Φίλτρο RAS: Το κλειδί υλοποίησης στόχων!

Ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται ως 400.000.000 bits πληροφοριών το δευτερόλεπτο, κι εμείς αντιλαμβανόμαστε μόνο τα 2.000 από αυτά. Τα υπόλοιπα το συνειδητό μας δεν τα επεξεργάζεται. Γιατί; Επειδή κρίνει ότι στην κάθε στιγμή που νοιώθει κάτι που βλέπει, ακούει, μυρίζει και αγγίζει δεν του είναι χρήσιμα.

Έχει όμως δίκιο; Είναι σωστή η κρίση του κατά την εκάστοτε στιγμή που αντιλαμβάνεται όλα αυτά;

Καθώς κοιτάς μία σκηνή και συλαμβάνεις συνεχείς εικόνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχεις καταγράψει όλες τις πληροφορίες από ότι συλαμβάνει ο εγκέφαλός σου, από τις εικόνες, τους ήχους, τις μυρωδιές και τις αισθήσεις σου γενικά. Αποφασίζεις όμως αυτόματα και ασυνείδητα κάθε στιγμή, ποια στοιχεία από όλα αυτά είναι σημαντικά για σένα και δίνεις σημασία μόνο σ’ αυτά.

Τότε βγαίνουν αυτόματα συναισθήματα, που σε κάνουν να αισθάνεσαι είτε ωραία, είτε άσχημα. Και τις περισσότερες φορές, χωρίς να συνειδητοποιείς το γιατί!

Τι συμβαίνει όμως και γίνεται αυτό; Και κατά πόσο είναι το αληθινό και το πρέπον;

Ο εγκέφαλός μας είναι εφοδιασμένος με ένα σύστημα που του επιτρέπει να φιλτράρει πληροφορίες. Το Reticular Αctivating System. Αυτό, διαγράφει όσα πιστεύει ότι δεν χρειαζόμαστε την κάθε στιγμή, και δίνει προτεραιότητα σε ότι νομίζει ότι θα του χρησιμεύσουν. Γύρω μας κάθε δευτερόλεπτο υπάρχουν 2.000.000 bits πληροφοριών. Το RAS τα φιλτράρει και κρατά αυτά που θεωρεί ότι του είναι τα πιο σημαντικά για την εκάστοτε στιγμή .

Πώς όμως επιλέγει ποια είναι τα πιο σημαντικά;

Ένα κριτήριο είναι το τι πιστεύουμε για μας.

Ποιοι πιστεύουμε και νομίζουμε ότι είμαστε. Αν είσαι ή πιστεύεις και έχεις πειστεί ότι είσαι μηχανικός αυτοκινήτων, θα εστιάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας περισσότερο σε αυτά που δηλώνουν αυτό που πιστεύεις θα βλέπεις περισσότερο μηχανές, αυτοκίνητα, και το μάτι σου θα πέφτει αυτόματα σε όλα όσα περιλαμβάνει το πιστεύω σου. Aν πιστεύεις ότι είσαι ανίκανος, θα εστιάσεις σε όλα όσα αποδεικνύουν και υποδηλώνουν ότι είσαι ανίκανος, ακόμα και αν περνούν πολύ περισσότερες καταστάσεις από μπροστά σου που αποδεικνύουν το αντίθετο! Ο εγκέφαλός σου αυτόματα θα σου τυφλώνει οποιαδήποτε κατάσταση που δείχνει ότι δεν είσαι ανίκανος και θα σου μεγενθύνει αυτές που δείχνουν ότι είσαι! Όπως και αν πιστεύεις ότι είσαι καταπληκτικός άνθρωπος! Θα εστιάζεις σε καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι είσαι καταπληκτικός, ακόμα κι αν οι καταστάσεις που συμβαίνουν και δείχνουν το αντίθετο μπορεί να είναι πολύ περισσότερες!

Το δεύτερο και ουσιαστικό κριτήριο είναι το πού εστιάζουμε.

Αν εστιάζεις στην ιδέα ότι είσαι χοντρός και δεν μπορείς να αδυνατίσεις, ότι είσαι αναβλητικός ή διαρκώς αργοπορημένος, αν μέσα στο κεφάλι σου ακούγεται συνεχώς το «Δεν μπορώ» και «Δεν γίνεται», το RAS θα διαγράψει όλες τις πληροφορίες που δεν σχετίζονται με αυτά που πιστεύεις έντονα και θα σου παρουσιάσει τα στοιχεία που σχετίζονται με αυτά στα οποία εστιάζεις.

Επειδή παίρνει από σένα την εντολή να το κάνει. Και πώς παίρνει την εντολή; Του τη δίνεις όταν αισθάνεσαι ότι αυτό που πιστεύεις είναι η αλήθεια. Το νοιώθεις δηλαδή συναισθηματικά σαν αλήθεια! Καιότι αισθάνεσαι, αυτό και ακούει ο εγκέφαλός σου σαν εντολή. Όχι ότι λες! Αλλά ότι αισθάνεσαι σαν αλήθεια! Άσχετα αν λες αντίθετα με το στόμα σου! Ο εγκέφαλος ακούει το τι νοιώθει η καρδιά, και όχι ότι λέει η γλώσσα ή προσπαθεί να σκεφτεί το μυαλό!

Με αυτόν τον τρόπο σού προσφέρει αδιάσειστες αποδείξεις της ύπαρξης όλων αυτών που εστιάζεις ή πιστεύεις για σένα. Κι έτσι πείθεσαι ότι έχεις δίκιο, επιβεβαιώνεσαι.

Αν εστιάζεις στην ιδέα ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα, το RAS θα διαγράψει τις υπόλοιπες πληροφορίες και θα σε κάνει να εστιάσεις στον τρόπο να τα αποκτήσεις.

Αν εστιάσεις στην ιδέα ότι είσαι καλός, ή κακός, ή άχρηστος, ή πολύ ικανός, το RAS θα διαγράψει τις υπόλοιπες πληροφορίες και θα σε κάνει να εστιάσεις σε όλες τις καταστάσεις με τις οποίες θα επιβεβαιώσεις ότι είσαι αυτό που πιστεύεις, και θα σου διαγράψει όλες αυτές που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά, αυτό που μπορείς να κάνεις από σήμερα, είναι να εντοπίζεις τις ασυνείδητες αισθήσεις σου όταν τις νοιώθεις, και να δίνεις εντολή στον εγκέφαλό σου συνειδητά να στρέφει προς τα εκεί που θες! Και πώς τις εντοπίζεις; Παρατηρείς τι αισθάνεσαι μπροστά σε μία κατάσταση! Αν αυτό που αισθάνεσαι σε κάνει να νοιώθεις ωραία, είναι εντάξει. Άστο όπως είναι! Αν σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, τότε το μυαλό σου ενώνεται με παλιές καταστάσεις του παρελθόντος που είχες άσχημες ίδιες εμπειρίες και σου δίνει το ίδιο συναίσθημα με το συναίσθημα που ένοιωσες τότε, άσχετα αν είναι διαφορετικές οι τότε με τις τωρινές καταστάσεις. Το συναίσθημα στις γεφυρώνει αυτόματα. Επειδή τις κρίνει άσχημες. Και αυτό, γιατί τα συναισθήματα είναι ίδια πάντα σε κάθε κατάσταση. Δεν υπάρχουν είδη πόνου, είδη χαράς, είδη θυμού κλπ. Αν νοιώσεις άσχημα σε μια κατάσταση στο παρελθόν, θα νοιώσεις το ίδιο άσχημα σε μια κατάσταση στο παρόν, εφόσον σε γεφυρώσει με το παρελθόν που ένοιωσες έτσι. Αν ένοιωσες πόνο επειδή χώρισες στο παρελθόν, τον ίδιο πόνο θα νοιώσεις στο παρών αν πεθάνει κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο! Και όλα αυτά, γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου αυτόματα! Ασυνείδητα!

Μπορείς λοιπόν από σήμερα να επιλέξεις να μετατρέψεις το ασυνείδητο άσχημο, σε συνειδητή ωφέλιμη παραγωγική τούμπα!

Θυμήσου ότι το ασυνείδητο είναι μια υπερδύναμη. Επεξεργάζεται τετρακόσια εκατομμύρια bytes πληροφοριών το δευτερόλεπτο. Και ό,τι επεξεργάζεται βρίσκει τρόπο να το κάνει πραγματικότητα.

Σε προτρέπω λοιπόν να αρχίσεις να το τροφοδοτείς συνειδητά με παραγωγικές πληροφορίες,∙ αυτές που σε οδηγούν στην πρόοδο και φέρνουν αποτελέσματα: τους στόχους σου, τα όνειρά σου και τη θετική έκβαση των αρνητικών καταστάσεών σου.

Πηγή: https://www.islandofman.gr/to-quot-magiko-quot-filtro-pliroforion-toy-egkefaloy-mas/