Μπορείτε να πιστέψετε ότι το 2022 έχει φτάσει κι όλας στη μέση του; Είμαι εγώ που γερνάω γρήγορα, ή τα ημερολόγιά μας επιταχύνονται με κάποιο τρόπο;

Η συντομία της ζωής, είναι μια από τις πιο σκληρές πραγματικότητες της ζωής.

Στα νεκροταφεία, υπάρχουν ταμπέλες με τις ημερομηνίες γέννησης, και με μία “παύλα” ανάμεσα γράφει την ημερομηνία θανάτου κάποιου.

Τι να συμβαίνει άραγε στην «παύλα», στο «ενδιάμεσο» της ημερομηνίας γέννησης και της ημερομηνίας θανάτου του καθενός;

Υπάρχει μια κατάλληλη γραμμή από την ταινία Gladiator όπου ο Μάξιμος ο Ρωμαίος στρατηγός λέει λίγο πριν από μια σπουδαία μάχη: «Αυτό που κάνουμε σε αυτή τη ζωή, αντηχεί στην αιωνιότητα».

Ποιος δεν έχει εμπνευστεί για να ζήσει μια καλύτερη ζωή από αυτή τη πρόταση;

Υπάρχει μια απεικόνιση που κυκλοφορεί, η οποία προκαλεί τη σκέψη, για να δείξει τη συντομία της ζωής μας, συγκρίνοντας τη με ένα 24ωρο ρολόι.

Αν η ζωή ήταν ένα ρολόι 24 ωρών, τι ώρα είναι σήμερα για εσάς;

Όταν γεννηθήκαμε το ρολόι άρχισε να τρέχει. Όταν πεθαίνουμε, το ρολόι σταματά να λειτουργεί γιατί συμπλήρωσε τις 24 ώρες του.

Τι γίνεται αν έχουμε μόνο 24 ώρες στο ρολόι της ζωής μας; Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, τι ώρα είναι στη ζωή σας; Είναι 10:00 π.μ., Είναι μεσημέρι, Είναι 5:00 μ.μ. ή είναι σχεδόν μεσάνυχτα;

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το προσδόκιμο ζωής για έναν μέσο άνθρωπο υπολογίζεται επί του παρόντος στα 78,4 χρόνια. Εάν τα 78,4 χρόνια αντιπροσωπεύουν τη μέση διάρκεια ζωής μας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ρολόι μας θα χτυπήσει τις 24 ώρες όταν φτάσουμε σε αυτή την ηλικία. Έχουμε 24 ώρες για να ζήσουμε και θα μας πάρει 78,4 χρόνια για να ζήσουμε αυτές τις 24 ώρες. Επομένως, κάθε ώρα θα αντιπροσωπεύεται από 3,2 χρόνια ζωής (78,4 χρόνια διαιρούμενα με 24 ώρες του ρολογιού της ζωής μας). Τι κάνω σε κάθε τέτοια ώρα; Τι κάνω δηλαδή σε κάθε 3,2 χρόνια ζωής;

Σύμφωνα με αυτή την απεικόνιση, όταν το 24ωρο ρολόι σας φτάσει στις 3 το πρωί, θα έχετε ζήσει σχεδόν 10 χρόνια ζωής.

Όταν φτάσετε στην ηλικία των 20 ετών, το 24ωρο ρολόι σας δείχνει 6:24 το πρωί.

Σε ηλικία 30 ετών, είναι λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Στα 40 σου έχει περάσει το μεσημέρι.

Ένα άτομο 50 ετών κοιτάζει το ρολόι και δείχνει την ώρα 3:18 μ.μ. Αυτό το άτομο πλησιάζει την ώρα του δείπνου στη ζωή του. Τους απομένουν λιγότερο από 9 ώρες ζωής στο 24ωρο ρολόι τους.

Ένα άτομο 60 ετών κοιτάζει το ρολόι και δείχνει μια ώρα 6:22 μ.μ. το απόγευμα. Αυτό το άτομο έχει λιγότερο από 6 ώρες στο 24ωρο ρολόι ζωής του

Το θέμα είναι ότι ό,τι κι αν πρόκειται να κάνεις στη ζωή σου, καλύτερα να ασχοληθείς με αυτό, γιατί ο χρόνος τελειώνει. Το άλλο σημείο είναι ότι αν δεν κάνεις κάτι με τη ζωή σου, δεν έχει σημασία πόσες μέρες σου απομένουν. Είναι όλες κενές!

Τι θα κάνετε λοιπόν με το υπόλοιπο 2022; Πόσο διαφορετική θα είναι αυτή η μισή χρονιά; Πόσοι από εσάς θα θέλατε το υπόλοιπο μισό 2022 να είναι καλύτερο από κάθε προηγούμενη χρονιά;

Η περσινή χρονιά μπορεί να ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ίσως για κάποιους από μας, να ήταν μια χρονιά προκλήσεων, μια χρονιά επιλογών. Να ήταν μια χρονιά αλλαγών. Ή να ήταν μια χρονιά με κάποιες κρίσεις. Το γεγονός είναι, ότι για κάποιους από εσάς, το 2021 να ήταν μια απογοήτευση. Κάποιοι ίσως βιώσατε μια απώλεια, ίσως χάσατε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Ίσως για κάποιους από εσάς το 2021 να ήταν μια χρονιά αποτυχίας.

Τα καλά νέα είναι τα εξής: Με τη νέα χρονιά ξεκινάμε από την αρχή. Έχουμε μία νέα λευκή σελίδα να γράψουμε ότι θέλουμε!

Κάθε χρόνο έχουμε την ικανότητα και την εξουσία να καθαρίζουμε το παρελθόν, και να ξεκινάμε με μια ολοκαίνουργια χρονιά. Είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή. Και αυτά είναι καλά νέα.

Πώς θα είναι το υπόλοιπο 2022 καλύτερο από το πρώτο μισό του και από το 2021;

Το κλειδί είναι ότι πρέπει να έχεις ένα σχέδιο. Δεν μπαίνεις απλώς στο 2022 και λες: «Ελπίζω ότι θα είναι καλύτερα». Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για να το δουλέψετε και να το βελτιώσετε.

Ο μεγάλος βιβλικός σοφός Σολομώντας, έγραψε: «Ένας έξυπνος άνθρωπος στοχεύει σε σοφές πράξεις, αλλά ο ανόητος ξεκινάει προς πολλές κατευθύνσεις»… Ωχ…

Για πολλούς από εμάς αυτό μπορεί να περιγράψει το 2021. Οδηγηθήκαμε προς πολλές κατευθύνσεις. Η λέξη κλειδί παραπάνω είναι «στόχοι». Αυτό σημαίνει ότι οι σοφοί και οι έξυπνοι, έχουν έναν στόχο, έναν στόχο, έναν στόχο, έναν στόχο!

Έχετε βάλει στόχους για το 2022; Ή ελπίζετε γενικά να είναι καλύτερα; Όχι! Πρέπει να έχεις ένα στόχο, και ένα σχέδιο να τον υλοποιήσετε! Μία κατεύθυνση!… Μία!

Επιτρέψτε μου να σας δώσω γρήγορα τέσσερα βήματα (και ονομάστε τα Α, Β, Γ, Δ) για τη μεγιστοποίηση του υπόλοιπου έτους. Αυτά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά απλοποιημένα, αλλά μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να «ξεκινήσετε».

Και αν είστε πραγματικά πρόθυμοι, ίσως να θέλετε ακόμη και να επιστρατεύσετε έναν life coach, για να σας κάνει να μετακινηθείτε από το εδώ στο εκεί’.

Α – Αποδέξου την ευθύνη για τη ζωή σου.

Αυτό είναι το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε σοφα, αλλά είναι ίσως και το πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους για να το κάνουν. Μερικοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να κατηγορήσουν κάποιον άλλον για τα προβλήματα και τις δυσκολίες στη ζωή τους. Αυτοί είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν αναζητώντας κάποιον που θα δεχτεί την ευθύνη για αυτούς. Κάποιος που θα δεχτεί την ευθύνη για τον τρόπο που ζει αυτός, τη ζωή του και τις επιλογές που κάνει.

Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως ελπίζουν, έχουν πάντα κάποιον που μπορούν να κατηγορήσουν.

Η αποδοχή της ευθύνης για τη ζωή κάποιου δεν είναι μια δημοφιλής έννοια στην κοινωνία μας, επειδή ζούμε σε μια κουλτούρα που αγκαλιάζει μια έννοια που ονομάζεται «πολιτική ορθότητα». Αυτό λέει βασικά, «Κανένα από τα προβλήματά σου δεν είναι δικό σου λάθος. Για οτιδήποτε κακό στη ζωή σου φταίει κάποιος άλλος. Κατηγορήστε το περιβάλλον. Κατηγορήστε τον παιδαγωγό. Κατηγορήστε τους γονείς σας, κατηγορήστε το σύστημα. Κατηγόρησε οποιονδήποτε άλλο, αλλά δεν φταις εσύ». Αν πάθεις ατύχημα, δεν φταις ποτέ εσύ. Εάν χύσετε λίγο καφέ στον εαυτό σας, μηνύστε την καφετέρια. Είναι δικό τους λάθος (εντάξει υπερβολικό μεν, αλλά αληθινό σε άλλους τομείς). Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Δεν θα έχουμε ποτέ επιτυχία στη ζωή και δεν θα κάνουμε ποτέ τη ζωή μας να μετράει, αν έχουμε τη στάση ότι φταίει κάποιος άλλος. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας.

Η διαχρονική αλήθεια είναι η εξής: είμαι υπεύθυνος για τη ζωή μου, είτε μου αρέσει είτε όχι.

Όλοι όσοι διαβάζουμε αυτό αντιμετωπίζουμε δύο είδη περιστάσεων.

Εκείνες τις περιστάσεις που δεν έχουμε κανέναν έλεγχο.

Κανείς από εμάς δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρόκειται να συμβούν ανεξάρτητα από το τι κάνετε και πώς σχεδιάζετε τη χρονιά σας. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην είσαι προετοιμασμένος ή να μην έχεις σχέδιο. (Παράδειγμα ορισμένων πραγμάτων πάνω στα οποία πραγματικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο είναι: Δεν έχουμε έλεγχο στον καιρό, την οικονομία, τις εταιρείες για τις οποίες εργαζόμαστε ή τα λόγια και τις πράξεις άλλων.)

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών, πράξεων ή έλλειψης κάποιων ενεργειών μας.

(Παράδειγμα: Έχω γνωρίσει ανθρώπους που είχαν οικονομικά προβλήματα, επειδή παράτησαν τη δουλειά τους και δεν είχαν άλλη δουλειά να πάνε. Ο λόγος που παράτησαν τη δουλειά τους είναι είτε επειδή δεν τους άρεσε, είτε επειδή κάποιος τους τρέλαινε. Μετά, όταν τα πράγματα ήταν στενά, τα χρήματα και το φαγητό ήταν λίγα, αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούσαν την οικογένειά τους, την εκκλησία που δεν τους βοηθάει, το συνάδελφο που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση, τους συγγενείς τους που δεν τους βοηθάνε, ή κάποιον που αρνήθηκε να δεχτεί την ευθύνη για τις αποφάσεις και τις πράξεις αυτών των ανθρώπων. Ήθελαν πραγματικά κάποιος να δεχτεί την ευθύνη για τις ζωές τους και να τους διώξει από τα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι τέτοιοι στον κόσμο. Δεν μιλώ βέβαια για κάποιον που χωρίς δικό του λάθος έπεσε σε δύσκολες στιγμές.

Αν και μπορεί να μην έχουμε τον έλεγχο όλων των περιστάσεων που θα αντιμετωπίσουμε φέτος, έχουμε τον έλεγχο του πώς θα ενεργήσουμε και θα ανταποκριθούμε σε αυτές.

Συνηθίζεται να λέγεται ότι υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων στον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα, αλλά αυτή είναι μια καλή λίστα:

  • Υπάρχουν αυτοί που κατηγορούν.
  • Υπάρχουν αυτοί που δικαιολογούνται.
  • Υπάρχουν αυτοί που επιλέγουν την ευθύνη.

Υπάρχουν οι κατήγοροι. Πάντα κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους. Η αγαπημένη τους φράση είναι: «Εσύ φταις για όλα». Δεν φταίω ποτέ εγώ. Φταίει κάποιος άλλος.

Υπάρχουν αυτοί που δικαιολογούνται. Οι δικαιολογητές είναι άνθρωποι που έχουν πάντα μια δικαιολογία για να μην παίρνουν μια απόφαση ή να κάνουν κάτι. Υπάρχει πάντα ένας λόγος που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάτι, ή να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη χρονιά τους. Μακροπρόθεσμα καταλήγουν να είναι οι χαμένοι. Ανακάλυψαν ότι όποτε θέλουν να χρονοτριβίσουν για κάτι ή να αποφύγουν κάτι, κάθε δικαιολογία θα τους βολέψει. Στην πραγματικότητα είναι τεμπέληδες! «Ένας τεμπέλης είναι πάντα γεμάτος δικαιολογίες».

Υπάρχουν οι επιλέγοντες να λένε, «Επιλέγω να αποδεχτώ την ευθύνη για τη ζωή μου, τους στόχους και την ευτυχία μου. Δεν εξαρτώμαι από κάποιον άλλον. Επιλέγω την κατεύθυνση της ζωής μου». Δεν εξαρτώμαι από το πλήθος. Εάν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε ήδη ένα άλμα μπροστά το υπόλοιπο 2022.

Β – Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις

Σταματήστε να λέτε “δεν μπορώ” επιτέλους, και αρχίστε να λέτε “ναι ρε φίλε… μπορώ… Τι με εμποδίζει να μην μπορώ δηλαδή”;

Το άτομο που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει, θα το δει να υλοποιείται μροστά στα μάτια του!

Ίσως μεγάλωσες σε κάποια άσχημη κατάσταση και τη βρήκες άχρηστη και προχώρησες. Καλά έκανες! Δυστυχώς όμως δεν την αντικατέστησες με τίποτα!

Θα συνιστούσα για έναν από τους στόχους σας, ότι μπορεί να είναι να επιστρέψετε και να δείτε τι αφήσατε, και αν εξακολουθείτε να μην το θέλετε, τότε συνεχίστε και εξερευνήστε κάποιο άλλο «μέρος» για νόημα και σημασία, και όχι απλά να φύγετε από μία κατάσταση χωρίς να μεταβείτε σε καλύτερη. Να δημιουργήσετε καλύτερη!

Είμαστε άνθρωποι! Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κατακτήσουμε!

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι στον επόμενο μισό χρόνο, κανένα πρόβλημα, καμία κατάσταση, καμία περίσταση, καμία ταλαιπωρία που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, που δεν είμαστε ικανοί να χειριστούμε. Πάντα έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Είναι μέσα στη φύση και την κατασκευή μας!

Πολλοί άνθρωποι δεν πετυχαίνουν ποτέ στη ζωή, γιατί πιστεύουν ολκληρωτικά και μόνιμα ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Ποτέ δεν απολαμβάνουν τη ζωή, γιατί η ζωή τους είναι απλώς ένας κύκλος με τη μια μεγάλη αποτυχία μετά την άλλη. Αντιμετωπίζουν το νέο έτος με λύπη και όχι με τη χαρά να γνωρίζουν ότι ακόμα κι ο καλός Κύριος θέλει να τους βοηθήσει.

Έχω μια θεωρία για τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Πιστεύω ότι γίνονται τόσα πολλά πρωτοχρονιάτικα πάρτι, όπου οι άνθρωποι μεθάνε περισσότερο για να ξεχάσουν τη χρονιά που πέρασε και γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν την Πρωτοχρονιά και ότι τους φέρει. Και όχι γιατί γιορτάζουν τον ερχομό της νέας χρονιάς.

Το κρυφό μυστικό των περισσότερων, είναι ότι στρέφονται και χρειάζονται το Θεό, για να του αποδώσουν την ευθύνη για ότι δεν μπορούν. Για το ότι είμαι άρρωστος και δεν μπορώ πλέον να τα καταφέρω μόνος μου. Χρειάζομαι τον Θεό να με βοηθήσει να δώσω, γιατί δεν φαίνεται πλέον να έχω τη διάθεση να μπορώ να δώσω. Να με βοηθήσει να είμαι ευγενικός, καθώς δεν φαίνομαι πλέον ικανός για καλοσύνη. Για να με βοηθήσει να αγαπήσω, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορώ να αγαπήσω πλέον. Κι αν δεν με βοηθήσει δεν θα φταίω εγώ! Εκείνος θα φταίει που δεν έκανε ότι του ζήτησα!

Η πραγματική χρήση της βοήθειας του Δημιουργού όμως, μπορεί να συνοψιστεί σε αυτό:

Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, μπορώ να ξεπεράσω το παρελθόν και να αντιμετωπίσω το μέλλον. Όχι Θεέ μου δώσε μου να…

Έχω τότε μια νέα λαβή να πιαστώ για τη ζωή για το επόμενο έτος. Πιστεύω και ξέρω ότι μπορώ να αλλάξω. Και το μυστικό κλειδί: “Θα το προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη”!

Γ – Ξεκαθάρισε τι πραγματικά θέλεις

Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι σημαντικό για σας και τι όχι. Μας έχει δοθεί στον καθένα μας ένα απίστευτο δώρο που ονομάζεται ελευθερία επιλογής! Ελευθερία επιλογής!!!

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους διαφέρουμε από τα ζώα, το ότι έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε μεταξύ του καλού και του κακού. Έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε τι θέλουμε στη ζωή.

Ο μόνος τρόπος για να ξεκαθαρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε, είναι να κάνουμε μια λίστα και να αποφασίσουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι.

Είναι μία εκπληκτική κίνηση ζωής, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν ποτέ αυτό. Ποτέ δεν σταματούν να σκέφτονται αυτόματα, και ποτέ δεν θα δημιουργήσουν χρόνο για να κάτσουν και γράψουν σε χαρτί τι είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς. Ίσως κάποιοι από εσάς να μην το έχετε κάνει ποτέ αυτό. Δεν έχετε γράψει ποτέ τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς.

Πρέπει να αναρωτηθείτε:

« Τι είναι σημαντικό για μένα; «Τι πραγματικά μετράει;

Δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε ό,τι είναι σημαντικό, μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι είναι σημαντικό. Διαφορετικά, θα πιεστείτε από τις πιέσεις της ζωής κάνοντας αυτό και εκείνο, όπου ξαφνικά η χρονιά τελειώνει και λέτε, «Πού πήγε η χρονιά;»

Θυμηθείτε:

Οι εσωτερικές αξίες σας, καθορίζουν το όραμά σας.

Οι επιθυμίες σας, καθορίζουν την κατεύθυνση σας.

Οι ρόλοι σας, καθορίζουν τους στόχους σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αποφασίσει ποτέ τι θέλουν από τη ζωή και αν δεν στοχεύεις σε τίποτα, δεν θα πετύχεις ΠΟΤΕ τίποτα!

Ότι στοχεύεις αυτό και λαμβάνεις! Αν στοχεύεις στο τίποτα, λαμβάνεις και τίποτα. Αν στοχεύεις σε ακαθόριστο, λαμβάνεις και ακαθόριστο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτό το ασαφές συναίσθημα: «Θέλω απλώς να είμαι ευτυχισμένος». Αλλά ποτέ δεν κάθισαν να καταλάβουν και να ξεκαθαρίσσουν το τι είναι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένο; Τι χρειάζεται να κάνω στη ζωή μου; Γιατί είμαι εδώ; Δεν έχουν γράψει ποτέ τις αξίες τους.

Θέλω να προκαλέσω τον καθένα από εσάς, να φτιάξετε μια λίστα με πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς, μια λίστα με πράγματα που θέλετε να επιτύχετε. Τι εκτιμώ; Τι θέλω να αλλάξω; Βάλτο μετά κάτω.

Στη συνέχεια, καρφιτσώστε αυτήν τη λίστα του προβληματισμού σας. σε έναν τοίχο και αναθεωρήστε τη καθημερινά και βρείτε λίγο χρόνο και σκεφτείτε τη.

Έπειτα, κάντε ένα σχέδιο δράσης, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για όσο διάστημα σας μένει φέτος.

Στη συνέχεια, κάντε ό,τι πρέπει, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χρόνο που απομένει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και δείτε να συμβαίνουν θαύματα στη ζωή σας!

Ξεκαθάρισε τι πραγματικά θέλεις.

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που θα κάνουμε που είναι επιτρεπτά, αλλά μπορεί να μην είναι απαραίτητα προς όφελός μας. Θα υπάρξουν κάποια πράγματα που θα κάνουμε όλοι φέτος, που δεν θα μας ωφελήσουν καθόλου.

Θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση μεταξύ του τι είναι καλό και τι είναι καλύτερο. Μεταξύ του καλύτερου και του πολύ καλύτερου. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν θα είναι όλα ωφέλιμα. Μερικά πράγματα δεν είναι απαραίτητα λάθος. Απλά δεν είναι απαραίτητα. Δεν έχουμε χρόνο για όλα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα δύο ή τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε φέτος. Ποια είναι τα πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά;

Μπορώ να προτείνω δύο-τρία πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας:

1. Η πνευματικότητά σας ή η εξέλιξή σας.

Τι πρόκειται να κάνετε φέτος για να την ενισχύσετε και να τη βελτιώσετε;

Τι πρόκειται να κάνετε για να γίνετε πιο οικείοι με αυτό το Είναι;

2. Οι σχέσεις σας με την οικογένεια σας, τους φίλους σας και τους συναδέλφους σας.

Τι πρόκειται να κάνετε για να οικοδομήσετε μια ισχυρότερη και καλύτερη σχέση με την οικογένειά σας;

Τι πρόκειται να αλλάξετε στον εαυτό σας που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε;

3. Η σχέση σας με μια κοινότητα προσφοράς (αν αυτό είναι σημαντικό για εσάς). Μια εκκλησία, ή μια ομάδα υποστήριξης βοήθειας.

Τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε για να βελτιώσετε την ποιότητα της κοινότητάς σας;

Διάλεξα αυτά, γιατί αυτά είναι τα τρία πράγματα που λένε συνήθως οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν, στα οποία όλοι ομολογούν, πως θα ήθελαν να είχαν δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει: «Μακάρι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο, στη δουλειά ή να χτίσω την καριέρα μου.

Λοιπόν, ξεκαθαρίστε τι είναι σημαντικό.

Δ – Μην περιμένετε να ξεκινήσετε.

Κάν ‘το τώρα! Αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας. Κάν ‘το τώρα!

Εάν εσείς και εγώ περιμένουμε τη σωστή κατάσταση ή τις σωστές συνθήκες, θα χάσουμε τη ζωή όλοι μαζί.

Δεν θα υπάρξει ποτέ ένα ιδανικό σύνολο περιστάσεων για να ξεκινήσετε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το 2022 που απομένει, και για να πετύχετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, ξεκινήστε τώρα! Μην περιμένετε να ξεκινήσετε την επόμενη χρονιά! Θα είναι η ίδια με την κάθε ανούσια προηγούμενη!.

Μια αρχαία παροιμία λέει: «Αν περιμένεις τέλειες συνθήκες, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα».

Πάντα λέμε, «Όταν τα πράγματα ρυθμιστούν». Ή «Όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα». Το πρόβλημα είναι ότι τα πράγματα μπορεί να μην ηρεμήσουν ποτέ ή να γίνουν καλύτερα. Αυτό λέγεται ζωή! Εάν είστε εκεί έξω χρησιμοποιώντας αυτό ως δικαιολογία, “Όταν τα πράγματα ρυθμιστούν ή γίνουν καλύτερα, τότε θα αρχίσω να έχω έναν καθημερινό ήσυχο χρόνο για να σκεφτώ τη ζωή μου”, δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, περιμένοντας την ιδανική κατάσταση ή περιμένουν να βελτιωθούν τα πράγματα. Ενώ περίμεναν, ο χρόνος απλώς προχωρούσε και τους περνούσε.

Πρέπει να μάθουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή κάτω από συνθήκες που είναι λιγότερο από τέλειες. Ό,τι πρόκειται να κάνετε, αυτό που θέλετε να κάνετε, ξεκινήστε το τώρα! Γιατί τα πράγματα μπορεί να μην ηρεμήσουν ή να γίνουν καλύτερα μέχρι να βρεθείτε εν τέλει στο φέρετρο.

Μερικοί από εσάς λέτε στον εαυτό σας, «Θα αξιοποιήσω στο έπακρο αυτό το νέο έτος. Θα βάλω κάποιους στόχους και θα τους πετύχω. Αυτήν τη στιγμή έχετε κίνητρο, είστε έτοιμοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το υπόλοιπο έτος.

Ωστόσο, όταν απενεργοποιήσετε τελικά αυτό το πρόγραμμα, δεν θα υπάρχει κανείς να σας παρακινήσει ή να σας ενθαρρύνει. Είστε μόνοι! Πρέπει να αποφασίσετε τώρα ότι δεν έχει σημασία για σας, ή τι θα θέλατε να σας συμβεί και να πετύχετε, και τότε αυτή θα γίνει η καλύτερη χρονιά! Τι είδους άνθρωπος θα είσαι εν τέλει φέτος;

Έτσι, καθώς ανακαλύπτετε τι ώρα είναι η ζωή σας στο εικονικό 24ωρο, μην κάθεστε μόνο εκεί και βουρκώνετε και κλαίτε γι’ αυτό. Κάνε κάτι για αυτό. Ξεκινήστε τη νέα χρονιά εξετάζοντας μερικές από αυτές τις ιδέες, και κερδίστε με αναδρομικά κέρδη!

Κιμ Καραμανέας