Θέλω να αδυνατίσω αλλά φοβάμαι τη δίαιτα και θέλω να την αποφύγω

Θέλω να αδυνατίσω αλλά με κάποιο ειδικό μαγικό τρόπο, αποφεύγοντας τη δίαιτα.

Κάποτε είχε γίνει πολύ viral μία διαφήμιση πού είχε στην τηλεόραση.

Έβγαινε μία ηθοποιός και καλούσε τον κόσμο να αδυνατίσει προβάλλοντας ένα ιδανικό τρόπο που όλοι θέλαμε να υπήρχε.

Συγκεκριμένα το slogan ήταν:

“Αδυνάτισε χωρίς κόπο, χωρίς δίαιτα, χωρίς χάπια, χωρίς ενέσεις χωρίς γυμναστική”!

Ήταν η εποχή που είχαν αρχίσει να φυτρώνουν τα διάφορα κέντρα “αδυνατίσματος”, όπου εν τέλει έφευγες από κει δίνοντας ένα κάρο λεφτά για να πάρεις κρέμες ημέρας για το πρόσωπο, χωρίς φυσικά να χάσεις ούτε 1 γραμμάριο λίπους, όπως βέβαια γίνεται μέχρι και σήμερα.

Η ελπίδα λοιπόν αυτή πάντα θα υπάρχει, όσα χρόνια κι αν περάσουν και όση γνώση και να αποκτήσει ο κόσμος.

Θα σου πω όμως κάτι για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πειράξεις μέσα στο σύστημα του οργανισμού μας.

Όσο και να προσπαθήσεις να κάνεις μεθόδους, θα πρέπει να τις δέχεται το σύστημά μας. Επειδή κατασκευαστικά έχουμε δημιουργηθεί με συγκεκριμένο μηχανισμό και λειτουργίες.

Είναι σαν να θέλεις να πειράξεις και να βελτιώσεις το αυτοκίνητό σου που έχει κατασκευαστεί με μία συγκεκριμένη δομή που λειτουργεί με κάποιο τρόπο, αλλάζοντας του το καύσιμο.

Η μηχανή ενός αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί να καίει βενζίνη, δεν ανταποκρίνεται σε κανένα άλλο καύσιμο. Μόνο αν του αλλάξεις κινητήρα ο οποίος καίει διαφορετικό καύσιμο. Εφόσον έχει βενζινοκινητήρα, το σύστημα εσωτερικής καύσης θα καίει βενζίνη και μόνο βενζίνη. Αν θέλεις να καίει αέριο Θα του κάνεις μετατροπή σε ειδικό μηχανικό (και πρόσεξε την αυτή την κουβέντα).

Μπορείς να πειράξεις τον κινητήρα και να τον δυναμώσεις, μπορείς να βελτιώσεις το ήδη καύσιμο που καίει και να του αυξήσεις τα οκτάνια, μπορείς να βελτιώσεις το αμάξωμα, αλλά πάντα θα καίει βενζίνη και θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μέχρι να παλιώσει και να το αλλάξεις.

Επειδή έτσι κατασκευάστηκε.

Άρα λοιπόν σύμφωνα με την κατασκευή που έχει μέσα του ένα αυτοκίνητο, θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γίνει σαράβαλο.

Σαν άνθρωποι λοιπόν που είμαστε, η εσωτερική μας δομή είναι κατασκευασμένη να δέχεται και να ανταποκρίνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Για να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν και δύο πράγματα μπορούμε να πειράξουμε επάνω μας.

Να βελτιώσουμε το καύσιμο δίνοντας περισσότερα “οκτάνια”, δηλαδή πληρέστερα διατροφικά στοιχεία και ειδική διαιτητική διατροφή για κάθε στόχο, καθώς και να βελτιώσουμε το αμάξωμα, δηλαδή να προπονήσουμε το σώμα μας.

Όσο και να βελτιωθεί η τεχνολογία, θα πρέπει να σταθεί σε αυτές τις δύο βάσεις για να φέρει αποτέλεσμα στο σώμα μας.

Μπορούμε να βελτιώσουμε λοιπόν το φαγητό μας και το σώμα μας αλλά με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην εσωτερική μας δομή, επειδή η λειτουργία εσωτερικής καύσης και η βιοχημεία μας είναι και θα είναι η ίδια μέχρι να γεράσουμε και να φύγουμε από αυτή τη ζωή.

Επειδή η δομή της κατασκευής μας ανταποκρίνεται και λειτουργεί μόνο με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο.

Οτιδήποτε άλλο θέλεις να δοκιμάσεις, το μόνο που θα πετύχεις είναι να καθυστερήσεις τα αποτελέσματά σου και να απογοητευτείς εντέλει.

Το αμάξι σου όταν θέλεις να το βελτιώσεις θα το πας σε ειδικό μηχανικό. Μπορεί να ξέρεις να κάνεις δυο-τρία πράγματα πάνω στο αυτοκίνητό σου για να το συντηρήσεις αλλά δεν μπορείς να το κάνεις turbo. Για να το κάνεις να πετάει πρέπει να το πας σε μηχανικό που ξέρει την ανατομία και τη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σώμα σου. Μπορεί να ξέρεις τι είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη και να κάνεις κάποιες μικροαλλαγές, αλλά αν θέλεις το σώμα σου πετάει και να φτάσει εν τέλει στο στόχο που θες, θα πρέπει να πας στον ειδικό μηχανικό που ξέρει την ανατομία, τη βιοχημεία, και τη λειτουργία του σώματος.

Ειδάλλως… (θα στο πω ωμά κι ας με μισήσεις)… “Τσάμπα χτυπιέσαι και τσάμπα καθυστερείς!”