Ποιος κυριαρχεί σε μια ερωτική σχέση

Αλήθεια τι είσαι σε μία σχέση; Οδηγός ή ακόλουθος; Πλανήτης ή δορυφόρος;

Ξέρεις, η βάση της ύπαρξής μας και ο τρόπος λειτουργίας της, δεν συμβαίνει κατόπιν τυχαίων γεγονότων.

Όλα είναι φτιαγμένα να κινούνται γύρω από τους ίδιους κανόνες και νόμους, είτε είναι σε υλικό είτε σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σε περασμένο βίντεο και δημοσίευση σου είχα μιλήσει για τους νόμους της φυσικής και πώς μπορείς να τους εκμεταλλευτείς υπέρ σου, όταν θέλεις να μπεις και να πετύχεις οπωσδήποτε και με πλήρη επιτυχία κάτι.

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω για ένα πάρα πολύ σοβαρό τέτοιο κανόνα. Είναι τόσο σοβαρός, που προσδιορίζει την πορεία μιας σχέσης και το ρόλο του καθενός μέσα σε μία σχέση.

Συνηθίζω να φέρνω αυτό το παράδειγμα, σε όσους θέλουν να τους πω τι να κάνουν σε μία προβληματική σχέση, όπου ο ένας πάντα κυριαρχεί και ο άλλος πάντα ακολουθεί.

Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι παιχνίδι. Και αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε έναν υγιή ρόλο μέσα σε μία σχέση, χρειάζεται να μάθουμε τους κανόνες της.

Η φύση και η φυσική έρχεται να μας διδάξει και εδώ.

Στη φύση λοιπόν ξέρουμε ότι ένα σώμα το οποίο έχει μεγάλη μάζα, ελκύει γύρω από την τροχιά του, άλλα σώματα μικρότερης μάζας, λόγω της βαρυτικής του έλξης.

Να ξέρεις ότι όχι απλά δεν απέχει πολύ αυτός ο φυσικός κανόνας από έναν ερωτικό, αλλά είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα.

Όσο μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα ως προς το πνεύμα, την προσωπικότητα, το χαρακτήρα και την αξία του έχει κάποιος, θα ελκύει και θα φυλακίζει μόνιμα και συνεχώς στη δική του τροχιά, άτομα μικρότερης βαρύτητας, προσωπικότητας, χαρακτήρα, μάζας και αξίας.

Και βέβαια εάν ο σύντροφος που έχει ισχυρότερο πνεύμα είναι ωφέλιμο ως προς τη σχέση, τότε ο άλλος σύντροφος δεν έχει προβλήματα αλλά απολαμβάνει να ακολουθεί έναν τέτοιο εξελικτικό και υγιή σύντροφο.

Αν όμως ο σύντροφος που έχει ισχυρότερο πνεύμα είναι κούκου, είναι παρτάκιας και εκμεταλλεύεται τη δύναμη του για να χειραγωγεί το σύντροφό του, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Οπότε εδώ έρχομαι να σου κάνω και πάλι το ερώτημα: Είσαι πλανήτης ή δορυφόρος στη σχέση σου;

Αν ο σύντροφός σου ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και έχει μεγαλύτερη αξία και μάζα από σένα και συμπεριφέρεται ανάλογα, θα σε φυλακίζει μόνιμα γύρω από την ανθυγιεινή τροχιά του, χωρίς να μπορέσεις ποτέ να εγκλωβιστείς από κει.

Όπου πάει ο πλανήτης, παρασύρει και το δορυφόρο του γύρω από την τροχιά του μόνιμα. Μπορεί του δορυφόρου να μην του αρέσει αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είναι φυσικός νόμος.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το άτομο-πλανήτης πάει όπου θέλει, κάνει ότι θέλει, κινείται γενικά όπως θέλει, έχοντας γύρω του έναν ακόλουθο δορυφόρο που μόνιμα παραπονιέται για το σύντροφό του αλλά δεν μπορεί να φύγει από τη φυλακή της τροχιάς του πλανήτη, παρόλο που παραπονιέται και παρόλο που δεν του αρέσει αυτό.

Για να αλλάξει αυτή η αναλογία, υπάρχει μόνο ένας τρόπος.

Να μπορέσει ο δορυφόρος να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία, άρα και μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα από τον πλανήτη.

Και εδώ είναι τώρα το θέμα. Επειδή όντως λειτουργεί μεν πάντοτε αυτός ο φυσικός νόμος, αλλά αν αυτή η αναλογία έχει γίνει συνήθειο, τότε ο σύντροφος-πλανήτης επαναπαύεται θεωρώντας δεδομένο το δορυφόρο του, ενώ ο σύντροφος-δορυφόρος φοβάται να υψώσει ανάστημα, επειδή ο σύντροφός του, του έχει πάρει τον αέρα. Φοβάται να το κάνει, επειδή φοβάται να χωρίσει.

Και σε μία σχέση αυτός που κυριαρχεί πάντα και έχει το παιχνίδι, είναι και αυτός που νοιάζεται λιγότερο. Σκέψου το.

Κάθε προσπάθεια του δορυφόρου να σηκώσει ανάστημα, έχει πολύ μικρή ισχύ και ανταπόκριση προς τον πλανήτη. Ο ίδιος ο πλανήτης βλέποντας μια τέτοια κατάσταση, το μόνο που θα κάνει είναι να σηκώσει και αυτός ανάστημα, γιατί δεν επιτρέπει να αλλαχθεί αυτή η αναλογία. Και για τον πλανήτη είναι πολύ πιο εύκολο να αυξήσει την ήδη μεγάλη μάζα του, από τον δορυφόρο που είναι μικρή η μάζα του και πρέπει να κάνει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να ξεπεράσει τον πλανήτη.

Η αναλογία αυτή είναι κάτι το οποίο δεν έπρεπε να υπάρχει από την αρχή κιόλας που γνωρίζονται δύο άτομα, επειδή κανονικά δεν πάμε στα τυφλά σε μια σχέση, έτσι επειδή μας αρέσει ένα πρόσωπο, αλλά τη φιλτράρουμε αν μας κάνει.

Εάν δεν φιλτράρουμε τη σχέση από την αρχή, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Τι γίνεται όμως όταν έχω ήδη βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση και θέλω να ελευθερωθώ και να απεγκλωβιστώ;

Επειδή αυτή η κατάσταση είναι κάτι που έχει γίνει συνήθειο και είναι δύσκολο για το δορυφόρο να σηκώσει ξαφνικά ανάστημα, αλλά και για τον πλανήτη να δεχτεί το ανάστημα του δορυφόρου και να μπει στο ρόλο που πρέπει, χρειάζεται μία ιδιαίτερη ψυχολογική μέθοδος να εφαρμοστεί και δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα. Δεν μπορείς να αλλάξεις συνήθειες ετών μέσα σε μία μέρα.

Εδώ τώρα η μοναδική λύση που υπάρχει και έχει η απόλυτη επιτυχία, είναι μία κατάσταση η οποία θα σου δημιουργήσει μία τάση να αυξήσεις το ανάστημά σου και την αξία σου, ώστε να αλλάξει η αναλογία της σχέσης πλανήτη-δορυφόρου.

Αυτό βέβαια απαιτεί για λίγο διάστημα από σένα, να κάνεις με επιμέλεια μία δουλειά. Και είναι μία δουλειά, που πρέπει να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου και όχι με το σύντροφό σου.

Και αυτό είναι να ασχοληθείς αποκλειστικά και μόνο με σένα, τις δυνάμεις σου και τα προτερήματά σου μόνο, χωρίς να έχεις την αγωνία του πώς θα ανταποκριθεί ο σύντροφός σου. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, μπαίνεις πάλι στη θέση του δορυφόρου.

Ασχολήσου μόνο με σένα και κάτσε και κάνε μία λίστα με τις αξίες που έχεις, ποιες είναι οι δυνάμεις που έχεις και ποια είναι τα προτερήματα που έχεις.

Κάτσε και ασχολήσου με αυτή τη λίστα. Και όχι με το σύντροφό σου και το πώς θα ανταποκριθεί. Μην βιαστείς να το εφαρμόσεις αν δεν αναγνωρίσεις πρώτα και αισθανθείς την αξία σου πραγματικά. Θα αποτύχεις παταγωδώς.

Κάτσε κάθε μέρα και συνδέσου με τη λίστα σου συναισθηματικά. Φέρε εικόνες στο μυαλό σου συνεχώς που αποδεικνύουν αυτές τις αξίες τις δυνάμεις και τα προτερήματα που έχεις. Σου έχω δώσει σε προηγούμενη δημοσίευση τον τρόπο.

Αν παρακολουθείς από youtube, σου έχω τα link κάτω στην περιγραφή. Αν παρακολουθείς από τικτοκ και instagram, μπορείς να το βρεις στο προφίλ μου στο tik-tok και στο instagram με τίτλο: “Άλλαξε τη ζωή και τη διάθεσή σου σε 1 μόλις εβδομάδα με αυτό το ανέξοδο κόλπο!”

Αυτή η μέθοδος είναι θησαυρός. Όμως θα πρέπει να το δεις σοβαρά και να το κάνεις, αν θες όντως να αλλάξει αυτή η αναλογία.

Σου υπόσχομαι ότι σε μία μόλις εβδομάδα θα αλλάξεις εντελώς το παιχνίδι, εάν το κάνεις σταθερά και με επιμέλεια κάθε μέρα. Και όσο πιο συχνά μπορείς μέσα στη μέρα.

Πρόσεξε όμως. Χωρίς να έχεις στο νου σου την αγωνία του πότε θα γίνει. Ούτε να σε παρασύρουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις που μπορεί να ζήσεις με το σύντροφό σου στην κάθε μέρα. Πες ότι δεν υπάρχει ο σύντροφος σου. Αρκετά ασχολήθηκες με αυτόν τον άνθρωπο και αρκετά αρνητικά έχεις λάβει. Καιρός να ασχοληθείς μόνο με σένα για μία μόλις εβδομάδα, στα τόσα χρόνια που ασχολείσαι ανελλιπώς με το σύντροφό σου.

Έχω δει άτομα που έχω αναλάβει τα οποία σε μία μόλις μέρα άλλαξε η ζωή τους. Άλλα άτομα σε δύο, άλλα σε τρεις, άλλα σε μία εβδομάδα, ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Κάποιοι με έπερναν τηλέφωνο το βράδυ ενώ μιλήσαμε το πρωί, και μου έλεγαν τι μου έκανες; Τι σου έκανα; τίποτα δεν σου έκανα… εσύ τα έκανες. Εγώ σου είπα το πώς.

Αν δεν έχεις κουράγιο να το κάνεις, τότε ή θα κάτσεις να κλαις ή θα χωρίσεις. Ότι είναι πιο ελαφρύ για σένα αυτό και θα κάνεις.

Γιατί καλά είναι τα βιβλία καλά είναι και τα βίντεο, καλές και οι μέθοδοι, αλλά αν τα έχεις μόνο για ανάγνωση και ακρόαση, δεν πρόκειται να σε ωφελήσουν σε τίποτα. Το μόνο που θα κάνουν είναι να σου προσθέσουν ένα έξτρα βάρος μιας αίσθησης αποτυχίας, βλέποντας και αναγνωρίζοντας την ανήμπορη κατάσταση σου.

Και αν θέλεις μεν άλλα δεν μπορείς να το κάνεις, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό. Είτε σε μένα, είτε σε οποιονδήποτε άλλο θες.

Κάτσε κάνε το, να αλλάξει η ζωή σου όλη.

Επίσης, σίγουρα θα σε ενδιαφέρει αυτό το δώρο-θησαυρός: Εγχειρίδιο Επανασύνδεσης & Αναζωπύρωσης Σχέσεων