Έχετε απορία σε τι ποσοστό σωματικού λίπους βρίσκεστε; Θέλετε να δείτε πόσο τοις εκατό είναι το λίπος στο σώμα σας;

Ξέρω ότι πολλοί από σας, δεν έχουν λιπομετρητές, ή μπορεί να μην ξέρουν να χρησιμοποιήσουν τα δερματοπτυχόμετρα, ή ακόμα και να έχουν ψηφιακούς λιπομετρητές κακής ποιότητας που δεν δείχνουν εν τέλει τα σωστά ποσοστά λίπους.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη μόδα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η λιπομέτρηση!
Αγχώνεται ο κόσμος τι λίπος έχει, αν έχασε λίπος και λοιπά.
Και τρέχει και πληρώνει μηχανήματα τα οποία βέβαια δεν είναι και αξιόπιστα, καθώς στηρίζονται σε έναν αλγόριθμο αυτόματο που έχουν μέσα, ο οποίος διαχωρίζει δια του τρία αυτό που ζυγίζει, υπολογίζοντας ότι αν από ένα συστατικό έχει τόσο τοις εκατό, άρα διαμοιράζει τα υπόλοιπα επί τοις εκατό κατά το φυσιολογικό που έχει ρυθμιστεί να υπολογίζει.
Η καλύτερη λιπομέτρηση μετά τις πανάκριβες εργαστηριακές και η πιο αξιόπιστη και απλή αλλά και η πιο φθηνή, το δερματοπτυχόμετρο ή αλλιώς τσιμπίδα.
Βέβαια, το αν θα χάσεις λίπος ή όχι όταν κάνεις τη δίαιτά σου, είναι θέμα αν την έχεις ρυθμίσει σωστά.
Αν δεν την έχεις ρυθμίσει σωστά θα χάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από λίπος, ιδιαιτέρως εάν έχεις υποστεί στερητική δίαιτα.
Για αυτό δεν είναι εύκολο να φτιάξει κάποιος μόνος του τη δίαιτα του.
Χρειάζεται πάντα ειδικό!
Και ένας ειδικός, ξέρει πολύ καλά να σε ρύθμιση έτσι ώστε να χάνεις μόνο λίπος.
Ένας ωραίος δείκτης είναι το πόσο βάρος χάνεις την εβδομάδα.
Εάν είναι υπερβολικό δεν μπορεί να είναι όλο από λίπος.
1,5 με 2 κιλά την εβδομάδα, μπορούν να χαθούν από λίπος.
Κάτι ψεύτικες και καλά δίαιτες που υπόσχονται 8 με 10 σε 10 μέρες, είναι για γέλια εάν νομίζει κανείς ότι χάνει λίπος.
Το μόνο που δεν χάνεται εκεί είναι λίπος, επειδή το σώμα έχει υποστεί στρεσογόνο κατάσταση και κλειδώνει την απώλεια λίπους για να το φυλάξει για ώρα ανάγκης, επειδή δεν ξέρει αν θα ξανά τραφεί.
Όσο για τους λιπομετρητές που κάποιοι δεν εμπιστεύονται να μην υπάρχουν από έναν ειδικό, επειδή έτσι τους δίδαξε το ίντερνετ, έχω να πω ότι πριν 35 και 40 χρόνια που αδυνατίζαμε τον κόσμο, δεν είχαμε λιπομετρητές και έχανε καθαρό λίπος! Όλοι όμως!
Εάν χάνεις λίπος έστω και λίγο, θα στο δείξει πολύ καλά ο καθρέφτης και τα ρούχα σου, καθώς το λίπος είναι ελαφρύ και πιάνει πολύ όγκο, οπότε ακόμα και ένα με δύο κιλά κάνουνε μία εμφανή διαφορά!
Εάν δεν χάνεις λίπος και χάνεις μυς, η ζυγαριά θα σου λέει ότι χάνεις πολλά κιλά, επειδή ο μυς ζυγίζει πάρα πολύ, αλλά τα ρούχα σου δεν θα συμφωνούν με τη ζυγαριά.
Γιατί ο μυς έχει μεγάλο ειδικό βάρος και όταν γίνεται απώλεια δεν χάνει μεγάλο χώρο.
Γενικά βέβαια, εάν θέλετε να με ακούσετε, καλό θα ήταν να μην ασχοληθείτε με αυτό το θέμα και να αγχώνεστε, αλλά να βλέπετε στον καθρέφτη πώς φαίνεστε και αν αισθάνεστε τελικά καλά!
Γιατί το παν είναι ότι κάνουμε σε αυτή τη ζωή, να μας φέρνει απόλαυση και χαρά και όχι άγχος!
Τώρα για εσάς που επιμένετε να θέλετε να δείτε σε τι ποσοστό σωματικού λίπους είσαστε, σας έχω έναν δείκτη ώστε να συγκρίνετε το λίπος σας και να δείτε σε τι επίπεδο βρισκόσαστε.
Δείτε το βίντεο να καταλάβετε πώς λειτουργεί, και πατήστε κάτω από το βίντεο το link που έχω για να πάρετε το συγκρίσιμο αρχείο!

Για να δείτε το αρχείο σύγκρισης, πατήστε εδώ: