Γιατί αποτυγχάνει ένα αδυνάτισμα πραγματικά;

Αποτυχημένο αδυνάτισμα! Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;

Σκέφτηκες ποτέ τι είναι αυτό που πραγματικά θα σταθεί εμπόδιο για να πετύχει ένα αδυνάτισμα;

Μπορεί να ξεκινάς με ενθουσιασμό όπως πολλές φορές έχω δει, και μέσα σε μία μόλις εβδομάδα να τα παρατήσεις.

Σε κυριεύει ένας ενθουσιασμός, την ώρα που σκέφτεσαι και έρχεσαι αντιμέτωπος με τη ζημιά που βλέπεις επάνω στο σώμα σου. Και τη στιγμή εκείνη παίρνεις αποφάσεις και όρκους μέσα σου.

Δεν σκέφτηκες όμως ένα μεγάλο παράγοντα και αντίπαλο. Τη ζωή…

Αυτή τη ζωή, που με το πέρασμα των ημερών σου φέρνει καταστάσεις, εξαιτίας των οποίων συνειδητοποιείς πως έχεις απομακρυνθεί πολύ γρήγορα και εντελώς από τον αρχικό ενθουσιασμό σου, επειδή το μυαλό σου εκείνη την ώρα φιλτράρει και θέτει προτεραιότητες επιβίωσης.

Πολύ ωραία τα σκέφτηκες… αλλά έρχεται να σου τα καθαιρέσει η ίδια η ζωή!

Και μόλις περάσουν αυτές οι καταστάσεις “κλέφτες”, νιώθεις ενοχές, και αισθάνεσαι πολύ άσχημα με τον εαυτό σου που δεν μπόρεσε να τηρήσει αυτή την υπόσχεση, εγκαταλείποντας τη τόσο γρήγορα!

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορούσες να κάνεις διαφορετικά. Και κανένας δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Γιατί έχεις να κάνεις με αρχέγονα φίλτρα επιβίωσης, που καθορίζουν το που θα επικεντρώσεις την προσοχή σου και είναι ρυθμισμένα να ενεργούν κατά προτεραιότητα και να κυριαρχούν επί της λογικής μας.

Τι θα κάνεις λοιπόν;

Θέλω σήμερα να σας προσδιορίσω σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το τρόπο να πετύχετε πραγματικά αλλά και να διατηρήσετε μόνιμα ένα αδυνάτισμα, και να αντιμετωπίσετε μια και καλή το θέμα της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία είναι κάτι που ο κόσμος την κυνηγάει όπως τα χάμστερ μέσα στη ρόδα τους. Τρέχουν τρέχουν και δεν φτάνουν ποτέ!

Ότι ακουστεί ότι αδυνατίζει το δοκιμάζουμε. Είμαι διατεθειμένος να δώσω χιλιάδες ευρώ για να κάνω γαστρικά μανίκια, να κόψω στομάχια, να κάνω λιποαναρρόφηση, να πάρω ανορεξιογονα, να πάρω λιποδιαλύτες, να πάω για χειρουργεία, αλλά εντέλει μετά από λίγο διάστημα τα ξαναπαίρνω όλα πίσω και πάνε τζάμπα όλα τα λεφτά που έδωσα.

Δεν μπορούν αυτές οι μέθοδοι όσο ακριβές και να είναι, να μου μονιμοποιήσουν το αποτέλεσμα στο σώμα μου. Στοχεύουν μόνο σε ένα αδυνάτισμα πολύ παροδικό, επειδή απευθύνονται μόνο σε σωματικές αλλαγές.

Άρα δεν ήταν αυτό η μόνιμη λύση που ζητάει ο κόσμος, παρά μία μόνο πολύ επιφανειακή και παροδική επέμβαση, που θα τους δώσει λίγο αποτέλεσμα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ολότητα της ζωής τους.

Και μετά ξαναμπαίνουν μέσα στη ρόδα σαν τα χάμστερ να κυνηγάνε νέες διαφημιζόμενες και φημισμένες μεθόδους, νέα διαφημιζόμενα συστήματα, τα οποία είναι αναποτελεσματικά στην ολότητά τους, προς την μόνιμη καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Και ότι μέθοδος και να υπάρξει που θα επέμβει μόνο στο σώμα σου και θα σε αδυνατίσει, δεν μπορεί να σου δώσει μόνιμη λύση.

Ακόμα και αυτές οι μέθοδοι που σας έχω πει στα προηγούμενα Post που έχω κάνει, όπως η μιτοχονδριακη βιογενεση, η διατροφογονιδιωματική ακόμα, που σύμφωνα με το DNA σου σου βγάζει το κατάλληλο πρόγραμμα, ούτε η ενεργοποίηση των καύσεων, ούτε κανένα χειρουργείο δεν μπορεί να σου δώσει μόνιμο αποτέλεσμα επάνω στο σώμα σου.

Τότε τι είναι αυτό που μπορεί να σου δώσει πραγματική μόνιμη λύση επάνω στο πρόβλημα της παχυσαρκίας;

Και τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει να μπεις αλλά και να διατηρηθείς σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και μάλιστα με συνειδητή χαρά;

Ερχόμαστε λοιπόν να αναπροσδιορίσουμε τις ερωτήσεις που χρειάζονται ως προς την πραγματική λύση κατά της παχυσαρκίας.

Αυτές οι 4 ερωτήσεις, ανακυκλώνονται διαρκώς και μόνιμα και δεν έχουν απαντηθεί μέχρι πριν από λίγο για το αδυνάτισμα:

  • Γιατί αποτυγχάνει ένα αδυνάτισμα;
  • Γιατί οι περισσότεροι το εγκαταλείπουν στη μέση της πορείας τους;
  • Γιατί ξαναπαίρνουν τα κιλά που χάνουν μετά από κάποιο διάστημα;
  • Ποια είναι τελικά η μόνιμη λύση για την παχυσαρκία;

Ο βασικός και πραγματικός λόγος που ένα αδυνάτισμα αποτυγχάνει ή το εγκαταλείπουμε πρόωρα ή δεν μπορούμε να το διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου, δεν είναι τόσο σε βιολογικό, οργανικό και σωματικό επίπεδο που στοχεύουν όλες οι μέθοδοι, αλλά είναι περισσότερο σε εγκεφαλικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Δεν έχει γίνει ψυχολογική απελευθέρωση πίσω από την έννοια “αδυνάτισμα”.

Και ο μεγαλύτερος λόγος είναι επειδή δεν ευθυγραμμίζεται ακριβώς, σύμφωνα με τις βασικές, προσωπικές και βαθιά εσωτερικές, πυρηνικές αξίες του πραγματικού σκοπού και των πραγματικών “θέλω” μας, ώστε να το διαχειριστούμε σε νοητικό και ψυχολογικό επίπεδο με τον αυστηρά προσωπικό δικό μας τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα σύμφωνα με το προσωπικό μας ψυχολογικό προφίλ.

Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το αδυνάτισμα, απλά σαν το “μέσο” (δηλαδή το ενδιάμεσο), που προσπαθεί να ικανοποιήσει μία βαθιά εσωτερική του αξία, την οποία δεν έχει καν εντοπίσει. Οπότε στρέφεται προς το γνωστό και οικείο “μέσον” για να την ικανοποιήσει.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που παίρνεις ένα ονομαστό αυτοκίνητο, για να ικανοποιήσεις μία βαθιά εσωτερική αξία αυτοπροβολής ή ασφάλειας.

Μη γνωρίζοντας λοιπόν ο περισσότερος κόσμος τις βαθιές εσωτερικές του αξίες και πώς να τις βρει και να τις διαχειριστεί, προσπαθεί να αδυνατίσει είτε γιατί είναι κάτι το ωραίο, ή έτσι πρέπει, ή επειδή έτσι είναι το κοινωνικό κατεστημένο ή για τη μόδα.

Δεν γίνεται ποτέ να υπάρχει επιτυχία σε ένα τέτοιο κίνητρο, επειδή για μας και τις αξίες μας μπορεί να είναι πολύ επιφανειακό και δευτερεύον ζήτημα και δεν είναι αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε πραγματικά εμείς σε σχέση με το αδυνάτισμα.

Όλος ο κόσμος που είναι υπέρβαρος θέλει να αδυνατίσει. Μέχρι στιγμής όμως, λίγοι καταφέρνουν να το πετύχουν.

Γιατί λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να συνεχίσουν παρόλο που μπορεί να βλέπουν ακόμα και μεγάλη επιτυχία κατά την πορεία του αδυνατίσματος τους;

Και σαν παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα, θα σου πω πραγματικά γεγονότα που έχω συναντήσει.

Έχω αναλάβει στο παρελθόν άκρως επικίνδυνα υπέρβαρα άτομα με μγάλα θέματα υγείας, τα οποία σαν κίνητρο έλεγαν ότι πρέπει εξάπαντος να αδυνατίσουν, επειδή οι γιατροί τους επισημαίνουν τον κίνδυνο για την υγεία τους. Και αυτοί οι άνθρωποι, παρόλο το φαινομενικό φόβο τους και τους όρκους ότι θα μείνουν ότι και να γίνει, εγκατέλειψαν από την πρώτη εβδομάδα κιόλας.

Θα λέγαμε, ότι σαν γενική εσωτερική αξία η “ασφάλεια της υγείας” είναι ένα μεγάλο κίνητρο.

Είναι όμως μία γενικότητα η οποία τους έχει επιβληθεί, χωρίς να ευθυγραμμίζεται με τις πραγματικές προσωπικές εσωτερικές αξίες αυτών των ανθρώπων. Το έλεγαν με το στόμα αλλά δεν το αισθανόντουσαν μέσα τους σαν βασική αξία για το σώμα τους. Η εσωτερική αξία της “απόλαυσης” και της “ευχαρίστησης” που προέρχεται από τις λιχουδιές, είναι σε μεγαλύτερη προτεραιότητα μέσα τους από την αξία ασφάλειας της υγείας τους.

Στην πραγματικότητα το αδυνάτισμά τους το ήθελαν οι γιατροί και όχι οι ίδιοι. Οι ίδιοι το θεωρούσαν αποκρουστικό!

Οπότε παρόλο που φαινομενικά φαίνεται μία πολύ σωστή εσωτερική αξία, στην πραγματικότητα δεν είναι η προσωπική εσωτερική τους πρέπουσα αξία για να τους δώσει ισχυρό κίνητρο να αδυνατίσουν.

Με λίγα λόγια, ο περισσότερος κόσμος αποτυγχάνει και εγκαταλείπει την πορεία του σε μία προσπάθεια αδυνατίσματος, επειδή δεν έχει προσδιορίσει γιατί θέλει πραγματικά να αδυνατίσει αυτός προσωπικά σαν οντότητα.

Το αδυνάτισμα είναι μεν “ένα” σαν αποτέλεσμα σωματικά. Ο τρόπος όμως που θα το προσεγγίσεις για να έχει επιτυχία και να μονιμοποιηθεί, δεν είναι ένας!

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, δεν φτάνει μόνο να προσδιορίσεις τις προσωπικές βιολογικές και σωματικές ανάγκες ενός ανθρώπου για να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αδυνατίσματος με μόνιμο μάλιστα αποτέλεσμα. Αυτό ίσχυε και αυτό γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.

Από δω και πέρα θα χρειαστεί να μπεις πιο βαθιά, ώστε να εντοπίσεις και να προσδιορίσεις τις προσωπικές ψυχολογικές ανάγκες, αξίες και προτιμήσεις ενός ανθρώπου, ώστε να δημιουργήσεις ένα πραγματικά πετυχημένο μοντέλο αδυνατίσματος που να παραμείνει στο χρόνο μόνιμα.

Οπότε πλέον από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που μας αποκαλύπτει η εξέλιξη της εποχής μας, ένας διαιτολόγος θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι και έμπειρος ψυχολόγος.

Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά και τα βαθιά μας “θέλω”, ώστε να μπορέσουμε να το φανερώσουμε και να το διαχειριστούμε κατάλληλα και αποτελεσματικά για εμάς προσωπικά μόνο. Και να εντοπίσουμε κατά πόσο οι βαθύτερες αξίες που έχουμε, ευθυγραμμίζονται με το στόχο που θέλουμε.

Η ευθυγράμμιση των εσωτερικών μας πυρηνικών αξιών με το αδυνάτισμα και οποιονδήποτε στόχο είναι άκρως σημαντικό, επειδή οι πυρηνικές, οι βασικές αξίες μας, είναι αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε.

Εάν ο στόχος που έχουμε δεν ευθυγραμμίζεται με αυτές τις αξίες, δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Είναι σαν να σου λέει κάποιος: “Σκότωσε μου αυτόν τον τύπο και θα πάρεις 100.000 ευρώ”. Δεν συμβαδίζει η εσωτερική σου αξία της ηθικής με τον οικονομικό στόχο, παρόλο που είναι πολύ προκλητικός και επιθυμητός. Ωραία η ανταμοιβή, ωραίο το αποτέλεσμα να αποκτήσει τα χρήματα αλλά άσχημο για σένα το τίμημα να σκοτώσεις. Ακόμα και να το κάνουμε μία φορά, τη δεύτερη θα το εγκαταλείψουμε. Όπως ακριβώς και με το αδυνάτισμα.

Άρα πρέπει να βρούμε “το βάθος του γιατί” θέλουμε αυτό το στόχο, ώστε να τον προσαρμόσουμε έτσι, ώστε η διαχείριση του να γίνει σε εντελώς πολύ προσωπικό ψυχολογικό επίπεδο και να φέρει το αποτέλεσμα με έναν άνετο για μας τρόπο που θα μας ικανοποιήσει απόλυτα, έτσι ώστε και να το ευχαριστηθούμε κατά την πορεία, αλλά και να το διατηρήσουμε συνειδητοποιημένα και ευχάριστα μετέπειτα.

Και να μην είναι η αγγαρεία του “πρέπει να το κάνω, ή γιατί μου αρέσει απλά να είμαι αδύνατος ή γιατί μου είπαν να αδυνατίσω”.

Πώς όμως εξηγείται όλο αυτό;

Για να το καταλάβεις θα σου δώσω ένα παράδειγμα:

Το πρόβλημα δεν είναι στη μέθοδο και στο πρόγραμμα, αλλά στο λογισμικό που έχεις μέσα σου, το οποίο έχει μολυνθεί από ιό.

Επειδή είσαι ακριβώς σαν ένας υπολογιστής. Και από το πολύ σερφάρισμα πληροφοριών και τα κατεβάσματα που κάνεις, επειδή δεν έχεις καλό αντίvirus, κόλλησες ιό και σου έχει μολύνει το bios.

Έχει μπει μέσα στο bios του λογισμικού σου, έχει πάει σε έναν κώδικα και έχει εγκαταστήσει μία εντολή-ιό, που σε κάνει να έχεις λανθασμένη άποψη, συμπεριφορά και τάση. Τάση αποτυχίας έλλειψης αντίληψης και απομάκρυνσης .

Όσο καλά προγράμματα και να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου, όσο καλές μεθόδους αδυνατίσματος και να κάνεις, δεν θα δουλέψει τίποτα, γιατί έρχεται ο ιός και τα εξουδετερώνει, και στο τέλος τα σαμποτάρεις.

Χρειάζεσαι λοιπόν καλό τεχνικό.

Πρέπει να μπούμε μέσα στο bios που έχεις, να βρούμε το σημείο του κώδικα που έχει μπει ο ιός, να το σβήσουμε και να γράψουμε στη θέση του μία νέα εντολή, που θα σε κάνει πλέον να συμπεριφέρεσαι νικητήρια και η τάση σου θα είναι να θέλεις, αντί να απομακρύνεσαι.

Όταν το bios που έχεις μέσα σου εξυγιανθεί, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις απλά το καλύτερο πρόγραμμα για το δικό σου λογισμικό, το οποίο θα αποδώσει στο 100%, χωρίς τίποτα να μπορεί να σε σταματήσει.

Πρώτα αλλάζεις και κάνεις εξυγίανση στο λογισμικό σου μέσα, και μετά εγκαθιστάς το πρόγραμμα. Πρώτα αλλάζεις την ψυχολογική σου τάση, και μετά αλλάζεις το σώμα σου.

Τεχνικό θες αρχικά λοιπόν… όχι είδος δίαιτας.

Και όχι απλό τεχνικό. Χρειάζεσαι εντελώς εξειδικευμένο τεχνικό πάνω σε αυτά τα νέα συστήματα.

Συνδέοντας λοιπόν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης με τις βαθύτερες προσωπικές αξίες μας, μπορεί να μας οδηγήσει να δούμε το ταξίδι του αδυνατίσματος και της υγείας μας όχι απλώς ως μια σειρά εργασιών ή προκλήσεων, αλλά ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, σύμφωνα με αυτό που πραγματικά εκτιμάμε και πιστεύουμε.

Αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και μπορεί να προσφέρει έναν ισχυρότερο, πιο προσωπικό λόγο για τη δέσμευση και τη διατήρηση υγιεινών συνηθειών.