Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για την κέτωση και την κετογόνο διατροφή!

Πολλοί μου στέλνουν και με ρωτούν πώς μπορούν να κάνουν διατροφή κέτο, και με τι μοιάζει ένα καλό  μενού διατροφής κέτο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για:

  • Την αξία αυτής της διατροφής,
  • Τα οφέλη και τις παρενέργειες της,
  • Για το ποιες τροφές χρειάζεται να τρώμε,
  • Πώς να μπούμε σε κετογόνο κατάσταση,
  • Πώς να υπολογίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες για να δημιουργήσουμε μία κετογόνο διατροφή,

Και θα σας δώσω και πολλά μενού, με συνταγές, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για σας. Όλα αυτά, σε ένα Pdf βιβλίο ως συνήθως, που σας το δίνω πάλι δωράκι.

(Εάν βέβαια θέλετε περισσότερες πληροφορίες, δείτε και το μίνι σεμινάριο από δύο βίντεο που έχω δημοσιεύσει πάνω σε αυτό):

Βέβαια, ότι δείτε στο βιβλίο, δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσει με τους υπολογισμούς, καθώς σας έχω και μέσα ειδικά link, που θα μπορέσετε να κατεβάσετε ειδικούς υπολογιστές για κέτο διατροφές, και θα σας τα δώσουν όλα έτοιμα και αυτόματα εκείνοι! Γι’ αυτό και δεν αναφέρω πολλά πάνω σε αυτό.

Η Keto λοιπόν, είναι μια διατροφή, που είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά, και με επαρκείς πρωτεΐνες. Είναι σχεδόν 100 ετών παλιά, με τη χρήση της ως θεραπεία για τους επιληπτικούς ασθενείς στη δεκαετία του 1920 και του 1930.

Όταν περιορίζετε δραστικά την πρόσληψη υδατανθράκων, το σώμα σας δεν μπορεί να βασιστεί πλέον σε αυτούς ως κύρια πηγή ενέργειας, και τότε το λίπος θα γίνει η νέα κύρια πηγή ενέργειας, που περιλαμβάνει επίσης και το σωματικό σας λίπος. Όταν χρησιμοποιείτε το λίπος ως ενέργεια, το σώμα σας θα το διασπάσει πρώτα σε Κετόνες. Όταν το επίπεδο των κετόνων σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, βρίσκεστε σε κατάσταση Κέτωσης (που σημαίνει ότι καίτε λίπος).

Ποια είναι τα οφέλη από την είσοδο σε μια Κετογόνο Διατροφή;

Η Κετογόνος Διατροφή, σας βοηθά να χάσετε το σωματικό λίπος, την κακή χοληστερόλη και να διατηρήσετε την άπαχη σωματική σας μάζα!

Αν θέλετε να χάσετε λίπος, αυτός είναι από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό. Ο λόγος είναι ότι όταν βρίσκεστε σε ένα φυσιολογικό γλυκολυτικό μεταβολισμό, δλδ όταν το σώμα χρησιμοποιεί τη γλυκόζη ως καύσιμο, το λίπος θεωρείται ως εφεδρικό καύσιμο από το σώμα σας και χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Σε μια “προκαθορισμένη μεταβολική κατάσταση”, δλδ σε μία κανονική τροφοδοσία υδατανθράκων, όταν το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια, τότε θα κάνει τα εξής:

  1. Αρχικά θα αναζητήσει γλυκόζη στη ροή του αίματός σας.
  2. Αν δεν βρεθεί γλυκόζη, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το αποθηκευμένο γλυκογόνο στο ήπαρ σας σε γλυκόζη.
  3. Αν δεν βρεθεί γλυκογόνο, θα διασπάσει μυς και λίπος για να βρει ενέργεια (το λίπος όμως, είναι η τελευταία του επιλογή, καθώς το φυλάει για ώρα ανάγκης, επειδή είναι τεράστια αποθήκη ενέργειας).

Όμως, κάτω από κατάσταση κέτωσης, αλλάζει το μεταβολικό προφίλ, και τότε το λίπος είναι η πρώτη επιλογή! Οι μύες και το λίπος δεν ανταγωνίζονται πλέον μεταξύ τους για να παρέχουν ενέργεια. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για να χάσετε λίπος και να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα εάν τη ρυθμίσετε σωστά.

Τα υπόλοιπα όμως, δεν θα σας τα πω από εδώ και σας κουράσω, σας τα έχω όλα έτοιμα στο αρχείο που σας δίνω στο link κάτω από το άρθρο!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Επίσης, μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο με πλήρη οδηγό εδώ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΤΟΓΟΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε ένα ολοκληρωμένο ημερήσιο κετογόνο μενού εδώ: ΚΕΤΟΓΟΝΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΕΝΟΥ