Όταν μιλάμε για αύξηση απόλυτης δύναμης, μία είναι η προπόνηση που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό: Το powerlifting!
Συνήθως όταν προπονούμαστε στοχεύουμε στην ανάπτυξη κάποιων ιδιοτήτων της ανθρώπινης φυσιολογίας.

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε πάνω μας, όπως η ευελιξία, η ευκαμψία, η δύναμη, η μυική υπερτροφία, η καρδιοαναπνευστική μας απόδοση, και λοιπά.
Για το κάθε ένα απαιτείται και η ανάλογη και κατάλληλη προπόνηση. Δεν μπορούμε δηλαδή να αποκτήσουμε ευελιξία, εκτελώντας προπόνηση δύναμης. Ο κάθε Στόχος, θέλει και την κατάλληλη μέθοδο.
Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθούμε στην αύξηση μυϊκής δύναμης.
Η αύξηση δύναμης χωρίζεται σε δύο μέρη. Το ένα μέρος αναφέρεται στο πόσο βάρος μπορώ να σηκώσω σε μία επανάληψη ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο θα μου πάρει, και το άλλο μέρος αναφέρεται στο πόσο βάρος μπορώ να σηκώσω μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα.
Η διαφορά των δύο ιδιοτήτων, αποδίδετε καλύτερα στο αγγλικό κείμενο, όπου με τη λέξη strength αποδίδεται το πρώτο που είπαμε, και με τη λέξη Power αποδίδεται το δεύτερο μέρος που είπαμε.
Θα αναφερθούμε λοιπόν σήμερα, στην έννοια strength.
Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο, έχουν βγει πολλά πρωτόκολλα, με ιδιαίτερες προπονήσεις που ενεργοποιούν αυτήν ακριβώς την ιδιότητα του σώματός μας.
Η καλύτερη προπόνηση για την αύξηση καθαρής μυϊκής δύναμης με την έννοια του strength, και η οποία στοχεύει στην ολότητά της εκγύμνασης των μυϊκών ομάδων του σώματος μας, είναι το powerlifting.
Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα powerlifting.
Σήμερα θα σας δώσω ένα από τα πιο αποτελεσματικά για αυτό το σκοπό, όπου ο ιδρυτής του ο Ρώσος Sheiko, έχει αναπτύξει είμαι πολύ σπουδαία αποτελέσματα σε αυτούς που προπονεί.
Για το σκοπό αυτό, σας έχω ένα καταπληκτικό δώρο υπό μορφή Excel, όπου με αυτόματο τρόπο καθορίζονται τα σετ, οι επαναλήψεις, και το πόσα κιλά μπορείτε να βάλετε σε κάθε σετ, σύμφωνα με τις δικές σας προσωπικές δυνατότητες.
Για να μην σας τα λέω από δω και σας κουράζω, δείτε στο βίντεο μου τι συμβαίνει, και κατεβάστε μετά το αρχείο για να αρχίσετε τις δικές σας προπονήσεις επιτυχημένα.
Στο βίντεο εξηγώ με λεπτομέρεια επίσης, το πώς θα χρησιμοποιήσετε το αρχείο.
Όλα είναι πολύ εύκολα, πολύ ευχάριστα, γιατί το αρχείο θα κάνει αυτόματα μόνο του τους υπολογισμούς, αντί για σας!
Δείτε λοιπόν το βίντεο, κατεβάστε το αρχείο σας, και καλή σας επιτυχία!

Για να κατεβάσετε το αρχείο σας, πατήστε εδώ:

Δείτε 2 ακόμα ολοκληρωμένες προπονήσεις εδώ:

Πρόγραμμα 5-3-1

Πλήρης προπόνηση Powerliftng