Θα μπορούσαμε να το πούμε και αλλιώς:

“Πώς να κάνεις το τζίνι του Αλαντίν να σου εκπληρώσει όχι τρεις, αλλά όσες ευχές θες, και μάλιστα χωρίς να τρέχεις να ψάχνεις να βρεις λυχνάρια για να τρίβεις”!

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε και θα μάθουμε για την πραγματική ερμηνεία και αξία του νόμου της έλξης, αλλά και άλλων νόμων που τον περιβάλλουν, και καθορίζουν όλοι μαζί συνεργαζόμενοι, παίζοντας σαν συμφωνία, τη ροή της ζωής μας! (εάν θες να το δεις και σε βίντεο, δες το εδώ: Η πραγματική ερμηνεία του νόμου της έλξης)

Στην πραγματικότητα, οι νόμοι αυτοί δεν καθορίζουν τη ζωή μας αλλά αντανακλούν απλά, αυτό που εμείς καθορίζουμε για τη ζωή μας!

Κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέσα από άπειρα πειράματα, που οι ίδιοι οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να δεχτούν το παράδοξο για την μέχρι πριν από έναν αιώνα φυσική αντίληψη των γεγονότων, ώστε να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες έρευνες με πειράματα, που αποδείκνυαν όλες το ίδιο!

Στο άπειρο δυναμικό λοιπόν αυτής της δημιουργίας που ζούμε, γύρω μας και μέσα μας, υπάρχει πραγματικά κάτι που είναι πολύ δυνατότερο από εμάς και είναι αυτό που δημιούργησε τα πάντα και έθεσε κάποιους νόμους λειτουργίας.

Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να το δεχτεί κάνεις. Σας λέω απλά, αυτά που εγώ ο ίδιος βιώνω μέχρι σήμερα!

Για άλλους λοιπόν αυτό ονομάζεται Θεός (γιατί πρέπει να “ονομάζεται” κάπως σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη), και μάλιστα έχει διαμοιραστεί και σε πολλές μορφές, ανάλογα που μένει, σε ποιον ανήκει και τι χαρακτηριστικά έχουν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να είναι κτήτορες ακόμα και αυτού!

Οι Δυτικοί νομίζουν πώς ανήκει σε αυτούς και μένει σε αυτούς και του δίνουν το δικό τους όνομα, οι Ινδοί, οι Ινδιάνοι, οι μουσουλμάνοι και λοιπά, νομίζουν πως ανήκει σε αυτούς και μένει σε αυτούς και τον ονομάζουν όπως εκείνοι νομίζουν, όλοι όμως φανατίζονται πως η δική τους άποψη είναι η σωστή και μπορούν και να μαλώσουν, να διαπληκτιστούν, να μισήσουν, ακόμα και να σκοτώσουν για να υποστηρίξουν τη θρησκευτική τους γνώμη.

Αυτό όμως το μοναδικό “πέρα από εμάς”, δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε μένει κάπου μόνιμα εδώ στη Γη. Είναι πέρα από κάθε ανοησία των φτωχών ανθρώπινων μυαλών και πέρα από κάθε θρησκεία (ευτυχώς), γιατί οι θρησκείες έγιναν από ανθρώπους για ανθρώπους, και οι περισσότεροι και οι πιο μανιακοί πόλεμοι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους!

Για άλλους βέβαια που δεν είναι θρησκευόμενοι (και προσοχή! Άλλο πιστός και άλλο θρήσκος), αναφέρεται σαν ανώτερη δύναμη, για άλλους σύμπαν, για άλλους όπως ο Αϊνστάιν θεϊκή μήτρα, για άλλους ενέργεια, για άλλους “το πεδίο”.

Όπως όμως και να έχει ονομαστεί από τους ανθρώπους (που τους αρέσει να βάζουν τίτλους και ονόματα μήπως και γίνει πιο κατανοητή η υπόσταση του), αυτό που πράγματι υπάρχει είναι όντως αληθινό και συνειδητό, αλλά είναι και πέρα από κάθε μορφή και ιδιότητα που του έχουμε δώσει εμείς οι άνθρωποι, σύμφωνα με το περιορισμένο μας μυαλό!

Αυτό το μεγάλο λοιπόν, είναι ήδη παντού και κινείται και βρίσκεται σε όλο το Σύμπαν, μέσα μας και έξω μας, στο παρελθόν, παρόν και μέλλον, και είναι μέσα σε όλα αυτά συγχρόνως, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος, γιατί ο χρόνος είναι στην ουσία μία εγωιστική ανθρώπινη δημιουργία!

Και γιατί εγωιστική;

Γιατί μέσα από την κίνηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σωμάτων στο σύμπαν, με τεράστιες διαστάσεις ασύλληπτου μεγέθους, εμείς οι άνθρωποι καθορίζουμε τη χρονική διάρκεια των πάντων, σύμφωνα με τη μικροσκοπική κίνηση, του μικροσκοπικού πλανήτη που κατοικούμε, γύρω από το μικροσκοπικό αστέρι που έχουμε δίπλα μας, και είναι ο ήλιος! Δηλαδή με απλά λόγια, καθορίζουμε το χρόνο της ολότητας του σύμπαντος, με τις γήινες γυροβολιές, γύρω από τον δικό μας μικρό ήλιο! Αν αυτό δεν λέγεται εγωιστικό, τότε τι λέγεται εγωιστικό;

Αυτό το μεγάλο και παντοδύναμο όπως είπαμε λοιπόν, δεν ζει ούτε στο χρόνο, ούτε στο χώρο, ούτε και σε κάποιο τόπο. Είναι και παντού σαν τόπος, και πάντα σαν χρόνος, και τα πάντα σαν χώρος! Παίζει σε διαστάσεις που εμείς μπορούμε μόνο να τις φανταστούμε, και βέβαια χωρίς καν να τις προσεγγίζουμε ούτε στο ελάχιστο της πραγματικότητας τους, καθώς μας είναι ξένο σε σχέση με την περιορισμένη μας όραση και γνώση, και τον περιορισμένο μας νου. Γιατί πιστεύουμε και αντιλαμβανόμαστε, μέχρι αυτά που αντιλαμβάνεται το μάτι μας.

Επίσης έχει και χαρακτηριστικά. Το πρώτο χαρακτηριστικό του, είναι πως δεν είναι κακό με σκοπό να μας τυραννήσει! Δεν έχει κακία μέσα του, ούτε θέλει ντε και καλά να μας βασανίσει, επειδή δεν είναι άνθρωπος να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ούτε φταίει αυτό για ότι συμβαίνει. Τι είναι λοιπόν;

Είναι απλός Παρατηρητής γεγονότων, χωρίς να κρίνει κάτι, και απλά καθρεφτίζει τις επιλογές τις δικές μας, πίσω σε μας. Είναι το απόλυτα ουδέτερο!

Ποτέ δεν θα μας κρίνει για τις επιθυμίες μας, ούτε θα μας κοροϊδέψει, ούτε θα μας κατηγορήσει, ούτε θα μας απορρίψει τις απόψεις μας όπως κάνουμε όλοι εμείς οι άνθρωποι για τους άλλους. Απλά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς οι άνθρωποι, πάντα ψάχνουμε να βρούμε φταίχτη πέρα από εμάς, και αν δεν τον βρούμε ανάμεσα σε συνανθρώπους μας, θα τον βρούμε σε αυτό που νομίζουμε ότι μπορούμε να του φορτώσουμε ότι λάθος κάνουμε. Αρκεί, να βρούμε κάποιον φταίχτη πέρα από εμάς!

Και είναι και η μόνη περίπτωση που όλοι οι άνθρωποι, ακόμα και οι άθεοι, γίνονται πιστοί σε κάτι θείο. Μόνο όταν θέλουν να αποδώσουν ευθύνες!

Το μόνο λοιπόν που θα κάνει, είναι να μας οδηγήσει στο δρόμο που μας ωφελεί, χωρίς να μας κρίνει, και χωρίς να μας πιέσει, και χωρίς να μας μαλώσει ποτέ!

Ότι πίεση περνάμε είναι από δική μας επιλογή, που πληρώνουμε το ανάλογο τίμημα της. Συλλέγουμε καρπούς, από αυτά που εμείς σπείραμε. Δεν τα σπέρνει κανείς άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους. Ο καθένας σπέρνει τα της δικής του ζώης, και δεν μπορεί να σπείρει για άλλον. Δεν γίνεται λοιπόν να σπείρεις καλαμπόκι, και να περιμένεις συγκομιδή από σιτάρι! Και αυτό που έσπειρες, αυτό που περιποιείσαι και ποτίζεις, αυτό που το φροντίζεις και του δίνεις την προσοχή και την ενέργειά σου, αυτό και θα αναπτυχθεί! Και όσο το ποτίζεις και ασχολείσαι με αυτό, τόσο μεγαλώνει… αυτό! Αν δεν το θες, θα πρέπει να το αφήσεις να ξεραθεί και να σκάψεις το έδαφος πάλι από την αρχή, και να σπείρεις το σπόρο που πρέπει.

Όμως αυτό το μεγάλο, έχει αντίληψη και ξέρει και τον καλύτερο τρόπο μάθησης για μας!

Εμείς οι άνθρωποι μαθαίνουμε καλύτερα το σωστό, αφού πρώτα περάσουμε από την πράξη του, και μετά θα μπορούμε να εννοήσουμε και την θεωρία του.

Αλλιώς δεν θα του δώσουμε καμία μα καμία σημασία! Εκεί είναι που η θεωρία παίρνει μία άλλη αντίληψη και διάσταση στο νου μας! Είναι εμπεδωμένη! Και το κάνει με τους νόμους που έχει θέσει και υπάρχουν ήδη, οι οποίοι είναι αρκετοί για αυτή τη μάθηση!

Οι νόμοι, είναι είτε αυτοί που ξέρουμε μέχρι τώρα σύμφωνα με την νευτώνεια φυσική, είτε αυτοί που τα τελευταία 100 χρόνια προσδιορίστηκαν από τη Δυτική επιστήμη και έχουν σχέση με την κβαντική φυσική, που είναι ισχυρότερη από τη γνωστή μας νευτώνεια φυσική που έχουμε διδαχτεί και αποδεχτεί, παρόλο που έχει και αυτή παράδοξα. Και τα δύο είδη, είναι υπάρχοντες φυσικοί νόμοι λειτουργίας ζωής!

Και τα δύο είδη είναι φυσικοί νόμοι. Νευτωνεια φυσικη και κβαντική φυσική. Ο τελικός σκοπός είναι να μας αποσπάσουν από την μικρότητα της ζωής, που μας έχουν επιβάλει όσοι έχουν πάρει την πορεία μας στα χέρια τους, και να μας οδηγήσουν στην πραγματική μας πορεία και σκοπό της ζωής μας.

Στην πραγματικότητα, η ανώτερη αυτή δύναμη μας θέλει συν-δημιουργούς της, προς το καλό. Μάλιστα στην Καινή Διαθήκη, έχει και ένα σημείο όπου κατηγορούν τον ίδιο το Χριστό, επειδή ονομάζει τον Θεό πατέρα του. Και η απάντηση του Χριστού είναι πώς ο ίδιος ο Θεός, είπε ότι όλοι εσείς οι άνθρωποι είστε θεοί!

Άρα στο σύμπαν λοιπόν που ζούμε, υπάρχουν αποδεδειγμένα φυσικοί νόμοι που ούτως ή άλλως μας περιβάλλουν και εξαρτώμαστε από αυτούς, όπως ο νευτώνιος παράλογος και αόρατος νόμος της βαρύτητας. Πιστεύεις στο νόμο της βαρύτητας; Γιατί; Πώς τον πιστεύεις; Τον βλέπεις; Είναι ποτέ δυνατόν να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτόν εδώ στη γη και ας είναι αόρατος; Και για να σπάσεις ένα νόμο, θα πρέπει να εφαρμόσεις πάλι έναν άλλο νόμο, που θα εξουδετερώσει τον πρώτο.

Για να ξεφύγει η παραδείγματος χάρη ένας πύραυλος από τη βαρύτητα της γης, θα πρέπει να αναπτύξει την καταπληκτική ταχύτητα διαφυγής 40.320 περίπου χιλιομέτρων την ώρα. Αν αναπτύξει την εξίσου καταπληκτική ταχύτητα 39.000 χιλιόμετρα την ώρα, θα τον τραβήξει πίσω η γη! Όλα με φυσικούς νόμους γίνονται.

Υπάρχουν λοιπόν οι φυσικοί νόμοι που ξέρουμε, τους διδαχτήκαμε και πειστήκαμε πώς ισχύουν παρόλο που δεν τους βλέπουμε, γιατί τους διδαχτήκαμε και νιώθουμε τα αποτελέσματά τους.

Υπάρχουν όμως και οι φυσικοί νόμοι που δεν ξέρουμε, γιατί δεν φρόντισε το παγκόσμιο σύστημα να μας τους διδάξει, λόγω οικονομικών και κυριαρχικών συμφερόντων.

Γιατί;

Γιατί με αυτούς τους νόμους, μπορείς να υλοποιήσεις με αυτά που θες και να ξεφύγεις από την επιρροή του συστήματος.

Άσε που θα μείνουν πολλοί επιστήμονες της νευτώνειας φυσικής χωρίς δουλειά όπως λέει και ένας μεγάλος φυσικός ο Gregg Braden, και θα καθαιρεθούν και πολλές θεωρίες που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ.

Τσάμπα τον Νόμπελ. Όμως… Υπάρχουν και ζούμε με αυτούς!

Και αυτούς τους νόμους τους νιώθουμε και λαμβάνουμε τα αποτελέσματά τους αλλά δεν διδαχθήκαμε την ύπαρξή τους, και έτσι τα αποτελέσματά τους που όντως τα νιώθουμε, τα ρίχνουμε απλά στην τύχη.

Και τα δύο είδη νόμων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Είναι και οι δύο νόμοι αόρατοι με το φυσικό μας μάτι μεν, αλλά παίρνουμε, νιώθουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματά τους δε.

Κανείς δεν βλέπει το μαγνητισμό και κανείς δεν βλέπει τον ηλεκτρισμό, όπως κανείς δεν βλέπει τη βαρύτητα και τους νόμους του Νεύτωνα. Δεν έχουν οντότητα. Και πώς εξηγούνται λοιπόν; Μόνο με Μαθηματικά και με την επίδραση των αποτελεσμάτων τους. Τους πιστεύουμε όμως, γιατί με αυτούς ζούμε.

Υπάρχουν λοιπόν και άλλοι ειδικοί φυσικοί νόμοι, που ενώ νιώθουμε τα αποτελέσματά τους και ζούμε με αυτούς (οι οποίοι μάλιστα είναι και πιο ισχυροί), δεν έχει πάει το μυαλό μας ότι υπάρχουν, γιατί δεν τους διδαχτήκαμε. Όπως ο νόμος της έλξης γεγονότων, συμβάντων και καταστάσεων, που λέει πως το όμοιο έλκει το όμοιο του. Μην τον μπερδέψετε με το νευτώνειο μαγνητισμό που τα ετερώνυμα έλκονται, επειδή είναι ένας άλλος εντελώς διαφορετικός νόμος.

Αυτός ο κβαντικός συμπαντικός νόμος, λέει πως ότι είσαι αυτό και ελκύεις και ότι είσαι αυτό και λαμβάνεις. Το όμοιο δηλαδή έλκει το όμοιο του.

Και αυτός ο νόμος έχει να κάνει με τα συναισθήματα μας, που εκπέμπονται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της συνεργασίας του μυαλού μας με την καρδιά μας, όπου αν αυτά τα δύο συντονιστούν προς μία σύμφωνη γνώμη, τότε δημιουργείται ένα συναίσθημα που παράγονται ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις και συχνότητες, οι οποίες θα ελκύσουν τις αντίστοιχες τους.

Όπως όταν συντονίζεται σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και στις συχνότητες που θέλεις να ακούσεις.

Εάν είσαι χαρούμενος λαμβάνεις όλο και περισσότερη χαρά και αν είσαι μίζερος λαμβάνεις όλο και περισσότερη μιζέρια. Και αυτό που κρίνεις για σένα και νομίζεις πως είσαι, αυτό και θα έχεις. Είτε για σένα, είτε για άλλους, είτε για το περιβάλλον.

Εδώ είναι που έχει παρερμηνευτεί ο νόμος αυτός και έχει εξουδετερωθεί στις συνειδήσεις, γιατί διαδίδεται κακώς πως ότι θες, και ότι ζητήσεις, και ότι σκεφτείς, μπορείς και να το λάβεις! Τεράστιο λάθος και ψέματα!

Ότι είσαι και ότι και όπως κρίνεις, αυτό και λαμβάνεις.

Και όχι απλά στο νου σου, αλλά το αισθάνεσαι πραγματικά και πέρα από αυτό που λέει ο νους σου για σένα. Ο νους σου μπορεί να προσπαθεί να πει πώς “εντάξει βρε παιδί μου… οκ ναι είμαι άξιος αλλά η καρδιά να λέει άλλα. Και πως το καταλαβαίνουμε αυτό;

Από τα συναισθήματα βάρους που αισθανόμαστε και το ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Και μόνο αυτό που αισθάνεται η καρδιά εκπέμπει το ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό φορτίο που θα έλξει αυτό στο οποίο συντονίζεται, και όχι ο νους.

Γιατί έχει 5.000 πιο ισχυρό μαγνητικό φορτίο από ότι ο νους! Όσο και να ζητάς λοιπόν κάτι, εάν δεν είσαι το είδος του ανθρώπου που μπορεί να το έχει, δεν θα το λάβεις μέχρι να γίνεις αυτός που πρέπει, για να το λάβεις.

Πρέπει για να το πούμε πιο απλά, να είμαστε άξιοι να λάβουμε αυτό που επιθυμούμε!

Ακόμα και στις σχέσεις σου, θα ελκύεις αυτό που είσαι και όχι αυτό που θες. Μα εγώ θέλω αυτός που θα έρθει να είναι έτσι και να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ναι αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Και θα ελκύσω αυτό που είμαι, και το όμοιο με μένα. Πάντα. Όση αξία έχω, τόση αξία θα ελκύω. Γιατί;

Επειδή δεν θα μπορέσεις να το διαχειριστείς, μέχρι να γίνεις άξιος και να είσαι σε τέτοια κατάσταση, ώστε να το λάβεις και να το έχεις μόνιμα, με τέλεια διαχείριση. Γιατί αυτές οι δυνάμεις που είπαμε πριν, θέλουν το απόλυτα τέλειο και το απόλυτα καλό, αλλά και τον μόνιμο για μας. Και οι δυνάμεις εάν επιθυμήσεις κάτι πολύ δεν πρόκειται να στο αρνηθούν. Και από τη στιγμή που το θες πολύ, θα μπεις σε διαδικασία μορφοποίησης του είναι σου άμεσα! Τι θα πει αυτό;

Σε ετοιμάζουν για να το λάβεις και σε κάνουν άξιο να το έχεις!

Μα θα μου πεις “καλά Δεν μπορώ να το λάβω έτσι”;

Ευτυχώς όχι! Γιατί θα το χάσεις σχεδόν άμεσα και μέσα από δυσμενείς συνθήκες! Επειδή δεν είστε όμοια για να ελκύσει το ένα το άλλο και έτσι σπάει ο νόμος της έλξης! Και αυτό το όμοιο με σένα που θες να ελκύσεις, θέλει να σε ελκύσει και εκείνο! Οπότε οι δυνάμεις δεν θα σου πουν πότε Όχι, αλλά εφόσον το θες όντως πολύ, δεν θα στο στείλουν άμεσα αλλά το πρώτο που θα κάνουν θα είναι να σε ετοιμάσουν να είσαι έτσι, ώστε να το λάβεις και να το έχεις μόνιμα! Αυτό δεν ζήτησες σου λέει; Ωραία! Αλλά έτσι όπως είσαι, δεν θα ταιριάξετε και δεν θα κάνετε χαΐρι, επειδή δεν είστε όμοια! Θα σε ετοιμάσω, και όταν ετοιμαστείς, στο στέλνω αυτόματα χωρίς να χρειαστεί καν να το πεις και να το αναφέρεις. Δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσεις, γιατί θα είσαι και θα συμπεριφέρεσαι εντελώς φυσικά, και θα σου βγαίνει αυτόματα και αβίαστα, χωρίς να προσποιείσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Και όσο γίνεσαι, τόσο πλησιάζεις, μέχρι να γίνεις τελείως άξιος να έχεις ότι έχεις ζητήσει!

Σαν το φυτό που δεν σπέρνεις ολοκληρωμένο φυτό αλλά το σπόρο του. Και δεν περιμένεις καρπό από το σπόρο, αλλά από το εντελώς ανεπτυγμένο φυτό, όπου εκεί ο σπόρος βγαίνει φυσικά και αβίαστα, και θα τον απολαύσεις μάλιστα. Αν βιάζεσαι και περιμένεις να πάρεις καρπό από το βλασταράκι, τσάμπα θα περιμένεις! Το βλασταράκι, θέλει πότισμα και λίπασμα και πρέπει να πάρει από σένα. Όχι να σου δώσει καρπό. Όλα είναι σοφά βαλμένα και στην ώρα τους!

Βέβαια, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν πράγματα, που όντως όταν τα ζητάς και είσαι έτοιμος να τα λάβεις έρχονται άμεσα, σε ριπή οφθαλμού, και πριν καν τα ξεστομίσεις! Μόνο να τα αισθανθείς ήρθαν άμεσα! Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όπου Θα πρέπει πρώτα να ετοιμαστούμε. Εκεί είναι που μπερδεύονται οι περισσότεροι και εξουδετερώνουν μέσα τους το νόμο της έλξης, και τα βάζουν και με το σύμπαν.

Και στο πρώτο εμπόδιο που έρχεται επίτηδες για να τους φανερώσει πως δεν είναι έτοιμοι ακόμα, εκείνοι τα παρατάνε, αποδεικνύοντας φυσικά την έλλειψη τους. Γιατί το πρώτο που θα μας έρθει όταν δεν είμαστε έτοιμοι, είναι μόνο εμπόδια πολλές φορές (όχι πάντα). Γιατί τα εμπόδια δεν έρχονται ποτέ για να μας εμποδίσουν. Ποιος έχει εξάλλου συμφέρον να μας εμποδίσει; το σύμπαν; σιγά που σκοτίστηκε! Αλλά τα εμπόδια έρχονται για να μας κάνουν αυτό που τα όνειρά μας μας ζητάνε να γίνουμε, και για να μας φανερώσουν το στάδιο και το επίπεδο που βρισκόμαστε επίσης.

Να μας δείξουν πως δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε αυτά που ζητάμε, και να μας οδηγήσουν να αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Κάτι σαν τις σχολικές εξετάσεις δηλαδή.

Αν τις περάσεις, Θα πάρεις το πτυχίο σου και αν δεν τις περάσεις, θα μείνεις στην ίδια τάξη, μέχρι να το δουλέψεις και να γίνεις άξιος να πάρεις το πτυχίο.

Φυσικά και μπορείς να ζητήσεις ότι θες και να σου γίνει άμεσα. Και αν το ζητήσεις με συναίσθημα και αλήθεια, θα μπεις άμεσα σε διαδικασία υλοποίησης. Αλλά αν δεν είσαι το είδος του ατόμου που μπορεί και είναι ικανό να το κατέχει και να το διαχειριστεί, θα μπεις άμεσα σε διαδικασία βελτιστοποίησης του είναι σου, για να γίνεις αυτός που πρέπει, ώστε να έχεις μόνιμα αυτό που θες. Αν θέλεις να έχεις αυτό που θες, τότε θα πρέπει πρώτα να γίνεις αυτός που θα μπορεί και θα είναι ικανός να κατέχει αυτό που θες. Να μπορέσεις δηλαδή να το διαχειριστείς. Εάν είσαι έτοιμος, τότε ναι! Δεν υπάρχει χρόνος εκεί και θα σου γίνει άμεσα!

Και υπάρχουν επιθυμίες που γίνονται άμεσα, επειδή οι αιτούντες είναι ήδη έτοιμοι. Και πολλές φορές μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσουν καν. Έρχεται κατευθείαν, ως φυσικό αποτέλεσμα της έλξης ομοίων γεγονότων. Αυτόματα. Γιατί είναι νόμος πανίσχυρος.

Αλλά υπάρχουν και επιθυμίες, που θα χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασία βελτιστοποίησης για να τις αποκτήσουμε. Δεν γίνεται να δώσεις σε ένα παιδάκι να οδηγήσει το αυτοκίνητο σου, επειδή σε είδε να το οδηγείς εσύ, και το θέλει πολύ και κλαίει. Σκέψου τι σου λέω δεν χρειάζεται ερμηνεία εδώ. Γίνε εσύ σύμπαν και γίνε εσύ Θεός στο παιδί σου. Θα του έκανες ποτέ τέτοιο χατίρι; αν είναι δυνατόν!

Ελπίζω μέχρι εδώ να καταλάβατε την πραγματική ερμηνεία και αξία του νόμου της έλξης!

Υπάρχουν όμως και άλλοι πολλοί νόμοι που εμπλέκονται μέσα σε όλα αυτά και καθορίζεται η έκβαση της ζωής μας, οι οποίοι έχουν την ίδια βάση με τους υπόλοιπους νόμους. Αλλάζουν οι λεπτομέρειες μόνο. Όπως ο νόμος της Αυλάβειας, που λέει πώς για να λάβεις καλό, θα δημιουργείς καλό και δεν θα βλάπτεις.

Μη βιαστείς όμως να πεις πως δεν βλάπτεις κανέναν.

Η κρίση, το κουτσομπολιό, η απέχθεια, η αντιπάθεια, ο ρατσισμός εναντίον κάποιου, ή μιας κατάστασης ακόμα, είτε συζητιέται σε μία παρέα, είτε είναι μέσα στο δικό μας μόνο μυαλό είναι βλάβη για τον άλλον, με αρνητικά συναισθήματα και με τάσεις κακίας! Ότι δηλαδή διαχωρίζει και δεν δημιουργεί ενότητα στο ολικό σύνολο, όσο μικρό κι αν έχουμε μάθει να το λέμε για να δικαιολογήσουμε τη στάση μας, μην τυχόν και δεν φανούμε καλοί και σωστοί άνθρωποι στους άλλους και στα μάτια μας, δημιουργεί η βλάβη! Δεν αγαπάς και δεν είσαι αγάπη εκείνη τη στιγμή, άρα δεν ελκύεις και δεν λαμβάνεις αγάπη! Δεν είσαι αγάπη, δεν ελκύεις αγάπη!

Υπάρχει επίσης ο νόμος της σποράς και του θερισμού ή για άλλους κάρμα, που λέει πως ότι σπείρεις, αυτό και θερίζεις και δεν μένει μόνο σε σπόρους και χωράφια αλλά το βλέπουμε και στη ζωή μας, στις σχέσεις μας και στις αποφάσεις μας.

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί νόμοι, που δεν μπορούμε να αποφύγουμε όσο και να μας πιάνει ο εγωισμός μας πως αυτά είναι ανούσιες βλακείες και πως εμάς δεν μας πιάνουν γιατί δεν τα πιστεύουμε, λες και πρόκειται για κάποια παραφυσική μαγεία ας πούμε, ενώ είναι απλή κβαντική Φυσική και ζούμε ευτυχώς με αυτά.

Τώρα… Το πρώτο και κυριότερο που χρειαζόμαστε για να αρχίσουμε να προχωράμε σε ανώτερες και τελείες οδούς, είναι να αναγνωρίσουμε συνειδητά το ποιοι είμαστε πραγματικά και όχι ότι νομίζουμε πως είμαστε.

Να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε πως όντως χρειαζόμαστε βελτιώσεις εάν άτομα. Και επειδή δεν γίνεται να αποκολληθούμε εύκολα από τις πεποιθήσεις που έχουμε μέσα μας, χρειάζεται να αρχίσουν να έρχονται και κάποια (ίσως και όχι απαραίτητα βέβαια) εμπόδια στην αρχή, ώστε να μας κάνουν να το αναγνωρίσουμε αν είμαστε πεισματάρηδες και επιμένουμε στην άποψή μας. Γιατί άπαξ και το αναγνωρίσουμε, ξεκινάει άμεσα η διαδικασία υλοποίησης!

Τι μας συμφέρει λοιπόν;

Μας συμφέρει φυσικά να αφεθούμε στη ροή που μας φέρνει το σύμπαν, ο ανώτερος και λοιπά, και να αφεθούμε στη ροή του ποταμού χωρίς να αντιστεκόμαστε, γιατί θα επιδεινώσουμε την αντίσταση, (επειδή ότι παλεύεις αυτό αντιστέκεται και αμύνεται), εμπιστευόμενοι πλήρως την πορεία μας στο ανώτερο, που σκοπό έχει να μας δώσει ακόμη πιο πολλά από αυτά που ζητήσαμε! Επειδή ο νους μας δεν είναι φτιαγμένος για να παίρνει αποφάσεις, αλλά για να αναλύει στο μετέπειτα τα γεγονότα που συνέβησαν. Έχουμε έναν άλλον ανώτερο εαυτό, που βλέπει και ξέρει να παίρνει τέλειες αποφάσεις, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Εμείς έχουμε συνηθίσει να αποφασίζουμε με το νου, δηλαδή μόνο με τη λογική μας, αναγκάζοντάς τον να κάνει μία δουλειά που δεν ξέρει να την κάνει, γιατί δεν είναι φτιαγμένος για αυτό το σκοπό!

Ο Αϊνστάιν το είχε πει πολύ ωραία: ” Ο διαισθητικός μας νους είναι ένα ιερό δώρο και ο λογικός μας νους, ο έμπιστος υπηρέτης του. Εμείς όμως συνεχίζει, έχουμε δημιουργήσει μία κοινωνία που τιμάμε τον υπηρέτη, δηλαδή τη λογική και ξεχάσαμε το ιερό δώρο τη διαίσθηση”!

Το δεύτερο που θα πρέπει εξάπαντος να μάθουμε αλλιώς δεν θα προχωρήσουμε σε τίποτα, είναι πως για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είμαστε οι απόλυτα υπεύθυνοι, χωρίς κανένα παραθυράκι, επειδή κανείς άλλος δεν ελκύει αντί για μας!

“Μα εγώ έλκυσα αυτό το γεγονός”; Συγνώμη που θα στο πω αλλά ναι! Και το είπαμε στην αρχή το γιατί. Γιατί αυτό που είμαστε, αυτό και εκπέμπουμε σαν δόνηση και συχνότητα και συντονιζόμαστε στην ίδια του συχνότητα, οπότε αυτό και έχουμε ελκύσει στη ζωή μας. Και θα ελκύουμε για πάντα, μέχρι να εννοήσουμε τις ευθύνες μας και να αλλάξουμε απόψεις, και μέχρι να γίνουμε αυτοί που θα ελκύουν τα καλά.

Δες το σύμπαν σαν έναν καθρέφτη!

Ότι στέκεσαι ήδη μπροστά του και αντανακλά αυτό που είσαι και αυτό που βλέπει. Αν είσαι χαρούμενος και εκπέμπεις αγάπη, ο καθρέφτης θα σε δείχνει έτσι και θα σου αντανακλά και θα σου στέλνει αυτά που είσαι. Από την άλλη δεν γίνεται να είσαι μουτρωμένος και να σε δείξει ο καθρέφτης γελαστό.

Σε ότι κατάσταση είσαι συναισθηματικά, αυτό και θα βλέπεις τον καθρέφτη.

Μπορείς να το δεις ακόμα και σαν μία ραδιοφωνική συχνότητα, όπου σε ότι συχνότητα συντονιστείς, από αυτή και μόνο θα ακούσεις μουσική, ειδήσεις, ή ότι άλλο θες. Δεν γίνεται να συντονιστείς σε μία συγκεκριμένη συχνότητα και να περιμένεις να ακούσεις το πρόγραμμα μιας άλλης συχνότητας, όσο και να το θες και όσο ακόμα και να βρίζεις το ραδιόφωνο που δεν σου κάνει το χατίρι. Δεν φταίει το ράδιο ποτέ αλλά ο χειριστής του, γιατί δεν έχει συντονιστεί σωστά!

Άλλος ένας σπουδαίος νόμος που υπάρχει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους είναι ο νόμος του vacuum ή αλλιώς του κενού! Τι λέει αυτός ο νόμος;

Λέει πως αν φροντίσω να δημιουργήσω χώρο μέσα μου και στη ζωή μου, αφαιρώντας όλα τα άχρηστα και αρνητικά που εμποδίζουν την εξέλιξη και την υλοποίηση μου, τότε θα σπεύσει να γεμίσει αυτό το χώρο με όλα τα καλά που θέλω, που επιθυμώ και πρέπει να έχω! Αν παραδείγματος χάρη θέλω να είμαι χαρούμενος, θα πρέπει να φροντίσω να κάνω χώρο μέσα μου, αφαιρώντας ότι μου δημιουργεί λύπη, αλλιώς αυτή η λύπη έχει ήδη γεμίσει την ύπαρξή μου ολόκληρη και όλο το συναισθηματικό μου χώρο, και δεν υπάρχει κενός χώρος για να μπει κάτι άλλο. Αφαιρώ το ένα για να μπει το άλλο, όπως με κάθε πράγμα στη ζωή. Κάνω δηλαδή ένα ξεσκαρτάρισμα!

Είναι σαν να θες να γεμίσεις με νερό, ένα γεμάτο ποτήρι με βυσσινάδα! Δεν γίνεται! Θα αδειάσεις το ένα περιεχόμενο για να γεμίσεις με το άλλο!

Ένας ακόμα νόμος και μάλιστα πάρα πολύ σπουδαίος για πολλές περιπτώσεις είναι ο νόμος της αποζημίωσης, ο οποίος λέει πως οι απολαβές και οι ανταμοιβές που θα έχεις σε αυτή τη ζωή, είτε οικονομικές, είτε αισθηματικές, είτε στο να σου έρθουν αυτά που επιθυμείς και να έχεις καλή γενικά πορεία ζωής, θα είναι πάντοτε σε ακριβή αναλογία με τέσσερις παράγοντες.

Θα εξαρτώνται δηλαδή από τέσσερις παράγοντες:

1. Από το τι ανάγκη υπάρχει μέσα σου και γύρω σου, δηλαδή μέσα και έξω από σένα. Τι ανάγκη υπάρχει δηλαδή πρώτα μέσα σου, στον εαυτό σου, στο σώμα σου, στην υγεία σου, σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός σου, ο νους σου, ο χαρακτήρας σου, η καρδιά σου και τι ανάγκες έχεις που θα πρέπει να δεις.

Μετά τι ανάγκη υπάρχει έξω από σένα, όπως στη σχέση σου, στα οικονομικά σου, στο περιβάλλον, στην πλάση, στη φύση, στους συνανθρώπους μας και λοιπά.

2. Από το τι κάνουμε για την ανάγκη που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει μέσα μας και έξω μας. Κινητοποιούμαι, δραστηριοποιούμαι, αδιαφορώ, κοιτάω μόνο τον εαυτό μου… τι;

3. Από την ικανότητά μας να κάνουμε αυτό που κάνουμε και να το διαχειριζόμαστε, αλλά και να το χειριζόμαστε, όπως και το πώς το χειριζόμαστε. Δεν έχει σημασία αν κάνεις λάθος, γιατί αυτό που μετράει είναι η πρόθεση, και το λάθος και η διαδικασία είναι η περίοδος που θα γίνεις μάστορας και αυτό που θα σε κάνει να είσαι, ώστε να μπορείς να έχεις και να κατέχεις, και θα σε κάνει και ικανό να το χειριστείς.

Όταν φτάσεις λοιπόν στο σημείο να γίνεις μάστορας, ο τέταρτος και τελευταίος παράγοντας είναι:

4. Η δυσκολία που θα υπάρξει στο να αντικατασταθούμε, είτε στη σχέση μας, είτε στη δουλειά μας, είτε στους φίλους μας, είτε στην κοινωνία. Από το πόσο πολύτιμοι είμαστε δηλαδή!

Αν κάνεις ότι κάνουν οι πολλοί και οι ικανότητές σου είναι όπως των πολλών, υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να σε αντικαταστήσουν. Αν κάνεις όμως κάτι ξεχωριστό και πολύτιμο και κυρίως ΕΙΣΑΙ ξεχωριστός και πολύτιμος, δεν θα υπάρχουν πολλοί να σε αντικαταστήσουν. Και όσο πιο ικανός, ξεχωριστός και πολύτιμος είσαι, τόσο θα σπανίζει και η αντικατάστασή σου!

Εδώ όμως δώσε προσοχή γιατί είναι το ξαλάφρωμα σου!

Ο μεγαλύτερος νόμος που υπάρχει, είναι και αυτός κάτω από τον οποίο μπορούν ακόμα και να καθαιρεθούν όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και πάνω στον οποίο χτίζονται και στηρίζονται όλοι οι υπόλοιποι!

Γιατί η βάση όλων των νόμων, είναι ο νομός της αγάπης και της συμπόνιας, που έχει από τις μεγαλύτερες συχνότητες δόνησης!

Είναι τόσο ισχυρός, που ακόμα και να νιώθεις χάλια και ίσως περιμένεις να λάβεις άσχημο αποτέλεσμα από το νόμο της έλξης, μπορείς να λάβεις στήριξη και καλό αποτέλεσμα, αν μέσα σου έχεις καλό εσωτερικό κίνητρο. Επειδή ο μεγάλος, βλέπει το κίνητρό σου και όχι το φαινόμενο σου, καθώς και τι αισθάνεσαι, και σε συμπονάει περισσότερο από κάθε νόμο που έχει θέσει!

Η αγάπη δηλαδή σπάει κάθε νόμο!

Και εκεί που περιμένεις να φας σφαλιάρα, σου έρχεται χάδι και φιλί!

Θέλω να σε πείσω, πως όλα αυτά είναι πραγματικοί νόμοι και θέλουμε δεν θέλουμε, ζούμε με αυτούς και είναι πιο δυνατοί από εμάς!

Το θέμα είναι να αρχίσουμε να κατανοούμε και να δεχτούμε την ύπαρξή τους συνειδητά, και να κατανοήσουμε πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την επιρροή τους επάνω μας αλλά και το πώς και πόσο θα επιδράσουν πάνω μας, άρα και υπεύθυνοι της τύχης μας!

Και αν είσαι από αυτούς που θα κατηγορήσουν όλα αυτά, άρχισε να τα παρατηρείς πριν τα απορρίψεις, και αν έχεις την ειλικρίνεια θα δεις πως όντως έτσι είναι! Κανείς δεν είναι ούτε πιο άντρας, ούτε πιο μάγκας, ούτε πιο έξυπνος, ούτε πιο μορφωμένος από όλους εμάς και από τους πιο ονομαστούς επιστήμονες της ιστορίας, που τα έχουμε δοκιμάσει και τα έχουμε πιστοποιήσει και ζούμε με αυτά! Αλλιώς, αν το πάρεις και με τη λογική, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να φάω αρκετές μέρες για να συνθέσω όλα αυτά τα δεδομένα που έχω ζήσει και να γράψω το κείμενο, να το γυρίσω βίντεο, και να το διαθέσω χωρίς να έχω καμία απολαβή, παρά μόνο την ανάγκη ότι πρέπει να το μεταδώσω!

Να είσαι πάντα καλά!

Καραμανέας Ιωακείμ

 Diploma in Health Studies

 Personal Development Coach & Mentor

 Certification in Human Health

 Certification in Diet & Nutrition/Healthy Living

 Certification in Physical Education-Fitness Training Principles & Methods

 Specialization in Workout & Training Apps

 Συγγραφέας 21 βιβλίων διατροφολογίας, προπονητικής και ψυχολογίας