Του: Napoleon Hill

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τις αρχές που βασίζεται το τέλειο πλάνο για να πετύχουμε κάθε στόχο στη ζωή μας! Είναι ένα βασικό απόσπασμα από το βιβλίο του Ναπολέοντα Χιλ, “Think And Grow Rich”, το οποίο ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν το σκοπό και τους στόχους της ζωής τους!

Έπειτα από μελέτες πολλών ετών ο Napoleon Hill, σχετικά με τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες είμαστε όλοι μας ευλογημένοι, κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα με το οποίο κατάφερε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν το γήινο σκοπό τους.

Η βασική ανακάλυψη του Hill είναι ότι «Οτιδήποτε το μυαλό μπορεί να σκεφτεί και να πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe, the Mind can achieve»), άσχετα από το πόσες φορές έχετε αποτύχει στο παρελθόν ή πόσο μεγάλες ελπίδες και όνειρα έχετε.

Σε αυτό το άρθρο, σας δίνω δώρο τις “17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας” από το ομώνυμο best seller του, και θα βρείτε το αρχείο στο τέλος του άρθρου!

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Hill επιλέχθηκε από τον Andrew Carnegie, που τότε ήταν ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος επιχειρηματίας της εποχής του, προκειμένου να οργανώσει τη συγκεκριμένη μελέτη. Αρχικά ο Hill αρνήθηκε, λέγοντας του ότι έχει διαλέξει το λάθος άτομο για να του αναθέσει τη συγκεκριμένη μελέτη γιατί ήταν πολύ νέος, ήταν αγράμματος και δεν είχε τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκείνη τη στιγμή ο Carnegie είπε κάτι στον Hill που του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, κάνοντας τον εν τέλει να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν είχανε γεννηθεί ακόμη.

«Επέτρεψε μου να σου να σου πω για μια δύναμη, η οποία είναι κάτω από το έλεγχό σου. Μια δύναμη που είναι μεγαλύτερη από τη φτώχεια, μεγαλύτερη από την έλλειψη σπουδών, μεγαλύτερη απ’ όλους τους φόβους και τις προκαταλήψεις σου μαζί. Είναι η δύναμη του να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις προς κάθε τέλος εσύ επιθυμείς»

Συνεχίζοντας ο Carnegie λέει στον Hill:

«Αυτή τη βαθιά δύναμη είναι το δώρο του Δημιουργού μας, και είναι το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα όσα μας έχει δώσει, γιατί είναι το μοναδικό στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να έχει το απόλυτο έλεγχο και να το κατευθύνει. Όταν μιλάς για τη φτώχεια σου και την έλλειψη σπουδών σου, πολύ απλά κατευθύνεις το μυαλό σου για να προσελκύσεις αυτές τις ανεπιθύμητες περιστάσεις, γιατί είναι αλήθεια πως οτιδήποτε το μυαλό σου ταΐζει, το μυαλό σου το προσελκύει προς τα σένα. Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί όλες οι επιτυχίες ξεκινάνε με την Οριστικοποίηση του Σκοπού σου, με μια καθαρή εικόνα στο μυαλό σου γιατί το τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου. »

Περισσότερα πλέον, στο αρχείο-ΔΩΡΟ που σας δίνω και θα το κατεβάσετε από εδώ: