Η επεξεργασία των τροφών από το σώμα μας, είναι ένα θέμα το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ανήκει στους μεγάλους βράχους-βάσεις της υγείας, της φυσικής κατάστασης, του μεταβολισμού και για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, επειδή εξαιτίας αυτής ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε!

Το πώς επεξεργάζονται οι τροφές από το σώμα μας είναι ένας καταπληκτικός κόσμος, όπου όταν μπούμε μέσα και δούμε τις διεργασίες που γίνονται, δεν θα θέλουμε να επιστρέψουμε στον δικό μας κόσμο.
Από τη στιγμή που μία τροφή καύσιμο ακουμπήσει τα χείλη μας μέχρι να μετατραπεί σε κίνηση, το εργοστάσιο του οργανισμού μας βρίσκεται σε μία υπερεργασία!
Εάν εμείς φροντίσουμε να κάνουμε τη διαδικασία εύκολη και τον δρόμο ανοιχτό σαν Λεωφόρο, και όχι να μπλέξουμε την διαδικασία μέσα σε στενάκια, το σώμα μας θα μας ανταμείψει. Όσο πιο πολλά στενά δημιουργούμε κάνοντας πολύπλοκη τη διαδικασία διαχείρισης των τροφών, τόσο ο οργανισμός μας θα υπολειτουργεί, και το μόνο που θα κερδίσουμε από αυτή την κατάσταση είναι πάρα μα πάρα πολλά προβλήματα υγείας, καθώς και μεγάλα μπλοκαρίσματα του μεταβολισμού μας, ακόμα και τις διάθεσης μας!
Βέβαια, το να εξηγήσουμε σε ένα άρθρο τη μεγαλοσύνη και την πολυπλοκότητα αυτής της επεξεργασίας, είναι σαν να ζητάς να γεμίσεις τον ωκεανό ολόκληρο μέσα σε ένα κουβαδάκι!
Με πολύ όμως απλά και κατανοητά λόγια, σας δίνω τα βασικά στοιχεία της εργασίας αυτής του οργανισμού μας, σε ένα ωραίο infographic, όπου μπορείτε να δείτε συνοπτικά και πάρα πολύ περιληπτικά το τι συμβαίνει με αυτό το τόσο υπέροχο θέμα!
Δείτε λοιπόν στο infographic που σας δίνω, πώς επεξεργάζεται το σώμα μας τις τροφές, και πώς να το εκμεταλλευτούμε είτε για αδυνάτισμα, είτε για αύξηση βάρους είτε για αύξηση ενέργειας!
Επίσης, σας δίνω με πολύ απλό τρόπο σε τι μετατρέπεται η κάθε τροφή που μπαίνει στο σώμα μας, ώστε να κάνετε καλύτερες επιλογές, για το σκοπό που θέλετε.

Για να παραλάβετε το infographic, πατήστε εδώ:

Για να δείτε και σε τι μετατρέπονται οι τροφές μέσα στο σώμα μας: