Ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά προς την υλοποίηση των επιθυμιών μας, είναι να καταλάβουμε πως ότι εκπέμπουμε αυτό επιστρέφει. Τα πάντα είναι συχνότητες. Και οι σκέψεις δημιουργούν συχνότητες που αναγκάζουν την καρδιά μας που είναι ο μεγαλύτερος πομπός συχνοτήτων να εκπέμπει αυτό που ο νους μας την έχει προστάξει να εκπέμπει. Υπενθυμίζω πως η καρδιά μας δεν κρίνει μια κατάσταση. Απλά αισθάνεται. Ο νους μας κρίνει μια κατάσταση καλή ή κακή σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας, και άμεσα η καρδιά ανταποκρίνεται. Είτε ξαλαφρώνει και χαίρεται, είτε σφίγγεται και θλίβεται. Αυτό που θα αισθανθεί η καρδιά μας, αυτό και θα εκπέμψει, οπότε και θα συντονιστεί στην ίδια συχνότητα όπου θα ελκύσει το αντίστοιχο, καθώς το όμοιο στο σύμπαν, ελκύει το όμοιό του.

Κάθε στιγμή, έχουμε τη δυνατότητα να εκπέμπουμε. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Αν αφήσουμε το νου μας ελεύθερο να σκεφτεί χωρίς να τον ελέγχουμε, θα μας ερμηνεύσει τις καταστάσεις σύμφωνα με αυτά που ξέρει έως τώρα. Και το 95% των ερμηνειών του θα είναι αρνητικό, λόγω του φίλτρου RAS που έχουμε μέσα μας όπως έχουμε πει το οποίο δεν αφήνει να περνάνε, παρά οι αρνητικές ερμηνείες των καταστάσεων. Γιατί νομίζει πως μας προστατεύει έτσι.

Καμία όμως κατάσταση στην πραγματικότητα δεν είναι καλή ή κακή. Ποιος της δίνει ερμηνεία; Ο νους μας με τις πεποιθήσεις του της δίνει το νόημα που νομίζει και μέχρι να το κάνει αυτό, η κάθε κατάσταση είναι απλά ουδέτερη. Μα θα μου πεις… δεν βλέπεις τι γίνεται; Αφού το περνάω ήδη το αρνητικό και μου συμβαίνει ήδη. Πώς είναι δυνατόν να είναι ψευδαίσθηση και καλό;

Ναι μπορεί να είμαστε ήδη σε μία κακή κατά την κρίση μας κατάσταση και να περνάμε δυσάρεστα. Και ο νους μας να φαίνεται πως έχει δίκιο να μας απογοητεύει εφόσον τη ζούμε την κατάσταση στο άμεσο τώρα. Δεν μας λέει όμως ο νους μας, πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό άμεσα. Στο κάθε νέο άμεσο τώρα! Στη νέα επόμενη στιγμή. Μας το κρύβει. Και μας αφήνει να καιγόμαστε. Και δεν μας λέει επίσης πως η κατάσταση δεν ήρθε για να μας κάνει κακό αλλά για να μας ανεβάσει επίπεδο προς την υλοποίηση των στόχων μας. Γιατί αν θέλω κάτι, και υστερώ σε ιδιότητες και ικανότητες για να το πετύχω, θα έρθουν κάποιες καταστάσεις να με εφοδιάσουν με τις κατάλληλες ικανότητες.

Και θα σας πω ένα παράδειγμα εδώ να το καταλάβετε. Κάποια στιγμή μελετώντας και πειραματιζόμενος με το νόμο της έλξης, συνειδητοποίησα ένα γεγονός που ποτέ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Κατάλαβα, πως χρειάζομαι περισσότερη οικονομική ευημερία. Κάτι το οποίο θα μου άνοιγε περισσότερες όμορφες καταστάσεις στη ζωή μου, αλλά και θα μου έλυνε τα χέρια στο δρόμο προς την υλοποίηση κάποιων σκοπών και επιθυμιών μου. Κάτι το οποίο δεν είναι της ώρας να πούμε. Όμως το συνειδητοποίησα. Και αποφάσισα συνειδητά να στραφώ προς αυτή την εκδήλωση επιθυμίας. Όμως, οι ικανότητες μου στη διαχείριση των οικονομικών μου δεν ήταν καλές. Κι εγώ ζητούσα γερά ποσά. Και σας έχω πει πως για να αποκτήσω κάτι το οποίο ονειρεύομαι, πρέπει πρώτα να αποκτήσω τις κατάλληλες ικανότητες να το έχω και να είμαι καλός οικονόμος στα στοιχεία της κάθε κατάστασης. Αν πχ θέλω να έχω το τέλειο ταίρι δίπλα μου, θα πρέπει να γίνω καλό ταίρι πρώτα εγώ. Και να είμαι καλός οικονόμος συντρόφου. Και λέγοντας οικονόμος, εννοώ πάντα διαχειριστής.

Το ότι ήμουν λοιπόν κακός οικονόμος είχε πλέον αποδειχτεί πολλάκις, γιατί μου έστελνε ποσά και στην κυριολεξία από το πουθενά όταν τα αισθανόμουν, αλλά τα εξανέμιζα τελικά. Γιατί δεν ήξερα να τα διαχειριστώ. Και μάλιστα ένα ωραίο σημείο μέσα στη Γραφή λέει: Αν στα λίγα δεν μπορείς να σταθείς πιστός, ποιος θα σου εμπιστευτεί τα πολλά; Και αυτός που είναι ανίκανος στα λίγα, θα είναι και στα πολλά ανίκανος. Πολύ ωραίο και πολύ αληθινό.

Ύστερα λοιπόν από πολλές τέτοιες αποδείξεις, κάποια στιγμή, μου συμβαίνει ένα πάρα πολύ γερό πατατράκ, όπου βρίσκομαι σε ένα τρελό αδιέξοδο, χωρίς χρήματα και χωρίς την ικανότητα να ανταπεξέλθω σε κάποιες συνέπειες της τότε ανικανότητάς μου. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ πιεστική, στην οποία ήρθε να προστεθεί και η ευθύνη του να διατηρώ τα έξοδα και της κόρης μου που κατοικούμε μαζί και δεν έχει καμία ευθύνη πάνω σε αυτό. Τώρα; Τι κάνω; Έφτασα σε σημείο να μην έχω καν ρεύμα στο σπίτι και χωρίς προοπτική κατά το τότε παρών φαινόμενο της στιγμής να μπορέσω να ανταπεξέλθω. Ποιος φταίει εδώ; Το Σύμπαν που με έφερε σ’ αυτή την κατάσταση ενώ εγώ ζητούσα άλλο ή η κακή μου νοοτροπία κι ανικανότητα που πολλές φορές είχα πει πως θα άλλαζα; Μα φυσικά και εγώ έχω την πλήρη ευθύνη και έλκυσα αυτό που ήμουν. Αυτό μου άξιζε και αυτό είχα λάβει.

Εξ΄αιτίας όμως της εκπαίδευσης που είχα επενδύσει τεράστιο ποσό χρόνου, όπου και με είχε εφοδιάσει με τις κατάλληλες κεραίες να πιάνω το νόημα πίσω από το κάθε φαινόμενο, δεν χρειάστηκα πολύ για να καταλάβω τι παίζει. Ήταν ο μόνος τρόπος να βάλω τα πράγματα κάτω σοβαρά και συνειδητά, και να αποφασίσω από κει και έπειτα να γίνω καλός διαχειριστής. Κατάλαβα πως αυτό το συμβάν, ήρθε για να με εφοδιάσει με τις κατάλληλες ικανότητες ενός καλού οικονόμου. Κι ας φαινόταν στην παρούσα στιγμή τόσο πολύ δυσάρεστο. Όποιος ασχολείται με το νόμο της έλξης καταλαβαίνει απόλυτα την πραγματικότητα των συμβάντων. Εν τέλει, το θέμα λύθηκε μετά από 1 μήνα, με λίγο κυνήγι, και με τις καλύτερες συνθήκες, που φαινομενικά, όλα έδειχναν πως δεν γινόταν να λυθεί. Κάτι το οποίο αν είχα κάνει από πριν, θα είχα μεγάλη οικονομική αποταμίευση! Τι έγινε λοιπόν εδώ; Αυτή η συνείδηση που ονομάζεται με τόσα πολλά ονόματα, το μόνο που δεν ήθελε ήταν να μου κάνει ζημιά. Αλλά τι ήθελε; Να με ανεβάσει επίπεδο ικανοτήτων, ώστε να γίνω αυτό που τα όνειρά και οι επιθυμίες μου θέλουν να είμαι, για να τις έχω.

Όπως καταλαβαίνετε, άλλο πράγμα είναι το «θέλω», και άλλο πράγμα είναι το «είμαι».

Επίσης, όταν εκδηλώνουμε τις επιθυμίες μας, το να εκπέμπουμε από τη θέση του «θέλω», δηλώνει έλλειψη. Γιατί όταν λέμε θέλω, σημαίνει πως αισθανόμαστε πως δεν έχουμε αυτό που ζητάμε, ούτε πως είμαστε. Άρα, και θα λάβουμε το αντίστοιχο: Έλλειψη. Την ίδια υπάρχουσα και τωρινή παρούσα κατάσταση του «δεν έχω». Αυτό που μας κάνει σίγουρη την υλοποίηση των επιθυμιών μας και πολύ γρηγορότερη, είναι να μπούμε σε μία τέτοια κατάσταση, κατά την οποία θα αισθανόμαστε και θα φερόμαστε όπως θα αισθανόμαστε και θα φερόμαστε όταν έχουμε αυτό που θέλουμε. Πώς θα αισθάνομαι όταν θα έχω αυτό που επιθυμώ; Πώς θα φέρομαι; Τι θα φοράω; Τι θα κάνω; Τι αυτοπεποίθηση, χαρά ασφάλεια θα έχω; Γιατί τα πάντα, εξαρτώνται από το πώς αισθανόμαστε. Μπορούμε λοιπόν να οραματιζόμαστε συχνά μέσα στη μέρα μας αυτή μας την έκδοση του εαυτού μας, και ζούμε τις στιγμές αυτές με χαρά. Μα θα μου πεις… πλάκα μας κάνεις; πώς θα νοιώθω σα να είμαι αφού δεν είμαι; Ναι στην αρχή για πολλούς μας είναι δύσκολο. Γιατί έχουμε να πάμε κόντρα στη λογική του φαινομένου που βλέπουμε πως έχουμε στο τώρα. Η οποία όμως λογική, είναι απλά μια ψευδαίσθηση, μεγαλύτερη από αυτό που θα οραματιστούμε πιστέψτε με. Ή έστω αν νομίζεις πως είναι μία ψευδαίσθηση το να οραματιστείς πως έχεις και είσαι κάτι που δεν υπάρχει στο τώρα, τότε σκέψου πως άλλο τόσο ψευδαίσθηση είναι και η παρούσα κατάσταση του «μη είμαι». Γιατί μπορείς να την αλλάξεις στην επόμενη στιγμή. Αν πιστέψεις πως τα πάντα είναι εκπομπή συχνοτήτων, θα καταλάβεις αυτό που σου λέω. Και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που σήμερα φαίνονται κοινά, έγιναν από τέτοιες «ψευδαισθήσεις» τρελών για την εποχή τους οραματιστών, που έβλεπαν αυτό που δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει. Και σήμερα το εισήγαγαν στη δική μας πραγματικότητα ως κάτι το φυσικό. Γιατί τα πάντα υπάρχουν μέσα στη σούπα όπως έχουμε πει των κβαντικών φαινομένων και περιμένουν να τα υλοποιήσουμε.

Κάνε λοιπόν την αρχή, άρχισε να οραματίζεσαι και να πείθεις τον εγκέφαλό σου πως έχεις και είσαι αυτό που επιθυμείς, και μέρα με τη μέρα θα βλέπεις να ελευθερώνεσαι από παλιές πεποιθήσεις που σε μπλοκάρουν και να σου γίνεται εύκολο αυτό που θεωρούσες αδύνατον. Γιατί ο νους δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από το όραμα και τα θεωρεί το ίδιο. Είναι η μέθοδος των πρωταθλητών που κάνουν πριν από ένα μεγάλο αγώνα, και έχει δημιουργήσει αυτά τα απίστευτα ρεκόρ.

Και αυτό που θεωρείς α-δύνατον, έχει διαφορά ένα μόλις γράμμα από το δυνατόν! Βγάλε το αρχικό του άλφα και κάντο δυνατόν, και φέρ’ το στην πραγματικότητά σου.