Πολλές φορές όταν ξεκινάμε να φέρουμε μία κατάσταση στη ζωή μας με τον νόμο της έλξης, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί αρχικά αλλά πολύ παροδικά, κάποιο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένουμε.

Δεν είναι απαραίτητο να συμβεί πάντα βέβαια, αλλά παρατηρούμε ότι κάποιες φορές συμβαίνει.

Πότε όμως συμβαίνει;

Αυτό το γεγονός, συμβαίνει μόνο εάν υπάρχουν μέσα σε μας στοιχεία, τα οποία δεν είναι συντονισμένα με την επιθυμία μας ή δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει, έτσι ώστε αυτό που ζητάμε και επιθυμούμε, να μην μπορεί να συντονιστεί με αυτό που είμαστε στο τώρα.

Γιατί πάντα το όμοιο έλκει το όμοιο του. Δηλαδή αυτό που είμαστε, θα ελκύσει το αντίστοιχο ίδιο.

Όμως καμιά φορά, ακόμα και αν είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο ώστε να κατορθώνουμε να υλοποιούμε, μπορεί να συμβεί αυτό το γεγονός.

Εκεί πολλές φορές, όταν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία με αυτά τα γεγονότα, μπορεί να μας πάρει από κάτω και να νομίζουμε ότι ο νόμος δεν δουλεύει.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι το σημείο που δείχνει πολύ καθαρά ότι ο νόμος δουλεύει.

Όταν δίνω εντολή θα λέγαμε να δημιουργηθούν νέα γεγονότα, υποσυνείδητα πλέκω μέσα μου και ένα σενάριο που θεωρώ και υποθέτω ότι θα γίνουν αυτά τα γεγονότα, ακόμα και αν γνωρίζω ότι δεν είναι στη δική μου νόηση, δικαιοδοσία και ικανότητα για το πώς θα γίνει.

Ο νόμος της έλξης όμως, ο οποίος είναι κβαντικός και βλέπει ότι δεν βλέπουμε εμείς στον τρισδιάστατο και πολύ περιορισμένο οπτικό κόσμο μας, θα δημιουργήσει εκπληκτικές συνθήκες ώστε να έρθει στη ζωή μας η κατάσταση που θέλουμε, με τον καλύτερο και πιο τέλειο τρόπο, με τις ιδανικότερες συνθήκες, και με μία πλήρη υγεία θα λέγαμε αυτής της κατάστασης. Σε σημείο, να μην υπάρχει τίποτα που να θυμίζει την πρότερη μας κατάσταση!

Και όταν λέμε πλήρη υγεία, εννοούμε το να δημιουργηθεί η υλοποίηση της επιθυμίας μας στην τέλεια μορφή της, χωρίς καμιά τρύπα και κανένα σκοτεινό σημείο και χωρίς να υπάρχει καμία σύνδεση ή υποψία σύνδεσης, με την πρότερη ασθενή και ατελή κατάσταση που ήμασταν.

Στην ουσία πρέπει να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο οικοδόμημα, στη θέα του οποίου δεν θα υπάρχει καμία ένδειξη ότι στο σημείο αυτό υπήρχε κάτι άλλο πριν.

Άρα, ο νόμος της έλξης θα δημιουργήσει συνθήκες, ώστε να είναι πλήρης και στην απόλυτη τελειότητα η νέα μας κατάσταση που ζητάμε!

Επειδή λοιπόν ο νόμος της έλξης συμπεριλαμβάνει και άλλους πολλούς νόμους που συμμετέχουν κατά τη στιγμή που υλοποιείται μία νέα κατάσταση, ενεργοποιεί αυτόματα αυτούς τους νόμους, ανάλογα τις συνθήκες που βλέπει στην τωρινή μας κατάσταση.

Όπως παραδείγματος χάρη τη “θεωρία του χάους” ή της “αποδιοργάνωσης και αναδιοργάνωσης” ή της “αποδόμισης κι ανοικοδόμησης”.

Η οποία αυτή θεωρία μας λέει ότι: “Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα οικοδομή, θα πρέπει να κατεδαφίσουμε την παλιά και να απομακρύνουμε τα μπάζα από την περιοχή που θέλουμε να χτίσουμε τη νέα μας οικοδομή.

Και αν δεν νοήσουμε ότι πρέπει να το κάνουμε, ή δεν μπορέσουμε να το κάνουμε εμείς, θα πρέπει εξάπαντος να γίνει!

Για να μπορέσει λοιπόν να δημιουργηθεί μία εντελώς νέα οικοδομή, χωρίς ενθύμηση της προηγούμενης, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει ο νόμος της έλξης, είναι να αποδομίσει, να κατεδαφίσει, να απομακρύνει και έπειτα να θεραπεύσει όλα τα σκοτεινά σημεία, όλα τα εμπόδια και όλες τις τρύπες της τωρινής μας κατάστασης που τυχόν μπορεί να υπάρχουν. Σε άλλους υπάρχουν πολλά και σε άλλους λίγα.

Και όταν λέω εμπόδια, δεν εννοώ τα εμπόδια που είναι πέρα και έξω από εμάς και θα μας τύχουν στο δρόμο. Τα οποία είναι μέσα στην πορεία μας και χρειάζονται για να μας εξελίξουν, ώστε να γίνουμε κατάλληλοι να έχουμε, να διατηρήσουμε και να διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση.

Εννοώ τα εμπόδια που έχουμε ήδη στο τώρα μέσα μας και τα οποία εμποδίζουν την υλοποίηση.

Αν δεν θεραπευτούν και δεν φύγουν από τη μέση τα εσωτερικά μας εμπόδια δεν πρόκειται να προχωρήσουμε, επειδή αυτά τα ίδια τα εμπόδια θα μας σαμποτάρουν την πορεία.

Όπως δεν γίνεται να χτίσεις μία νέα οικοδομή χτίζοντάς επάνω στην ταράτσα μιας παλιάς ετοιμόρροπης οικοδομής. Γιατί δεν θα μπορέσει να σταθεί η νέα οικοδομή αλλά και τα δύο θα καταρρεύσουν εντέλει.

Όταν ο νόμος της έλξης πάρει εντολή να υλοποιήσει για μας, θέλει το αποτέλεσμα να είναι τέλειο, χωρίς κανένα σκοτεινό σημείο και με πλήρη υγεία νου αλλά και σώματος!

Άρα, πρώτα θα φανερώσει πού υπάρχει πρόβλημα.

Είναι σαν το φως που ανάβει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Εάν θέλουμε να φωτίσουμε πλήρως ένα δωμάτιο χωρίς να φαίνεται κανένα σκοτεινό σημείο, τότε όταν ανάψουμε το φως, θα δούμε πρώτα από όλα να φανερώνονται στο δωμάτιο αντικείμενα, πίσω από τα οποία υπάρχει σκιά και σκοτάδι και εμποδίζει το φως να φτάσει παντού.

Οπότε το φως μας δείχνει άμεσα, πρώτα τα εμπόδια που το εμποδίζουν να φωτίσει εντελώς το δωμάτιο.

Μπορεί να είναι έπιπλα, αντικείμενα, τηλεόραση και διάφορα άλλα.

Αν θέλουμε λοιπόν το φως να φτάνει παντού και να υπάρχει σε κάθε σημείο του δωματίου, ώστε να μην υπάρχει τίποτε που να το εμποδίζει, το πρώτο που θα κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όλα αυτά τα αντικείμενα.

Αν λοιπόν ζητάμε οικονομική ευημερία, το πρώτο που θα φανερωθεί μόλις μπει το φως του νόμου της έλξης, είναι οι τρύπες που έχουμε στα οικονομικά. Όπως παραδείγματος χάρη μία κακή διαχείριση. Και εκεί πέρα θα φανερωθούν πρώτα τα γεγονότα που θα μας δείξουν ότι όντως κάνουμε κακή διαχείριση, αλλά και το πού και το πώς κάνουμε κακή διαχείριση, ώστε να φροντίσουμε να το διορθώσουμε.

Εάν ζητάμε πλήρη υγεία, θα φανερωθούν γεγονότα που θα μας δείξουν τι θέματα υγείας έχουμε, ώστε να φροντίσουμε να τα διορθώσουμε.

Όταν ζητάμε έναν ιδανικό σύντροφο, θα φανερωθούν γεγονότα που θα μας δείξουν πού χωλαίνουμε σε χαρακτήρα και συμπεριφορά, ώστε να τα διορθώσουμε και να μπορέσει να μας έρθει ο αντίστοιχος ιδανικός σύντροφος τον οποίο θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε.

Και όταν θέλουμε να γίνουμε δάσκαλοι των πνευματικών ώστε να μπορέσουμε να διδάξουμε και άλλους αυτό το δρόμο, θα χρειαστεί να περάσουμε από τα πάντα! Γιατί εάν δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τις δικές μας τρύπες, τις δικές μας ατέλειες και τις δικές μας ασθένειες, πώς θα μπορέσουμε να διδάξουμε σε άλλους να κάνουν το ίδιο;

Στην ουσία, ο νόμος της έλξης θα μας κινητοποιήσει σε δράση. Δράση πρώτα θεραπείας και μετέπειτα σε δράση πορείας και εξέλιξης.

Το σύμπαν είναι φτιαγμένο να κινείται. Και δεν υπάρχει τίποτε ακίνητο μέσα στο σύμπαν, από το μικρόκοσμο μέσα μας μέχρι τους μεγαλύτερους γαλαξίες.

Οτιδήποτε μένει ακίνητο, φθείρεται και πεθαίνει. Οτιδήποτε κινείται, ανανεώνεται, εξελίσσεται και ζει!

Και αυτό είναι νόμος!