Οι Αρχές και οι Νόμοι της σίγουρης επιτυχίας ενός στόχου!

Σήμερα θα σου πω ποια είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχεις, όταν θέλεις να πετύχεις έναν οποιοδήποτε στόχο.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο στόχος σου. Μπορεί να είναι ένα αδυνάτισμα ας πούμε για να φτιάξει το σώμα σου ή να έχεις έναν άλλον στόχο.

Σημασία έχει ο τρόπος και η νοοτροπία που θα μπεις.

Οι μέθοδοι υπάρχουν. Τίποτα όμως δεν θα μπορέσει να δουλέψει, αν δεν έχεις την κατάλληλη νοοτροπία.

Όλα είναι νόμοι και κανόνες! Ακόμα και αν προσπαθούμε να είμαστε εκτός νόμων και εκτός κανόνων, στην πραγματικότητα ξεκλειδώνουμε και ενεργοποιούμε πάλι τους αντίστοιχους προς το στόχο μας νόμους! Όπως και να συμπεριφερθούμε, οι νόμοι είναι εκεί. Ανάλογα τη δράση ή την ακινησία μας, ενεργοποιούμε τους αντίστοιχους νόμους που θα φέρουν το αποτέλεσμα τους.

Για κάθε δράση, κάθε απόφαση, κάθε ενέργεια, κάθε κάθε σκέψη, ενεργοποιούμε το νόμο της ανάλογης αντίδρασης σε αυτό που κάνουμε. Είτε εντός, είτε εκτός κανόνων!

Ας δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε λοιπόν τους ωφέλιμους κανόνες και νόμους, για να ξεκλειδώσουμε μονοπάτια και πόρτες που θα μας πάνε μπροστά! Να ξεκλειδώσουμε και να ενεργοποιήσουμε την ίδια τη φύση και τη φυσική υπέρ μας!

Σήμερα, θα σου πω δύο νόμους της φυσικής που ήδη γνωρίζεις και έχεις μάθει στο σχολείο, ώστε να τους χρησιμοποιήσεις για αυτό το σκοπό. Και πίστεψέ με, οι νόμοι της φυσικής δεν ισχύουν μόνο για αντικείμενα. Είναι οι ίδιοι νόμοι ακριβώς, που ισχύουν για κάθε τι το οποίο απαιτεί κίνηση. Ακόμα και για κάτι νοητικό.

Ανάγκασε λοιπόν τους νόμους της φυσικής να δουλέψουν για σένα.

Ένα πράγμα έχεις να κάνεις μόνο. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η φυσική.

Και τι είναι αυτό το ένα που έχεις να κάνεις;

Μπαίνεις με όλες σου τις δυνάμεις, με όλη σου τη φόρα και όλη σου την ορμή, ώστε να ενεργοποιήσεις 3 θεμελιώδεις νόμους της φυσικής:

1. Το νόμο της αδράνειας:

Η ίδια αυτή η ορμή και η φόρα, θα σε σπρώχνει και θα σε διατηρεί μόνιμα στην πορεία σου και πάντα μπροστά προς την κατεύθυνση που κινείσαι, έστω και αν επιβραδύνεις κάποια στιγμή.

Εάν δεν υπάρχει φόρα, δεν υπάρχει καν κίνηση. Το ξέρεις πολύ καλά. Εάν δεν κλωτσήσεις μια μπάλα, θα μείνει εκεί που είναι στο έδαφος. Εάν δεν βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο και δεν πατήσεις γκάζι, θα μείνει η μόνιμα στο πάρκινγκ. Όταν όμως ξεκινήσει και πάρει φόρα πατώντας συνεχώς γκάζι με σταθερή πορεία μπροστά, οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο του εκσφενδονίζεται άμα τρακάρει πάνω του.

2. Το θεμελιώδη νόμο της δυναμικής:

Όσο μεγαλύτερη είναι η ορμή σου, τόσο πιο μακριά και θα εκσφενδονίζονται και θα διαλύονται, όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στην πορεία σου. Εάν κάποια εμπόδια έχουν μεγάλη βαρύτητα στη ζωή σου, μπορεί να σε επιβραδύνουν λίγο αλλά δεν θα σε σταματήσουν.

Το παν είναι όπως λέει αυτός ο νόμος να διατηρείς μόνιμα την δύναμη που εφαρμόζεις για να έχεις διαρκή κίνηση και φόρα. Το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει, είναι να πάψεις εσύ ο ίδιος να κινείσαι και να δίνεις και φόρα.

3. Το νόμο της δράσης και της αντίδρασης.

Για κάθε τάση και δύναμη που ασκείς ή δεν ασκείς, έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα. Εάν δεν ασκήσεις τάση, τότε το αποτέλεσμα είναι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Εάν ασκήσεις κάποια τάση και δύναμη, τότε θα υπάρξει κίνηση. Για να υπάρξει κίνηση, πρέπει η μάζα του ενός αντικειμένου και η δύναμη που ασκεί, να είναι μεγαλύτερα από το άλλο αντικείμενο.

Άρα, η δύναμη που ασκείς και η βαρύτητα της θέλησης του στόχου σου, πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τη δύναμη και την βαρύτητα των αρνητικών σκέψεων και των εμποδίων που θα βρεις μπροστά σου.

Γίνε μπουλντόζα ασταμάτητη. Γίνε ελέφαντας ασταμάτητος. Τρόμαξε κάθε τι που έρχεται να μπει στο δρόμο σου για να σε κόψει, κάθε αρνητική σκέψη και κάθε εμπόδιο που σε βλέπει να κινείσαι και να τρέχεις μπροστά.

Bonus συμβουλή:

Φρόντισε ώστε οι δυνάμεις που δίνεις σε αυτό, να φτάνουν μόνο για την μπροστινή σου πορεία, έτσι ώστε να μη φυλάξεις καθόλου δυνάμεις που θα προνοούσες για τυχόν επιστροφή.

Επειδή έτσι διατηρείς τη μεγαλύτερη τάση δύναμης που χρειάζεται ώστε μετακινήσεις τα πάντα μπροστά σου με σιγουριά. Εάν σκεφτείς να φυλάξεις δυνάμεις, τότε το ίδιο σου το μυαλό θα σου επιβραδύνει την πορεία και θα μειώσει την δύναμη της τάσης και την φόρα προς τα μπροστά, για να εξοικονομήσει δυνάμεις. Από εκεί πλέον, τα εμπόδια και οι αρνητικές σκέψεις, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, μάζα και δύναμη από σένα και σε επιβραδύνουν όλο και συνεχώς, μέχρι να σταματήσεις εντελώς.

Γιατί δεν έχει σημασία να ξέρεις πολύ καλό κολύμπι, όσο το να μη σε φοβίζει η απομάκρυνση από την ακτή.

Οι επιλογές είναι μόνο 2:

Είτε αντιμετωπίζεις και νικάς αυτό το φόβο και προχωράς ή τον αγκαλιάζεις και προχωράτε μαζί.

Η πορεία δεν αλλάζει. Η αίσθηση του φόβου αλλάζει.

Δες το και σε βίντεο: