ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ; ΑΝ ΟΧΙ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Έχω μία αρχή:

Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του, κάνει ένα βήμα φαινομενικά στο κενό, και μόνο τότε, πέρα από κάθε αμφιβολία, βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια του να υλοποιείται, δικαιώνοντας την φωτεινή παραφροσύνη του… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ… ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΠΙΣΤΗΣ! Πίστευε για να δεις, και ποτέ το αντίστροφο! Μην περιμένεις να δεις έδαφος για να πατήσεις! Κάνε το βήμα και θα το δεις να υλοποιείται! ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ. ΚΥΝΗΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ!

Και το δικό μου μοτό, είναι: ride it & die… ( που σημαίνει: καβάλα την κατάσταση και πέθανε! Δηλαδή, κάνε το με κάθε τρόπο και τίμημα)…

Θα σας πω μια μικρή μου ιστορία…

Όταν ήμουν μικρός, είχα μία φοβία. Τα ύψη! Όταν βρισκόμουν κοντά σε κάποιο σημείο όπου κάτω υπήρχε χάος και δεν είχε ασφάλεια, πάθαινα ένα μούδιασμα και αυτομάτως τραβιόμουν πίσω φοβισμένος! Ακόμα και όταν είχε κάγκελα, εγώ τραβιόμουν και δεν πλησίαζα. Στα λούνα παρκ, πάντα σε ασφαλή παιχνίδια κατά τη δική μου αντίληψη. Ποτέ σε τρελά γυριστά με G και τέτοια. Κανείς δεν ήξερε γι’ αυτή μου τη μεγάλη φοβία. Στα όνειρά μου έβλεπα συχνά, πως έπεφτα από ταράτσες!

Μεγαλώνοντας, αυτή η φοβία με ακολουθούσε. Κάποια στιγμή, παρουσιάστηκα φαντάρος. Στα τεθωρακισμένα. Ήρθε τότε ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, και ζητούσε άτομα να επανδρώσουν αυτές τις τάξεις. Όταν τελείωσε το λόγο του, πήγα να φύγω γιατί δεν με ενδιέφερε το θέμα. Ξαφνικά, άκουσα μία ερώτηση από κάποιον να λέει; Αλεξίπτωτα σε ποιες περιοχές έχει μονάδες; Και ο αξιωματικός του είπε στην Αθήνα!

Σαν κάτι να με κινητοποίησε εκείνη τη στιγμή, άλλαξα απόφαση και πήγα να περάσω εξετάσεις για να πάω κι εγώ εκεί, χωρίς να σκεφτώ όμως τις υψοφοβίες μου!

Πήγα στη 2η μοίρα αλεξιπτωτιστών, και στη σχολή, είχα να αντιμετωπίσω την εκπαίδευση, όπου μέσα σε αυτή περιλαμβανόταν και άλμα από έναν ψηλό πύργο, δεμένος μεν βέβαια, αλλά κάτω στο χάος! Καταλαβαίνετε τι έπαθα όταν ανέβαινα ένα-ένα τα σκαλιά για να με δέσουν επάνω και να πηδήξω στο κενό! Εγώ!… Που φοβόμουν ακόμα και με κάγκελα να πλησιάσω στην άκρη κάποιου ύψους! Δεν γίνεται να σας το περιγράψω. Όλες οι υψοφοβίες μαζί συμπυκνωμένες!

Συνειδητοποίησα όμως, πως όταν βρέθηκα έξω από την πόρτα δεμένος κι έτοιμος να πηδήξω, πως σαν ένας μηχανισμός να ενεργοποιήθηκε μέσα μου, που με έκανε να αισθάνομαι πως: Μεγάλε… εδώ που έφτασες, δεν υπάρχει επιστροφή. Τρέμε και κάντο! Κάντο και πέθανε όπως σας είπα στην αρχή! Και το ‘κανα! Και το διασκέδασα κι όλας! Μάλιστα τόσο πολύ πήρα φόρα να πηδήξω, που δεν είδα καν αν με έχει δέσει ο εκπαιδευτής, ο οποίος αναγκάστηκε πιάνοντάς με από τους ιμάντες να με τραβήξει απότομα πίσω λέγοντας μου: που πας ρε νέος; Από κάτω είναι γκρεμός θα σκοτωθείς!

Όταν όμως ήρθε η ώρα να πηδήξω από πραγματικό αεροπλάνο, τα πράγματα σοβάρεψαν μέσα μου. Κανείς δεν μου εγγυήθηκε ασφάλεια… το αντίθετο μάλιστα. Τα ατυχήματα, είναι μέσα στα αναμενόμενα όπως μας έλεγαν. Κανείς δεν μου εγγυήθηκε πως θα φτάσω ασφαλής στο έδαφος. Εκεί… όλες οι φοβίες που είχα, και κάπου διακόπηκαν με το άλμα από τον πύργο, σα να ήρθαν αναδρομικά να με χτυπήσουν αλύπητα! Γιατί η εκπαίδευση, δεν ήταν τίποτε άλλο από το να μάθεις συμπεριφορά στον αέρα, έξω από πραγματικές συνθήκες, και απλά περιλαμβανε και μία ενδυνάμωση, για να μη σου σπάσουν τα κόκκαλα όταν σκάσεις στο έδαφος, ειδικά την πρώτη φορά, που δεν ξέρεις που βρίσκεσαι και δεν σφίγγεσαι. Δεν έχεις όμως την εμπειρία του άλματος. Του κενού. Του αέρα. Εκεί πάνω, είσαι μόνος! Εσύ και οι φοβίες σου! Δεν πέφτεις μαζί με κάποιον έμπειρο. Και ξέρετε κάτι; Ήταν συγχρόνως και η πρώτη φορά που ανέβαινα σε αεροπλάνο στη ζωή μου! και αντί να προσγειωθώ, θα έπεφτα στο χάος! Γνωρίζω άτομα που παθαίνουν σοκ μόλις μπουν σε πολιτικό αεροπλάνο, και θέλουν να βγουν. Παρ’ όλες τις εγγυήσεις ασφάλειας που υπάρχουν. Εκεί όμως ήταν το αντίθετο! Δεν υπήρχε εγγύηση ασφάλειας, καθώς στην περίοδο που υπηρέτησα, είχαμε 3 θανάτους κι ένα συρόμενο, γιατί γίνονται λάθη, είτε στη συσκευασία των αλεξιπτώτων, είτε στους ιμάντες. Κι εγώ ο υψοφοβικός, είμαι εκεί!

Τώρα; Τωρα Κιμ… τελείωσαν τα ψέματα. Σας πληροφορώ, ότι αισθανόμουν σαν ζόμπι. Πως κάπου εκεί, τελείωνε κι η ζωή μου! Είχα να αντιμετωπίσω το μεγαλύτερο ψυχολογικό μου φόβο! Δεν μπορούσα να περπατήσω από την ψυχολογική μου κατάπτωση. Ειδικά όταν ήρθε η ώρα και στάθηκα στην πόρτα του αεροπλάνου για το άλμα, έσβησε το μυαλό μου εντελώς! Ήθελα να φωνάξω σταματήστε! Δεν πηδάω! Ένοιωθα πως είμαι ό μόνος εκεί πέρα που φοβόταν τόσο πολύ!

Όμως, το μόνο που έκανα, ήταν απλά να πηδήξω. Αυτό το άλμα της πίστης! Να σβήσω το μυαλό μου και να προχωρήσω στο κενό. Γιατί με τη λογική… με τη δική μου μάλιστα λογική, υπήρχε θάνατος! Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έτσι… χωρίς εγγύηση, χωρίς ασφάλεια, χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα, και χωρίς να έρθει κάτι μαγικό και να μου αποβάλλει το φόβο μου. Πήρα το φόβο μου αγκαλιά και πήδηξα!  Απλά το ‘κανα, νοιώθοντας την καρδιά μου να σταματάει όταν βρέθηκα στον αέρα! Και μετά… απλά το διασκέδασα! Και το ξανάκανα… και το ξανάκανα… και πάλι…

Ξέρετε, όταν έφτασα την πρώτη φορά στη γη, είπα μία κουβέντα. Πως από εδώ και πέρα, δεν υπάρχει πλέον κάτι που να με φοβίσει στη ζωή. Δεν πρόκειται να ξαναφοβηθώ για κάτι. Καμία πρόκληση δεν θα είναι ποτέ αρκετή για μένα πλέον. Και με συνοδεύει αυτή η κουβέντα μέχρι σήμερα. Τόσο πολύ, που πριν κάποιο καιρό, κατηγορήθηκα από μία κοπέλα πως πολλές φορές δεν μπορούσε να νοιώσει ασφαλής όταν είμαστε μαζί, γιατί δεν έχω λέει την αίσθηση του φόβου στη ζωή μου. Αλλά δεν  με είχε ψυχολογήσει καλά. Στηριζόταν στο φαινόμενο που έβλεπε. Φυσικά και φοβάμαι… και πολλές φορές φοβάμαι καλά. Αλλά από εκείνη τη στιγμή που είχα πει αυτή την κουβέντα, απλά, το κάνω, παρέα με το φόβο μου. Γιατί έμαθα από τότε, πως ο φόβος, είναι μία ψευδαίσθηση και όχι αλήθεια. Μία παραίσθηση όπως λέω εγώ και μία διαστρέβλωση της πραγματικότητας προς στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Όμως για να το μάθω αυτό, έπρεπε να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη φοβία μου και να βγω νικητής. Να την πατήσω στο λαιμό, και να τη σφάξω κομματάκια. Από τότε βέβαια, δεν έχω ξαναδεί όνειρο πως πέφτω από κάποια ταράτσα! Θα σας πω όμως κάτι. Στην πραγματικότητα, ο φόβος, είναι πιο ισχυρός μέσα μας, παρά η ίδια η κατάσταση στην οποία φοβόμαστε να μπούμε. Όσοι έχουν μπει σε καταστάσεις που φοβόντουσαν πολύ, το καταλαβαίνουν αυτό που λέω.

Όμως πρέπει να μάθουμε κάτι. Κάτι σαν «κανόνες» θα λέγαμε, και σαν ισχύουσες πραγματικότητες. Και όσο πιο γρήγορα τα εμπεδώσουμε, τόσο πιο ισχυροί θα γίνουμε.

Σας τα γράφω με κεφαλαία για να σας δώσω τη μορφή «κανόνων» θα λέγαμε:

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ! ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΠΗΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ! ΟΠΟΤΕ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ που ειπαμε στην αρχη! ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΠΡΟΧΩΡΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ. Και Το μεγαλύτερο λάθος σου είναι να φοβάσαι να κάνεις λάθος! ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ σαν ανθρωπος! ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΣΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΑ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ! ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΟΥ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!

ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΙΑΣΤΟ, (ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΛΔ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ φαινομενικη ΛΟΓΙΚΗ, ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΝΗΣΗ, ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ  ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, Η ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ (ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ δλδ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΣΑΙ). ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ! ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΗΣ! ΘΥΜΙΣΟΥ ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ!!! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ!

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΦΕΓΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΚΙ ΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ 60 ΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΑΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ, Η ΜΙΛΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΡΩ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ), ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!  Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΦΩΣ! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ; ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ! ΚΑΙ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΛΔ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΣΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝ! ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΩΡΑ! Είναι το μονο που υπαρχει πραγματικα! ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ! ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ. ΑΣΕ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΕΙΣ! ΟΣΟ ΑΝΑΛΥΕΙΣ, ΠΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΨΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

ΟΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ (ΔΛΔ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ), ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ (ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΛΔ) ΝΑ ΤΟ ΜΑΛΩΝΕΙ. ΣΦΑΞ’ ΤΟ! ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ! ΑΝ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΣ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ «ΔΕΝ ΕΧΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ», Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟΣ/Η ΕΙΣΑΙ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΚΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ. Η ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ. Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ Η ΚΑΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ. ΒΟΗΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΛΚΕΙΣ.

Καραμανέας Ιωακείμ

  • Diploma in Health Studies
  • Certification in Human Health
  • Certification in Diet & Nutrition/Healthy Living
  • Certification in Physical Education-Fitness Training Principles & Methods
  • Specialization in Workout & Training Apps
  • Personal development coach
  • Συγγραφέας 21 βιβλίων διατροφολογίας, προπονητικής και ψυχολογίας