Πώς θα βρω τον ιδανικό και τέλειο σύντροφο;

Στην εποχή μας έχουν μπερδευτεί κάποιες έννοιες και όλος ο κόσμος λαχταράει έναν ιδανικό σύντροφο, χωρίς όμως πρώτα να κάτσει να σκεφτεί τι θέλει από έναν σύντροφο και τι έχει να δώσει αντίστοιχα προς ένα σύντροφο.

Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει συνέχεια σε αποτυχίες, κουβαλώντας από σχέση σε σχέση συσσωρευμένες τις φοβίες από κάθε προηγούμενη σχέση.

Το μεγάλο θέμα είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου και η μη ικανοποίηση των δικών μας προσδοκιών.

Δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι…

Ψάχνεις λοιπόν έναν τέλειο σύντροφο, ο οποίος για σένα θα είναι ο ιδανικός. Και πολύ καλά κάνεις.

Το έχεις ψάξει όμως καθόλου τι θέλεις πραγματικά και τι θα πει για σένα ιδανικός σύντροφος ή το έχεις αόριστο και περιμένεις να σου τύχει δοκιμάζοντας ανάμεσα από πολλές σχέσεις αυτός που νομίζεις ότι σου κάνει;

Μήπως ακόμα ψάχνεις και στηρίζεσαι σε δημοσιεύσεις που σου λένε για το πώς να βρεις τον ιδανικό σύντροφο και πώς να τον ελκύσεις με διαφορές μεθόδους;

Έχεις σκεφτεί καθόλου την αντίληψη και την έννοια της έλξης και της συμβίωσης των συντρόφων;

Θέλεις λοιπόν ένα σύντροφο…

Συνήθως όμως, θέλεις έναν σύντροφο, ο οποίος να είναι εντελώς στα δικά ΣΟΥ μέτρα. Ψάχνεις να βρεις έναν σύντροφο ο οποίος θα πληροί εντελώς τις δικές ΣΟΥ προϋποθέσεις.

Άρα μου λες, ότι ψάχνεις να βρεις ένα μέσον που θα σου ικανοποιεί τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου χούγια, τις δικές σου απαιτήσεις, τις δικές σου προσδοκίες, τις δικές σου αξίες και που θα αποδέχεται και θα ικανοποιεί τις δικές σου νοοτροπίες και ιδιοτροπίες.

Εντάξει ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης… Οπότε αν κάνεις λίγο ακόμα υπομονή, σε λίγο θα βγουν σύντροφοι ρομπότ με τελείως ανθρώπινα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, οι οποίοι θα είναι ακριβώς στα μέτρα σου!

Θα σε πληροφορήσω λοιπόν ότι εάν έχεις αυτό το πνεύμα, δεν ψάχνεις σύντροφο. Ψάχνεις ένα μηχάνημα που θα το έχεις σαν υπηρέτη, ώστε πατώντας το κουμπί που θες, να γίνεται αυτό που ΕΣΥ μόνο θες, και μάλιστα στη στιγμή και την ώρα που ΕΣΥ θες.

Δεν ψάχνεις ένα σύντροφο να μοιράζεσαι αλλά ένα ρομπότ να σου ΔΙΝΕΙ. Μόνο να σου δίνει!

Η ανωριμότητα στο πλήρες μεγαλείο της! Και μέσα από αυτή την ανωριμότητα, ότι και να σου παρουσιαστεί στο δρόμο σου θα το σαμποτάρεις. Όσο τέλειο σύντροφο και να έχεις! Από τη στιγμή που θα σταματήσει να σου πληροί κάποια από τις προϋποθέσεις σου διεκδικώντας κάποιες από τις δικές του προϋποθέσεις ως προς εσένα, θα αρχίσεις να τους σαμποτάρεις!

Γιατί θα φέρεσαι πάντα σαν ένα παιδί που του πήραν την πιπίλα από το στόμα.

Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αλλά και ο άλλος έχει και αυτός ανάγκες, χούγια, απαιτήσεις, προσδοκίες, αξίες και ιδιοτροπίες. Και ο άλλος έχει ανάγκη ικανοποίησης κάποιων παραμέτρων από το σύντροφό του.

Οι στιγμές και ο χρόνος που εσύ θες κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις, δεν είναι ίδιες με τις στιγμές και το χρόνο που θέλει ο σύντροφός σου να σου τις ικανοποιήσει.

Θα σε ρωτήσω όμως κάτι… Εσύ, τι έχεις να προσφέρεις στο σύντροφό σου; Τι διάθεση έχεις να μοιραστείς;

Τι αξία έχεις να του δώσεις; Και έχεις σκοπό αντίστοιχα να του ικανοποιήσεις και τις δικές του ανάγκες και να μοιραστείτε τις νοοτροπίες και τις ιδιοτροπίες σας συγκαταβαίνοντας ο ένας στα του άλλου;

Γιατί αν δεν έχεις τέτοιο σκοπό δεν θες σύντροφο. Κορόιδο θες. Και δεν διαφέρεις σε τίποτα από το κάθε βαμπίρ που προσκολλάται σε λεφτάδες παππούδες και γιαγιάδες αιμοδότες, σαν ψεύτικος σύντροφος και συνοδός.

Όσο και να σε ξινίζει αυτή η λέξη, είναι η αλήθεια. Δεν ψάχνεις σύντροφο αλλά αιμοδότη… ή αιμοδότη και πατερίτσα μαζί.

Όσο και να νομίζεις ότι είσαι ένα φυσιολογικό άτομο και δεν έχεις σχέση με αυτή την “πορνεία”, αυτή η εγωιστική αντίληψη δεν φανερώνει τίποτα άλλο. Είναι ακριβώς η ίδια. Σαν νοοτροπία μιλάμε.

Πώς θα βρω λοιπόν τον ιδανικό και τέλειο σύντροφο;

Δεν θα βρεις τον ιδανικό και τέλειο σύντροφο έτσι.

Κάτσε πρώτα και βρες τα με τον εαυτό σου, δες τι θες από το σύντροφό σου αλλά και τι μπορείς να προσφέρεις στο σύντροφό σου, βελτιώσου σαν άνθρωπος, μάθε να μοιράζεσαι και να διαχειρίζεσαι, ωρίμασε και μην ανησυχείς αν θα βρεις τον ιδανικό σύντροφο, γιατί θα σε βρει εκείνος!

Ένας σύντροφος που δεν θα είναι ιμιτασιόν και παροδικός, αλλά ένας σύντροφος που μέσα από αυτόν, ο χαρακτήρας σου και η ζωή σου θα γίνει πολύ καλύτερη από αυτό που νομίζεις ότι χρειάζεσαι για να είναι καλή η ζωή σου.

Γιατί αν δεν έχεις ένα τέτοιο πνεύμα αξίας, τότε δεν ξέρεις τι θες, ούτε από τη ζωή σου, ούτε από σένα, ούτε από το σύντροφό σου, ούτε από τους ανθρώπους.

Δεν έχεις καν ακόμα χαρακτήρα διαμορφωμένο αλλά ζεις και επιμένεις να ζεις στην προεφηβεία.

Βελτιώσου… Και τότε θα δεις ότι ο ιδανικός σύντροφος για σένα, δεν είναι αυτός που λες ότι θες, αλλά αυτός που χρειάζεσαι.

Και ο σύντροφος που χρειάζεσαι, απέχει πολύ μακριά από αυτό το “ψεύτικο-και καλά-τέλειο” που έχεις πλάσει στα εφηβικά σου μάτια και δεν το έχεις αφήσει μέχρι σήμερα. Το οποίο στην πραγματικότητα είναι εντελώς ατελές και δεν θα γίνεις ποτέ ευτυχισμένος και ευτυχισμένη με κάτι τέτοιο… αλλά δεν το ξέρεις.

Ο σύντροφος που χρειάζεσαι είναι αυτός που μέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων σας, το μοίρασμα και την κοινή αντιμετώπιση και διαχείριση των συμβάντων και των καταστάσεων, θα σε εξελίξει σαν άνθρωπο και θα σε γεμίσει σοφία, ικανότητες, χαρά και πραγματική ικανοποίηση.

Θα σε γεμίσει φίλτρα και θα σου δώσει μάτια να βλέπεις. Θα σου βγάλει τη λάσπη.

Και μία τελευταία συμβουλή. Μη ζητάς σύντροφο εάν δεν έχεις σωστή νοοτροπία. Πρώτα εξελίξου και θα έρθει να σε βρει μόνος του.

Αφιέρωσε όμως χρόνο και μοναχικότητα για να το κάνεις.

Ειδάλλως δεν θα έχεις ποτέ τον σύντροφο που χρειάζεσαι. Δεν θα έχεις ποτέ το σύντροφο που θα σου δώσει πραγματική χαρά και ευτυχία, και θα περιφέρεσαι από αποτυχία σε αποτυχία, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι όλοι και όλες είναι άχρηστοι, και πως όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι.

Όχι δεν είναι όλοι οι καλοί πιασμένοι. Όλοι οι καλοί έχουν πάει σε αντίστοιχα σωστά άτομα. Και ευτυχώς που δεν έχουν πάει σε άτομα με αυτή τη λανθασμένη νοοτροπία. Γιατί τον καλύτερο και την καλύτερη να είχες, αν δεν έχεις σωστή νοοτροπία και ωριμότητα, εσύ ο ίδιος και η ίδια θα τους καταστρέψεις. Επειδή δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτό τον μεγάλο πλούτο μέσα από την ανούσια φτώχεια ενός προεφηβικού μυαλού.

Δεν φταίει το σύμπαν ούτε έχεις τον μαλακομαγνήτη. Πήγαινε στον καθρέφτη σου και δες τον πραγματικό ένοχο, αποδέξου το και κάνε ότι είπαμε για να έχεις πλέον την ευτυχία που θέλεις!

Με Αγάπη!