μου, καθορίζεται από το πιστεύω μου. Και για να αλλάξουν όντως τα πράγματα, θα πρέπει ο κατά πολύ αδύνατος σε σχέση με την καρδιά μαγνήτης του νου μου, να ενισχυθεί από το ηλεκτρικό πανίσχυρο φορτίο της καρδιάς μου, (η οποία έχει μετρημένο 5000 φορές ισχυρότερο φορτίο από το νου μας όπως σας έχω πει σε περασμένο βίντεο), και να γίνει ηλεκτρομαγνήτης, όπου εκεί για όσους ξέρετε φυσική, ελκύονται τεράστια πράγματα, και τεράστια γεγονότα.

Πώς όμως μπορώ να πετύχω αυτό το συντονισμό; Πώς μπορώ να πείσω το νου μου να μη με επηρεάζει από όλα αυτά που έχει καταγράψει μέχρι τώρα και να μη μου δημιουργεί αμφιβολία όταν προσπαθώ να σκεφτώ κάτι θετικό;

Πρώτα απ’ όλα, αυτό που θα πρέπει να νοήσουμε, είναι πως υπάρχει μία κατάσταση ή διάσταση, που μπορεί να υπάρξει κενό στις σκέψεις μας, και να πάψει αυτή η φλυαρία του νου μας. Και όσο πιο γρήγορα το νοήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε τα οφέλη από αυτό.

Και αυτή η κατάσταση, είναι το παρών. Το απόλυτο και βαθύ «τώρα».

Η στιγμή που ζούμε στο άμεσο τώρα, όπου τίποτα δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα και όλα είναι ουδέτερα και αδρανή, περιμένοντας να τους δώσουμε μορφή, σχήμα, και υπόσταση. Γιατί στο απόλυτο “τώρα”, δεν υπάρχει παρελθόν, ούτε μέλλον. Άρα θα χρειαστεί να μάθουμε να μένουμε σε αυτό το απόλυτο και ουδέτερο παρών, χωρίς την επιρροή από τις γραμμένες σελίδες του παρελθόντος μας, και χωρίς να αφήσουμε αυτές τις γραμμένες σελίδες να μας δημιουργήσουν φόβο για το μέλλον μας, καθώς θα του δίνουν την ίδια πάντα μορφή, και από ασχημάτιστο και ουδέτερο, αποκτά τη μορφή και την υπόσταση των συναισθημάτων αυτών. Πρέπει εξάπαντος να πατήσουμε Delete!

Συνήθως το παρών μας, κρίνεται από εμάς, με ότι είναι γραμμένο και γεμάτο από γεγονότα και συμβάντα που εμείς τους δώσαμε ερμηνεία και υπόσταση καλού ή κακού, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που αποκτήσαμε, οι οποίες μας δίδαξαν και μας έμαθαν να βλέπουμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις καλά ή κακά. Εμείς, για μας. Για άλλους, το ίδιο γεγονός, ερμηνεύεται διαφορετικά.

Όμως στο κάθε παρών, έχεις πάντα μία ολόλευκη σελίδα να γράψεις το μέλλον σου, όπως εσύ θες να είναι.

Απλά, μην ξεγελαστείς και αφήσεις ελεύθερο πάλι το νου σου να σε πείσει για ότι αυτός νομίζει για μια κατάσταση, και γράψεις το παρών σου πάλι από την επιρροή των γραμμένων του παρελθόντος σου και μείνεις στα ίδια. Το παρελθόν δεν υπάρχει πια! Είναι μόνο στο νου σου! Κάνε λοιπόν Format στο νου σου!

Άλλαξε την ερμηνεία των γεγονότων που βίωσες στο παρελθόν, και τα γεγονότα θα αλλάξουν στο μέλλον!

Όμως… ο μόνος που μπορεί να το κάνει είσαι εσύ! Και όντως μπορείς! Είναι στη φύση σου να μπορείς! Είναι η φτιαξιά σου… η κατασκευή σου.

Σίγουρα, με τόσες πολλές και συνεχείς καταγραφές που έχει μέσα το μυαλό μας, δεν είναι εύκολο πράγμα, γιατί έχουν καταγραφεί επί πολλά χρόνια και σε συνεχή ρυθμό στο υποσυνείδητο, στο οποίο δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει και να κυριαρχήσει το κατά 1.000.000 φορές ανίσχυρο συνειδητό μας.

Όμως, έχουμε μέσα μας έναν υπέροχο μηχανισμό αποκατάστασης και επανεκκίνησης, τον οποίο αν εκμεταλλευτούμε σωστά, θα δημιουργήσουμε νέα δεδομένα που πλέον θα τείνουν προς τα εκεί που θέλουμε.

Και αυτός ο μηχανισμός, είναι η επανάληψη.

Και είναι σημείο κλειδί, γιατί εκεί είτε θα προχωρήσουμε, είτε θα μπλοκάρουμε. Το παν είναι να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε το υποσυνείδητο με τα νέα δεδομένα όσο πιο συχνά μπορούμε μέσα στη μέρα, και κάθε μέρα, ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι νευρώνες προς τη νέα μας κατάσταση που θέλουμε.

Οι περισσότεροι σκοντάφτουν σε αυτό ακριβώς το σημείο. Γιατί σκέφτονται τον κόπο και το χρόνο.

Όμως σκέψου, πόσο σκληρότερο είναι να είσαι πάντα φυλακισμένος στην τωρινή σου κατάσταση που δεν τη θες, και στην οποία θα είσαι μια ζωή, μέχρι το θάνατο αν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό στο τώρα! Και όσο χρόνο και αν σου πάρει, θυμήσου πως θα είναι υπέρμετρα λιγότερος από τη ζωή σου όλη! Και αν θέλεις όντως να αλλάξεις μια κατάσταση, θα είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα.

Αλλά εκεί είναι το μεγαλείο! Αν το θες πραγματικά, ο χρόνος και η διαδικασία, θα σου φανεί εκπληκτική! Θα σου αρέσει να το κάνεις και θα χαίρεσαι και θα αδημονείς να το κάνεις. Και εκεί είναι που θα το δεις να έρχεται γρήγορα. Αν το δεις αγγαρεία, τότε δεν το θες πραγματικά πίστεψέ με. Απλά “θα” ήθελες να… δεν θέλεις να… Και αυτός που θέλει δεν βλέπει το τίμημα αλλά το στόχο. Δεν βλέπει το τσόφλι από το καρύδι, αλλά την ψίχα που θα απολαύσει. Δεν βλέπει το βουνό, αλλά κατευθείαν την κορυφή. Μέχρι όμως να καταλάβεις και να βρεις τι θες πραγματικά, τα πράγματα θα είναι πάντα ρευστά και κουραστικά. Πρέπει να κάτσεις κάτω και να δεις τι θες πραγματικά. Και πίστεψέ με, μόλις το βρεις πραγματικά, εκεί ακριβώς θα νοιώσεις το σκίρτημα και τη φλόγα, αυτό το boost που θα σε σπρώξει να ξεκινήσεις με χαρά! Οτιδήποτε άλλο είναι ιμιτασιόν επιθυμία.

Πώς θα καταλάβεις και πώς θα βρεις όμως τι θες και τι είσαι πραγματικά; Από πού θα αρχίσεις;

Ο καλύτερος τρόπος είναι ένας: Σκέψου μία σκέψη και επιθυμία, και δες πώς θα νοιώσεις. Χαρά; Ενθουσιασμό; Αδημονία να το κάνεις; Πόνο; Φόβο; Λύπη;

Εάν μπερδευτείς, ο καλύτερος τρόπος, είναι μετά τη σκέψη και την επιθυμία αυτή, να βάλεις τη λέξη «αλλά» και να συνεχίσεις την πρόταση. Οτιδήποτε σκεφτείς μετά τη λέξη «αλλά», είναι η τωρινή σου πραγματικότητά και η υπόστασή σου. Οι πεποιθήσεις σου και τα πιστεύω σου, άρα και αυτό που είσαι πραγματικά. Αν δεν υπάρχει αντιπαράθεση μετά το «αλλά», και νοιώθεις χαρά και καλά, τότε είσαι ότι είπες στο αρχικό σκέλος της σκέψης σου.

Προσοχή όμως εδώ. Το σημείο και ο δείκτης σου, είναι το πώς θα νοιώσεις. Όχι τι θα ήθελες, αλλά πώς θα νοιώσεις, ακόμα και αν δεν υπάρχει αντιπαράθεση. Εδώ θέλει να είσαι ειλικρινής όμως και να μην προσπαθήσεις να ξεγελάσεις τον εαυτό σου. Η καρδιά σου δεν κάνει λάθος στα αισθήματά της! Με την καρδιά νοιώθεις. Δεν νοιώθεις με το μυαλό. Με το μυαλό δημιουργείς απλά μια εικόνα, και η καρδιά ανταποκρίνεται σε αυτή με τα συναισθήματα. Από κει και πέρα, εφόσον εντόπισες και διέγνωσες την πραγματικότητά σου, και είδες πως δεν νιώθεις καλά, μπορείς και να το αλλάξεις, πράγματα τα οποία έχουμε πει σε προηγούμενα βίντεο, και ήδη μακρηγόρησα σε αυτό.