Οι σύγχρονες απαιτήσεις στον αθλητισμό, αναγκάζουν όλο και περισσότερο τους αθλητές να χρησιμοποιούν εργογόνα βοηθήματα, ώστε να μπορέσουν να σπρώξουν τον εαυτό τους στη μεγίστη τους απόδοση!

Και δεν φταίνε αυτοί!

Πίσω από αυτήν την παράλογη απαίτηση, κρύβεται μία ολόκληρη βιομηχανία κέρδους, που εκμεταλλεύεται την ακόρεστη πείνα ενός αχόρταγου, μανιακού και ανικανοποίητου κοινού για όλο και μεγαλύτερα ρεκόρ, το οποίο ποτέ δεν είναι ικανοποιημένο, καθώς βρίσκει την ευκαιρία να ξεσπάσει πάνω στους αθλητές την απαιτητική του τάση και τα πολλά ανικανοποίητα θέματα από την ανούσια και ρηχή ζωή που έχει.
Κι αν δεν είναι έτσι βγάλτε με ψεύτη!
Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο για να έχω γνώμη. Γιατί ο κόσμος βλέπει το φαινόμενο αλλά δεν ξέρει ότι οι απαιτήσεις να ικανοποιήσει τη δική του αποτυχία στις επιτυχίες των τρίτων που ανήκουν σε αυτά που υποστηρίζει (άρα και δικαιώνεται μέσα του και στον περίγυρό του), έχουν ένα τεράστιο τίμημα φθοράς σε αυτούς τους τρίτους που απαιτεί να κάνουν τα πάντα, για να ικανοποιηθεί αυτός από τον καναπέ του!
Λογικό λοιπόν για τους μεγάλους καρχαρίες, να εκμεταλλευτούν αυτήν την τάση των ανθρώπων.
Και οι καημένοι αθλητές δεν έχουν επιλογή! Το κάνεις ή φεύγεις! Το κάνεις ή παίρνεις δρόμο!
Και έχουν κάνει πάρα πολύ κόπο να φτάσουν όπου έφτασαν, ενώ παράλληλα το σύστημα φρόντισε να τους δώσει Δόξα, και άντε τώρα να γυρίσουν πίσω!
Πρώτα σε χαϊδεύω, και μετά παγιδεύω!
Εν πάση περιπτώσει… Επειδή το θέμα αυτό έχει μεγάλη επέκταση ας μείνουμε στην παρουσίαση αυτών των βοηθημάτων.
Υπάρχουν λοιπόν εργογόνα βοηθήματα νόμιμα, αλλά υπάρχουν και παράνομα, όπως τα αναβολικά στεροειδή, η αυξητική ορμόνη, η τεστοστερόνη, και κάποια ειδικά σκευάσματα αύξησης απόδοσης!
Σε αυτό το πρώτο μέρος, θα δούμε πρώτα τα νόμιμα βοηθήματα και στο δεύτερο τα παράνομα βοηθήματα.

Δείτε λοιπόν το 1ο βίντεο, για να πάρετε μία ιδέα ποια είναι τα νόμιμα βοηθήματα που επιτρέπονται.

Δείτε το 2ο Μέρος εδώ: Έργοργόνα βοηθήματα στον αθλητισμό-Μέρος 2ο