Η διατροφή για πριν και μετά την προπόνηση, είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται πάρα πολύ λες και είναι κάτι το μυστηριώδες μαγικό κλειδί, που χωρίς αυτό δεν πετυχαίνει τίποτα στην προπόνηση!
Για να κάνεις τέτοιου είδους γεύματα, πρέπει να μην έχεις καλυφθεί από το ημερήσιο σου πλάνο.
Ιδιαιτέρως πριν την προπόνηση, εάν έχεις φάει 2,5 με 3 ώρες το προηγούμενο σου γεύμα, θα είναι μεγάλη υπερβολή να φας κάτι. Γιατί χρειάζεσαι άδειο στομάχι για να προπονηθείς, ώστε το αίμα να πηγαίνει τα μυοσκελετικά αγγεία, και όχι στα σπλαχνικά για να χωνέψει την υπάρχουσα τροφή!
Μετά την προπόνηση επίσης, εάν δεν κάνεις μεγάλες εντάσεις με βάρη όπως γίνεται στο bodybuilding, δεν έχεις μεγάλη ανάγκη να πάρεις μεταπροπονητικό γεύμα, εφόσον συμπέσει η ώρα να φας κανονικό γεύμα.
Συνήθως στο bodybuilding, χρειάζεται μεταπροπονητικο, για να φύγουν γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά στους ήδη καταπονημένους μυς, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο καταβολισμός των μυών.
Σε οτιδήποτε άλλο άθλημα normal εντάσεων, δεν χρειάζεται.

Δες όμως το βίντεο να μάθεις τι συμβαίνει με αυτό το θέμα, και εφόσον χρειάζεσαι διατροφή πριν ή μετά την προπόνηση, σου έχω και τους καλύτερους συνδυασμούς γευμάτων για αυτό το σκοπό σε ένα αρχείο, που μπορείς να κατεβάσεις ελεύθερα!
Δες το βίντεο, κατέβασε και το αρχείο σου και μάθε τα πάντα!

Για να παραλάβετε τα γεύματα σας, πατήστε εδώ:

Εάν θέλεις επίσης έναν πλήρη οδηγό που θα σε μάθει τα πάντα για δύο διαφορετικά είδη προπονήσεων, τις προπονήσεις δύναμης και της προπόνησης cardio, το τι χρειάζεται ο οργανισμός εκείνη την ώρα ξεχωριστά για την κάθε προπόνηση και το τι πρέπει να φας γύρω από αυτές τις προπονήσεις, δες εδώ: Προπονητική διατροφή-Πλήρης οδηγός