Ποιο είναι το ιδανικό ή φυσιολογικό για μένα βάρος;
Πόσα κιλά πρέπει να είμαι ανάλογα με το ύψος μου;

Μία ερώτηση πού γυρίζει στο μυαλό όλων όσων ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιο βάρος πρέπει να βρίσκονται ανάλογα με την κατάστασή τους.
Και υπάρχουν πολλές ενδείξεις με πολλά μπερδέματα στο διαδίκτυο.
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί είναι πολύ πιο προσιτά από ότι διαδίδεται.
Και καταρχάς τι σημαίνει φυσιολογικό βάρος;
Φυσιολογικό βάρος για τον μέσο άνθρωπο, ο οποίος δεν ασκείται ή ασκείται ελαφρά, και ζει μία νορμάλ φυσιολογική ζωή του σήμερα, είναι αυτό που του επιτρέπει να έχει και να διαχειρίζεται μία καλή φυσιολογική υγεία και λειτουργία του οργανισμού του, η οποία θα τον κρατήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα!
Να έχει φυσιολογικό ποσοστό λίπους, καλή λειτουργία της βιοχημείας και του οργανισμού του, και να μπορέσει να κρατήσει ο σκελετός του αυτό το βάρος σε φυσιολογικές και λειτουργικές για τον άνθρωπο κινήσεις.
Εξαίρεση στον κανόνα, είναι οι αθλητές, και τα ανορεξικά μοντέλα. Καθώς και οι bodybuilder που χωρίς να έχουν λίπος έχουν αυξημένο μυϊκό βάρος.
Για τους φυσιολογικούς ανθρώπους το ιδανικό βάρος, καθορίζεται από το ύψος, από το σκελετικό βάρος, το δείκτη μάζας σώματος, και το ποσοστό σωματικού λίπους.
Στις γυναίκες βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως το μέγεθος του στήθους για παράδειγμα.
Μία γυναίκα με πολύ μεγάλο στήθος, σίγουρα ζυγίζει περισσότερο από μία άλλη με ίδια χαρακτηριστικά με πολύ μικρότερο στήθος. Αυτό όμως πρέπει να μην μπερδεύει, καθώς το έξτρα βάρος προέρχεται από το στήθος και όχι από το σωματικό λίπος.
Υπάρχουν Λοιπόν παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν το προσωπικό για τον καθένα ιδιαίτερο βάρος του.
Δείτε το βίντεο για να μάθετε να ξεχωρίζετε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, και να καταλάβετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς προσωπικά βάρος.


Επίσης, στο βίντεο αναφέρω για κάποιους πίνακες ένδειξης τους οποίους μπορείτε να συμβουλεύεστε, και σε σχέση με αυτά που θα ακούσετε στο βίντεο σας τους δίνω εδώ:

ΤΙ ΒΑΡΟΣ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ METROPOLITAN LIFE

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ