Ναι! Το άγχος και το stress, δεν είναι απαραίτητα κακό! Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται το στρες ως ένα επικίνδυνο και θανατηφόρο πράγμα.
Πέρα από τις αισθήσεις που νιώθουμε όταν βγει στην επιφάνεια, έγινε για καλό σκοπό μέσα μας, και μπορεί να είναι επίσης και μια θετική δύναμη στη ζωή μας, κρατώντας μας επικεντρωμένους, σε εγρήγορση, και στην κορυφή του παιχνιδιού μας.
Στην πραγματικότητα είναι ο φύλακας άγγελός μας!
Εξαιτίας αυτού, αντιλαμβανόμαστε απειλητικά και επικίνδυνα γεγονότα, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε να τα αντιμετωπίσουμε ή να τα αποφύγουμε!
Με το πέρασμα βέβαια των ετών, δεν υπάρχουν πραγματικές απειλές ζώης! Ο μηχανισμός όμως παραμένει ο ίδιος! Έτσι, οτιδήποτε μας προκαλεί ή μία δυσφορία και δυσάρεστη διάθεση, ενεργοποιείται ο ίδιος μηχανισμός με αυτόν που έπρεπε να προστατέψει τη ζωή μας!
Και εκεί γίνεται το μπέρδεμα!
Στη σημερινή συνεχώς πιεστική κατάσταση ζωής, αναγκαζόμαστε να ζούμε με ένα συνεχές άγχος, το οποίο μπορεί να βλάψει την υγεία μας δραματικά! Η αλήθεια είναι πως πάρα πολύ άγχος, ή το λάθος είδος του, μπορεί να βλάψει όντως την υγεία μας.
Όλα εξαρτώνται από το τι είδος είναι το στρες, και πόσο έτοιμοι είμαστε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά και πώς μπορούμε να το δούμε.
Υπάρχει ένα ενεργό και ωφέλιμο στρεσογόνο σημείο, το οποίο σας δίνω σε ένα πολύ ωραίο αρχείο, ώστε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε καλύτερα και ωφέλιμα το άγχος σας!
Σας το έχω ακριβώς κάτω από το βίντεο με την ανάλυση των διαφορετικών ειδών άγχους!

Μάθετε λοιπόν πώς να βρείτε το ενεργό και ωφέλιμο στρεσογόνο σημείο σας, κατεβάζοντας το αρχείο με το πώς να διαχειριστείτε το άγχος σας εδώ: