Θυμάμαι, κάποτε που έκανα σεμινάρια marketing, υπήρχε ένα ωραίο ρητό για να τα έχουμε στο νου μας όταν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ τους στόχους μας: 

“Όταν θες να διαπεράσεις ένα μεγάλο εμπόδιο, (έναν μεγάλο βράχο για παράδειγμα), και δεν μπορείς να το περάσεις με τη μία, τότε το… διασπάς σε μικρότερα κομμάτια”! 

Το βουνό, δεν το ανεβαίνεις με ένα σάλτο, αλλά βήμα-βήμα! «Είναι απλό. Λίγο κάθε φορά».

Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος…  Πρέπει να προχωράμε αργά και σταθερά. 

Η υιοθεσία μιας αυστηρής ή στερητικής διατροφής ή και η εισαγωγή ενός εξαντλητικού προγράμματος άσκησης, θα πετύχει τρία πράγματα:

α) θα σας εξαντλήσει,

β) θα μειώσει το μεταβολισμό σας,

3) θα ενεργοποιηθούν ορμόνες οι οποίες θα μας μπλοκάρουν το αδυνάτισμα, γιατί ο οργανισμός μας, θα στρέψει την προσοχή του στο να επιβιώσει, και όχι να κάψει λίπος! Μάλιστα, αντίθετα από ότι περιμένουμε, θα φυλάξει το λίπος του για να το χρησιμοποιήσει στις επερχόμενες ανάγκες κίνησης που προβλέπει ότι θα ‘χει! (απίστευτος ο οργανισμός μας)!

Γι’ αυτό πρέπει να αρχίσετε με τρία προγράμματα άσκησης τη βδομάδα (μέρα παρά μέρα), και την διόρθωση δύο διατροφικών θεμάτων κάθε φορά. Καθώς αυτές οι αλλαγές γίνονται μέρος του τρόπου ζωής σας, μπορείτε να προχωρήσετε και σε άλλες αλλαγές. Αυτή η μέθοδος είναι πιο εύκολη και βαδίζετε στα σίγουρα για την επιτυχία.

Αποκτήστε το βλέμμα του τίγρη και την καρδιά του πολεμιστή!

Μην τα παρατάτε με κάθε εμπόδιο που πέφτει μπροστά σας, γιατί είναι προσωρινό, και μόνο μέσα στο μυαλό σας φαίνεται ως εμπόδιο!  

Μάθετε από τα λάθη και τις εμπειρίες σας και συνεχίστε την πορεία σας προς τα μπρος. Αν εξοκείλατε, ξεχάστε το και ξεκινήστε ξανά την επόμενη μέρα. Να θυμάστε πως κάθε πρωί είναι σαν να και ξαναγεννιέστε και έχετε την ευκαιρία να γίνετε ότι καλύτερο μπορείτε να γίνετε. Οι περισσότεροι τα παρατούν γιατί δεν βλέπουν άμεσα αποτελέσματα. Αν κατατάσσεστε σ’ αυτή την κατηγορία, θυμηθείτε το βράχο και το βουνό! «Λίγο κάθε φορά». Δείτε το και με άλλο μάτι: το μάτι του ΤΙΓΡΗ!!!. Αν τα παρατήσετε τώρα, σε λίγους μήνες, το βάρος σας θα είναι το ίδιο, και θα πρέπει να αρχίσετε απ’ την αρχή!

Κάθε μέρα το ίδιο πράγμα!
Μονότονο και … αναποτελεσματικό. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως το σώμα μας
συνηθίζει γρήγορα στην αύξηση της κίνησης και έτσι μετά από λίγο η ίδια άσκηση που μας
βοήθησε να ρίξουμε βάρος, θεωρείται σαν συντήρηση. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει εναλλαγή στις ασκήσεις. Κάντε κάτι καινούριο κάθε 4 βδομάδες περίπου και θα συνεχίσετε να ρίχνετε βάρος … χωρίς να βαριέστε.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Δεν βάλατε το βάρος μέσα σε ένα βράδυ, γι’ αυτό είναι αδιανόητο να περιμένετε να το ρίξετε σε ένα βράδυ. Θα πάρει το χρόνο του αλλά αν πάτε αργά και σταθερά, τότε οι αλλαγές θα είναι μόνιμες και το βάρος που ρίχνετε θα είναι λίπος και όχι υγρά που επανέρχονται μόλις σταματήσετε τη συγκεκριμένη διατροφή.

Μη δίνετε τόση πολύ σημασία στη ζυγαριά
Η ζυγαριά είναι ένας τρόπος να ελέγχετε την πρόοδο σας. Όχι όμως ο καλύτερος. 

Ο λόγος απλός: Όταν γυμνάζεστε, ρίχνετε λίπος, βάζετε μυς. Οι μυς ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος και έτσι εσείς παραμένετε στο ίδιο βάρος αλλά με πιο όμορφο και σφιχτό σώμα. Καλύτερα λοιπόν να μετριέστε με μέτρο τον καθρέφτη, ή με τα ρούχα σας.