Χάσε λίπος πιο γρήγορα, αύξησε την ενέργεια και την απόδοσή σου, βελτίωσε την υγεία σου και νιώσε υπέροχα, με αυτό το μυστικό κλειδί που δεν το ξέρεις ότι υπάρχει.

Σήμερα θέλω να σου αποκαλύψω ένα μυστικό κλειδί που σου ανοίγει το πιο βασικό μηχανισμό του σώματός σου, για να πετύχεις μία καθαρή και γρήγορη λειτουργία του οργανισμού σου, άρα και πιο γρήγορα τα αποτελέσματα που θες επάνω στο σώμα σου! Πέρα από την καταμέτρηση των θερμίδων, στις οποίες πιστεύουν οι περισσότεροι ότι μόνο εκεί θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Ναι μεν, το να υπολογίσουμε την ενέργεια πού μπαίνει με την ενέργεια που βγαίνει είναι μία θεμέλια βάση αλλά αν παραβλέψουμε την εξίσου μεγάλη βάση (που θα πούμε παρακάτω) δεν πρόκειται να έρθει αποτέλεσμα, ακόμα και αν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από ότι καίμε.

Η δυσχερής υπολειτουργία της ανθρώπινης βιοχημείας μας είναι τόσο πολύ ισχυρός παράγοντας, που θα μας εμποδίσει να φέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα επάνω μας.

Το σώμα μας είναι εφοδιασμένο με πάρα πολύ ισχυρούς βιοχημικούς κανόνες, που δεν μπορείς να παραβιάσεις, εκτός αν είσαι ο κατασκευαστής.

Το υπέροχο σώμα μας είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να προσαρμόζεται και να μετασχηματίζεται ανάλογα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μέσα του.

Πρέπει να μετατρέψει το βιοχημικό του περιβάλλον έτσι, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το κάθε γεγονός που συμβαίνει και να φέρει ένα αποτέλεσμα προς όφελός μας.

Όταν ας πούμε για παράδειγμα φας μία μπριζόλα, το σώμα αναγνωρίζει το τελικό ολοκληρωμένο υλικό του κρέατος που μπαίνει μέσα μας σαν κάτι ξένο προς τον ανθρώπινο οργανισμό. Διαφέρει ο οργανισμός ενός μοσχαριού από τον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα ο οργανισμός μας θα χρειαστεί να δημιουργήσει περιβάλλον, ώστε να δεχτεί το ξένο υλικό που εντόπισε αλλά και να μετασχηματίσει αυτό το υλικό, ώστε να γίνει κατάλληλο να το διαχειριστεί ο ανθρώπινος οργανισμός μας.

Έτσι ξεκινάει να το διασπά, να το απομονώνει και να το μετασχηματίζει στα πρωτογενή υλικά εξ ων συνετέθη.

Εάν εντοπίσει ένα υλικό που μπαίνει μέσα μας ότι είναι επιβλαβές, μετασχηματίζεται έτσι ώστε να το αντιμετωπίσει και να το αποβάλλει. Εάν εντοπίσει ότι είναι ωφέλιμο  το μετασχηματίζει ώστε να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα για τους σκοπούς του.

Πάντα μα πάντα  ο οργανισμός μας αναλύει τα γεγονότα που εντοπίζει εντός μας ώστε να δημιουργήσει ωφέλιμο προς εμάς αποτέλεσμα. Όταν δηλαδή συμβεί κάτι  κάνει κάτι για να φέρει αποτέλεσμα.

Ο τελικός σκοπός του σώματός μας είναι ένας που χωρίζεται σε δύο τομείς.

Ο ένας είναι η επιδιόρθωση των συνεχόμενων ζημιών, η ανανέωση και ανοικοδόμηση των οργάνων μας και ο άλλος είναι η παραγωγή ενέργειας, ώστε να μπορεί να κάνει όλες αυτές τις απαραίτητες διεργασίες για την μακρόχρονη ομαλή λειτουργία μας.

Επειδή είμαστε μηχανές εσωτερικής καύσης και δεν έχουμε πάνω μας θύρες usb να φορτίζουμε με φορτιστές και πρίζες, είναι απαραίτητο η δημιουργία ενέργειας να είναι εκ των έσω, ώστε να είναι μόνιμη. Δεν είμαστε κινητά τηλέφωνα αλλά ανθρώπινοι οργανισμοί.

Τείνουμε περισσότερο να μοιάζουμε με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές εσωτερικής καύσης, παρά με ηλεκτρικές μηχανές που χρειάζονται συνεχή φόρτιση από εξωτερικούς παράγοντες. Τα ίδια τα αυτοκίνητα παράγουν μέσα τους την ενέργεια που χρειάζονται. Και όπως τα αυτοκίνητα χρειάζονται συνεχές καύσιμο από το εξωτερικό περιβάλλον για να συνεχίζουν να παράγουν ενέργεια, έτσι και εμείς χρειαζόμαστε καύσιμο από το εξωτερικό περιβάλλον, για να συνεχίσουμε να παράγουμε ενέργεια.

Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι τα αυτοκίνητα παρόλο που έχουν ντεπόζιτα γεμάτα με καύσιμο, όταν γυρίσουμε το κλειδί και «κοιμηθούν» σταματάνε να λειτουργούν. Εμείς βρισκόμαστε σε μόνιμη λειτουργία και κίνηση, ακόμα και όταν κοιμηθούμε.

Για να συντηρηθεί όμως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται service. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν κι εμείς χρειαζόμαστε ένα διαρκές service, ώστε να διατηρούμε μόνιμα ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον στον οργανισμό μας, για να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά ο οργανισμός μας προς τον τελικό σκοπό του.

Όπως λοιπόν τα αυτοκίνητα χρειάζονται υψηλής ποιότητας και καθαρότητας βενζίνη και λάδια, για να λειτουργεί απρόσκοπτα και γρήγορα ο κινητήρας και τα διάφορα μέρη από τα οποία αποτελείται, έτσι και εμείς χρειάζεται να παρέχουμε στον οργανισμό μας υψηλής ποιότητας και καθαρότητας υλικά, για να λειτουργούμε απρόσκοπτα και γρήγορα.

Η απρόσκοπτη και γρήγορη οργανική βιοχημική μας λειτουργία, είναι ένα από τα μεγάλα κλειδιά βάσεις, και ένας από τους μεγάλους θεμέλιους βράχους που χρειαζόμαστε για να λειτουργούμε καλά και για να παραμένουμε ζωντανοί νέοι και υγιείς και για να πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε πάνω στο σώμα μας, όπως το να αδυνατίσουμε ή να φτιάξουμε μυϊκό ιστό ή να έχουμε ακόμα χαρά και ενέργεια.

Σε πείσμα της σύγχρονης μαγειρικής επιστήμης η οποία έχει δημιουργήσει πεντανόστιμα πιάτα που ευφραίνουν τους γευστικούς μας κάλυκες, ή εντελώς διαφορετικά ρυθμισμένη ανθρώπινη βιοχημεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να διαχειριστεί όπως πρέπει τις πολυσύνθετες γευστικές παραπλανήσεις με τις οποίες βομβαρδίζεται συνεχώς, όσο κι αν προσπαθούμε να την εκπαιδεύσουμε να τείνει προς τα εκεί.

Επειδή οι βιοχημικοί νόμοι του σώματός μας είναι αρχέγονα κατασκευαστικά τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν αλλοιωθούν και να διαφοροποιηθούν.

Οπότε αν είμαστε σοφοί και θέλουμε ένα διαρκές και μόνιμο αποτέλεσμα στο σώμα μας, θα πρέπει να πάμε με τους κανόνες και τα νερά του. Οι κανόνες και οι νόμοι αυτοί, είναι πολύ πιο δυνατοί από οποιονδήποτε άλλο νόμο προσπαθούμε να του επιβάλλουμε. Είναι μητρικό λογισμικό ανώτατης τεχνολογίας τοποθετημένο από τον κατασκευαστή χωρίς παροχή αδείας προς ειδικούς συμβεβλημένους με αυτόν τεχνικούς μηχανικούς και επιστήμονες. Τα αρχεία είναι κλειδωμένα και με ειδική φύλαξη, σε ειδικό χώρο που δεν μπορεί να προσεγγίσει κανείς, ούτε να κλέψει κανείς.

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνω;

Θα πρέπει με τα νερά του μητρικού λογισμικού που έχουμε μέσα μας, και να εκμεταλλευτούμε πλήρως τους μηχανισμούς μας. Πρέπει να γίνουμε πλέον συνεργάτες του σώματός μας και όχι αντίπαλοι του που είμαστε μέχρι τώρα.

Χρειάζεται λοιπόν να εκμεταλλευτούμε κάθε όργανο και μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί επάνω μας για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και να του δώσουμε να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά για την οποία τοποθετήθηκε εκεί που είναι.

Ξεκινώντας πρώτα από όλα από το στόμα μας, το οποίο είναι το «Φρουραρχείο» που φυλάει το εργοστάσιο που λέγεται σώμα, έχοντας μέσα του έμπειρους γνώστες και καταπληκτικούς φρουρούς για το σκοπό αυτό. Είναι ο αναλυτής, ο ερευνητής και ο ανιχνευτής, ο οποίος έχει την απόλυτη εξουσία να δώσει την άδεια, είτε να αφήσει να μπει αυτό που εισέρχεται στο σώμα μας είτε να το διώξει κακήν-κακώς.

Έχοντας τα χείλη και τη γλώσσα σαν αναλυτές και την μύτη ανιχνευτή, θα ξεχωρίσει εάν αυτό που μπαίνει είναι εισβολέας ή φίλος. Εάν είναι εισβολέας όλα τα όργανα του στόματος θα συνεργαστούν για να το φτύσουν και να το αποβάλλουν.

Εάν είναι φίλος θα παραδοθεί στα δόντια μαζί με το σάλιο και τη γλώσσα, τα οποία θα αρχίσουν να το μετατρέπουν και να το ευπρεπίζουν, ώστε να γίνει κατάλληλο και έτοιμο να αναγνωριστεί και να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας.

Όλα τα όργανα μας είναι εκεί για κάποιο σκοπό. Αυτό που πρέπει σε εμάς, είναι να τα αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα δόντια είναι εκεί, όχι τυχαία αλλά για να αλέθουν, ώστε να μπορέσει το σάλιο να μπει μέσα σε όλη την τροφή και να αρχίσει να την μετατρέπει. Πρέπει να την κάνουν ρευστή, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση και τη διαχείριση της τροφής από τα υπόλοιπα όργανα.

Όλα επάνω μας είναι τοποθετημένα για να διευκολύνουν την μετατροπή, την πρόσβαση και τη διαχείριση της τροφής από τον οργανισμό μας. Τίποτα δεν έχει μπει άσκοπα ή τυχαία.

Οτιδήποτε λοιπόν παραβιάσει ή αντισταθεί σε αυτή την λειτουργία-θεμέλιο του οργανισμού, το σώμα μας θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί για να ισορροπήσει αυτή την κάθε ατέλεια. Εάν ας πούμε δεν μασήσουμε καλά την τροφή, το σώμα θα δημιουργήσει βραδυπορία, τοξίνες και έλκος.

Γιατί λοιπόν να μη συνεργαστούμε με το ίδιο μας το σώμα που ζητάει το όφελος μας;

Επίσης το βασικό που θέλει το σώμα μας είναι η καθαρότητα του εισερχόμενου ωφέλιμου.

Όσο πιο καθαρές και στη φυσική τους μορφή είναι οι τροφές που τρώμε, τόσο πιο γρήγορα θα τις αναγνωρίσει ο οργανισμός μας, γρήγορα θα τις μετατρέψει και γρήγορα θα τις διασπάσει, ώστε να περάσουν άνετα και γρήγορα στην κυκλοφορία μας, να παραχθεί γρήγορα ενέργεια και να γίνει γρήγορα η επιδιόρθωση των ζημιών.

Πολύπλοκες γεύσεις με πολύπλοκους συνδυασμούς θα δυσχεράνουν και θα μπλοκάρουν αυτό το έργο. Όπως ας πούμε αν φάμε ένα κομμάτι μουσακά, το σώμα δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τα υλικά που μπήκαν μέσα του, με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι υγρό να εκκρίνει, επειδή δεν αναγνωρίζει τα πρωτεύοντα υλικά που αποτελείται η τροφή. Από πού να εκκρίνω πεπτικό υγρό; από το πάγκρεας, από το συκώτι ή από τη χολή; τι είναι αυτό που μπήκε; πρωτεΐνη, υδατάνθρακας ή λίπος;

Έτσι λοιπόν εκκρίνει όλα τα υγρά μαζί, δυσχεραίνεται η διάσπαση και η αναγνώριση, με αποτέλεσμα μένουν πολλή ώρα στο έντερο και να δημιουργούνται τοξίνες, φλεγμονές, δυσπεψία, αέρια και έλκος.

Έρχεται μετά κάποιος και απορεί. Αφού τρώω λίγο, αφού προσέχω ως επί το πλείστον, γιατί αισθάνομαι χάλια, πρησμένος και δεν αδυνατίζω αλλά παχαίνω; Ας μπω λοιπόν στο ίντερνετ να ψάξω να δω τι φταίει. Μπαίνει στο ίντερνετ και όλοι μιλάνε για θερμίδες. Μπαίνει στο ίντερνετ, κατεβάζει εφαρμογές, βάζει μέσα τροφές που θεωρεί ότι τρώει καλά, βλέπει και τις θερμίδες που του δείχνουν οι εφαρμογές ότι είναι εντάξει και αποτέλεσμα μηδέν.

Αν θέλουμε λοιπόν να πετύχουμε πολύ καλά και πολύ γρήγορα αποτελέσματα σε ότι στόχο έχουμε πάνω στο σώμα μας, χρειάζεται να διευκολύνουμε τον οργανισμό μας να διαχειριστεί και να μετατρέψει εύκολα και γρήγορα τις τροφές που του δίνουμε.

Θέλεις να φας ένα γεύμα αλλά θέλεις να έχεις αποτέλεσμα από το γεύμα αυτό; κάν’ το καθαρό και αναγνωρίσιμο. Θέλεις να φας μπριζόλα; ψήστη βάλτ’ ης κάνα αλατοπίπερο και φάτη! Βάλε δίπλα και λαχανικά, βάλε και κάνα άμυλο, λίγο λίπος υπό μορφή λαδιού η σπόρων και φάτα! Τουλάχιστον τον καιρό που χρειάζεσαι να πετύχεις κάποιο στόχο. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις μία ζωή. Αλλά αν το κάνεις, θα πετάς μακροχρόνια και θα σκίζεις από υγεία! Δεν θα σφύζεις απλά… αλλά θα σκίζεις!

Όσο λοιπόν και αν σου φαίνεται παράξενο (επειδή οι άνθρωποι λόγω του εγκεφάλου που έχουμε, δημιουργήσαμε και γευστική επιστήμη στις κουζίνες μας, οι οποίες δένουν τέλεια με τις ανάγκες της επιθυμίας της απόλαυσης που έχουμε), το σώμα μας είναι κατασκευασμένο να μας προστατεύει μακροχρόνια.

Καλύτερα λοιπόν να συνεργαστούμε μαζί του αναγνωρίζοντας ότι είναι εντελώς και  απολύτως φίλος μας, παρά να το βρίζουμε θεωρώντας το εχθρό που δεν μας αφήνει για πάντα να απολαύσουμε ότι σαβούρα θέλουμε!

Καραμανέας Ιωακείμ