‘Όπως σας έχω σε σχετικό άρθρο (το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: ΚΕΤΟΓΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ καθώς και εδώ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΕΤΟΓΟΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ), η Keto διατροφή, είναι μια διατροφή, που είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, υψηλή σε λιπαρά, και με επαρκείς πρωτεΐνες. Είναι σχεδόν 100 ετών παλιά, με τη χρήση της ως θεραπεία για τους επιληπτικούς ασθενείς στη δεκαετία του 1920 και του 1930.

Όταν περιορίζετε δραστικά την πρόσληψη υδατανθράκων, το σώμα σας δεν μπορεί να βασιστεί πλέον σε αυτούς ως κύρια πηγή ενέργειας, και τότε το λίπος θα γίνει η νέα κύρια πηγή ενέργειας, που περιλαμβάνει επίσης και το σωματικό σας λίπος. Όταν χρησιμοποιείτε το λίπος ως ενέργεια, το σώμα σας θα το διασπάσει πρώτα σε Κετόνες. Όταν το επίπεδο των κετόνων σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, βρίσκεστε σε κατάσταση Κέτωσης (που σημαίνει ότι καίτε λίπος).

Σε αυτό όμως το άρθρο, δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια, αλλά σας δίνω ΔΩΡΟ ένα ολοκληρωμένο ημερήσιο μενού, που μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια. Αφού λοιπόν διαβάσετε τα σχετικά μου άρθρα, μπορείτε πλέον και να κατεβάσετε και το ημερήσιο μενού σας, για να είστε πλήρεις με το θέμα ΚΕΤΟ διατροφή!

Για να παραλάβετε το ημερήσιο πλάνο σας, πατήστε εδώ: