υψηλή χοληστερόλη

Σήμερα έχω να σας πω πολύ σπουδαία νέα σε όσους έχετε πρόβλημα με τη χοληστερόλη.

Πολύς κόσμος σήμερα έχει θέμα με αυτό.

Θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε το σώμα μας διαχειριστεί αυτή την ανισορροπία της χοληστερόλης διατροφικά;

Λοιπόν σας έχω νέα. Και μάλιστα ευχάριστα νέα.

Τα νέα όμως αυτά, στην πραγματικότητα είναι πανάρχαια!

Γιατί μαζί με την κατασκευή μας, είχε δημιουργηθεί από πριν κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για να ζούμε, να επιβιώνουμε λειτουργούμε στην εντέλεια!

Η ίδια η φύση μας παρέχει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που χρειαζόμαστε σαν είδος.

Εάν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τη φυσική ροή μας, δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση ούτε να υπάρξει ποτέ παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο (με ότι συνεπάγεται αυτό), χρόνιο στρες και οτιδήποτε άλλο σήμερα μας αναγκάζει να φθειρόμαστε και να είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε θα λέγαμε  «χημικά».

Επειδή αυτοί που έφτιαξαν έτσι το περιβάλλον αυτής της παραφύση ζωής, φρόντισαν να μας δώσουν και ένα παραφύση αντίδοτο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε, εξυπηρετώντας τους σκοπούς τους.

Άρα λοιπόν… τα νέα δεν είναι νέα!

Και σε αυτή τη σειρά που αποτελείται από δύο άρθρα, θα δούμε πρώτα την πραγματικότητα πίσω από αυτές τις ασθένειες, θα σπάσουμε την έννοια του τι είναι φυσιολογικό, θα προσδιορίσουμε το πραγματικά φυσιολογικό που μας υποστηρίζει, και στο 2ο άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την υψηλή χοληστερόλη διατροφικά, έτσι ακριβώς όπως είμαστε φτιαγμένοι να ανταποκρινόμαστε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε εντελώς, είναι ότι στη σημερινή εποχή μας, ό,τι είναι αποδεκτό και θεωρείται φυσιολογικό, στην πραγματικότητα είναι εντελώς μα εντελώς παραφύση και αντίθετο από την κατασκευή μας σαν είδος.

Απλά εξαιτίας του εγκεφάλου μας ο οποίος ποτέ δεν ικανοποιείται και πάντα θέλει να ερευνάει, αλλάξαμε τα δεδομένα της φυσιολογικής μας ροής!

Δεν γίνεται όμως ακόμα και στο πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο, να του βάλεις διαφορετικό καύσιμο από αυτό που κατασκευάστηκε να καίει. Δεν μπορείς ακόμα και σε μία εξελιγμένη lamborghini η οποία είναι βενζινοκίνητη, να της βάλεις στο ρεζερβουάρ πετρέλαιο η αέριο. Δεν θα λειτουργήσει.

Για να λειτουργήσει, θα πρέπει να κάνεις μετατροπή του κινητήρα της.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με εμάς τους ανθρώπους.

Έχει συμβεί -από το σώμα μας το ίδιο, αναγκαστικά- μία μετατροπή, για να μπορέσει ο οργανισμός μας να διαχειριστεί κάτι το οποίο δεν είναι φυσικό για αυτόν.

Και η μετατροπή έγινε εξαιτίας του μηχανισμού της προσαρμοστικότητας που έχουμε, η οποία για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε, έμαθε και εκπαιδεύτηκε να διαχειρίζεται παραφύση καταστάσεις.

Παραφύση τρόπος ζωής – παραφύση διατροφή.

Επειδή όμως όλο τούτο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μόνιμη βάση αλλά χρησιμοποιείται μόνο για παροδικές καταστάσεις ανάγκης, ο οργανισμός μας επαναστάτησε και άρχισε να υπολειτουργεί.

Εκεί ακριβώς επεμβαίνει η ιατρική με την φαρμακοβιομηχανία, όπου καταστέλλει τα συμπτώματα των προβλημάτων που προκύπτουν μεν, δημιουργώντας και διατηρώντας μία υπολειτουργία στον οργανισμό μας δε.

Και όλο αυτό, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στην παγκόσμια μονάδα παραγωγής.

Αποτέλεσμα είναι να ζούμε μεν, αλλά να είμαστε γεμάτοι αρρώστιες, παχυσαρκία, ψυχολογικά προβλήματα και ότι άλλο περιλαμβάνει η υπολειτουργία και η κατάρρευση του βιοχημικού εσωτερικού μας συστήματος.

Και όσο συμβαίνει αυτό και το βλέπουμε επάνω μας, τόσο περισσότερο καταφεύγουμε ξανά και ξανά σε παρά φύση φαρμακευτική υποστήριξη.

Επειδή έτσι εκπαιδευτήκαμε από το ίδιο το σύστημα, το οποίο μάλιστα φρόντισε να διευκολύνει την πρόσβαση σε αυτά!

Πώς;

Μειώνοντας τις συνθήκες ανακούφισης.

Και πώς το κάνει;

Με μείωση των οικονομικών, μείωση του διαθέσιμου χρόνου μας, παραβίαση των κιρκάδιων ρυθμών και υπέρμετρη αύξηση του φόβου!

Αν έχω αϋπνίες ας πούμε και την άλλη μέρα πρέπει να είμαι το πρωί στη δουλειά μου, δεν προλαβαίνω και δεν έχω το χρόνο που απαιτείται για να κάνω μεθόδους που το μυαλό μας θα ανταποκριθεί φυσιολογικά, φοβάμαι ότι θα με απολύσουν, οπότε η πιο εύκολη λύση είναι να πάρω υπνωτικά.

Έχω υψηλή χοληστερόλη, και σύμφωνα με τις απειλές της ιατρικής διάγνωσης, τρομοκρατούμαι και καταφεύγω άμεσα σε στατίνες.

Δεν είναι όμως η απόλυτη πραγματικότητα όλο αυτό.

Η ίδια η φύση μαζί με το σώμα μας, έχει πλούσια ότι χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

Και αυτό επειδή είμαστε από το ίδιο υλικό με τη φύση. Είμαστε ενωμένοι με το περιβάλλον και αποτελούμαστε από τα υλικά και συστατικά που αποτελείται και το περιβάλλον.

Αν λοιπόν καταρρεύσει, γκρεμιστεί και χαλάσει κάτι μέσα μας, υπάρχει στη φύση, το περιβάλλον και το σώμα μας, το αντίστοιχο εσωτερικό μας ιατρείο, το αντίστοιχο φάρμακο, και το κατάλληλο ανταλλακτικό που χρειαζόμαστε για να επισκευαστούμε.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ σε ζώα που ζουν σε άγριο περιβάλλον μεταβολικό σύνδρομο ή ακόμα ψυχολογικά προβλήματα;

Όχι! Γιατί;

Τα ζώα της φύσης ακολουθώντας τη φυσική τους ροή, αναγνωρίζουν τι χρειάζονται πραγματικά. Και το ακολουθούν. Τρώνε πάντα αυτό που είναι από τη φύση τους κατασκευασμένα να τρώνε για τη δική τους κατασκευή.

Μόνο σε κατοικίδια ζώα και σε ζώα σε κλουβιά και αιχμαλωσία παρατηρείται μεταβολικό σύνδρομο και ψυχολογικά προβλήματα.

Και εμείς θηλαστικά είμαστε. Και σαν θηλαστικά, έχουμε κατασκευαστεί σαν είδος να επιβιώνουμε και να λειτουργούμε τέλεια, με συγκεκριμένη φυσική ροή και συγκεκριμένη φυσική διατροφή.

Ο άνθρωπος όμως εκτός από την βιολογία του και τις σωματικές του ανάγκες, έχει να αντιμετωπίσει κάτι πολύ μεγαλύτερο για αυτόν.

Όχι για την πραγματικότητα αλλά για αυτόν.

Το μυαλό του! Ένα μυαλό που ψάχνεται συνέχεια! Γιατί το ανθρώπινο μυαλό είναι που επεμβαίνει και σε αυτό και αλλοιώνει τη φυσική ροή των πραγμάτων!

Στην ερευνητική μας ανησυχία σαν άνθρωποι, δεν θα έλλειπε βέβαια και το φαγητό.

Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε καλύτερη γεύση, φτιάξαμε παραφύση συνδυασμούς για μας, πού δημιούργησαν πλέον πολλά ιατρικά θέματα στον οργανισμό μας.

Μία πολύπλοκη συνταγή με πολλά συστατικά και πολλές γεύσεις, καθυστερεί πολύ τον οργανισμό να αναγνωρίσει τι συστατικό και τι υλικό μπαίνει μέσα του.

Ένα κομμάτι μουσακά παραδείγματος χάρη, παρόλο που εγώ προσωπικά τρελαίνομαι, είναι κάτι που ο οργανισμός θα αργήσει να αναγνωρίσει από τι αποτελείται και να το χωνέψει για να το επεξεργαστεί.

Και το αποτέλεσμα ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες, είναι δυσπεψία, φούσκωμα, βαρύ στομάχι, αίσθηση ότι κάτι δεν είναι καλά, έλλειψη διάθεσης, πτώση ενέργειας, καθυστέρηση μετατροπής ενέργειας, και λοιπά τέτοια.

Όταν μπήκε δε και η βιομηχανία στο παιχνίδι, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά προς το χειρότερο.

Σε συνδυασμό με ένα παραφύση περιβάλλον ζωής, ήταν πλέον μονόδρομος να δημιουργηθούν όλα αυτά τα σύνδρομα μέσα μας.

Έχοντας όμως συνηθίσει να ζούμε έτσι, θεωρούμε ότι είναι κάτι το φυσιολογικό.

Δεν είναι φυσιολογικό!

Η υψηλή χοληστερόλη λοιπόν, είναι και αυτή μία κατάσταση η οποία επισκευάζεται με τον φυσικό τρόπο με τον οποίο είμαστε κατασκευασμένοι να ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας.

Σε αυτό λοιπόν το 1ο Μέρος, είδαμε λίγο την πραγματικότητα πίσω από το φαινόμενο.

Στο επόμενο σχετικό άρθρο, θα δούμε πώς θα βρούμε τα κατάλληλα ανταλλακτικά και εργαλεία που υπάρχουν άφθονα ήδη στη φύση και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη διατροφή μας, για να επισκευαστούμε στην εντέλεια χωρίς υπάρχει καμία παρενέργεια.

Δες το 2ο Μέρος εδώ: Μη φοβάσαι την υψηλή χοληστερόλη! Μέρος 2ο