Σχέσεις-Όταν σταματάει ο θαυμασμός!

Ίσως έχεις ακούσει μία φράση που λέει ότι: “Αυτά που ενώνουν ένα ζευγάρι στην αρχή, είναι και αυτά που το χωρίζουν στο τέλος”!

Λίγο παράδοξο δεν είναι;

Ίσως ακούγεται λίγο απογοητευτικό, αλλά εάν κάθε φορά αποφεύγουμε καθετί το οποίο φαντάζει απογοητευτικό, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το αντιμετωπίσουμε και να το μετατρέψουμε σε ευτυχία και ζωή!

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την ανατομία πίσω από αυτή τη φράση, γιατί γνωρίζοντας την ανατομία μπορούμε και να την θεραπεύσουμε!

Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις παρατηρήσει πως πολλές φορές, υπάρχει το φαινόμενο να σε θαυμάζουν ξένοι άνθρωποι αλλά οι κοντινοί και οικείοι σου ή και ο ίδιος ο σύντροφός σου που σε θαύμαζε κάποτε, μπορεί να σε απεχθάνονται ή στην πιο ελαφριά περίπτωση να πάψουν να σου δίνουν σημασία, δείχνοντας μία εξουθένωση στη συμπεριφορά τους ως προς εσένα.

Είσαι λοιπόν ένας φυσιολογικός άνθρωπος, κινείσαι, μιλάς και συμπεριφέρεσαι με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο. Ο τρόπος αυτός μπορεί να περιλαμβάνει μέσα στοιχεία τα οποία ξεχωρίζουν, και ίσως να εμπνέουν σεβασμό και θαυμασμό, είτε γενικά στους ανθρώπους, είτε σε κάποια μεμονωμένα άτομα που ελκύονται από αυτή τη συμπεριφορά σου.

Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο θα λέγαμε, στην αρχή που σε γνωρίζουν να χαίρονται που είσαι μαζί τους και να σε θαυμάζουν, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, και όσο γίνεστε οικείοι, αυτός ο θαυμασμός προς το πρόσωπό σου πέφτει και μπορεί να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε απομυθοποίηση ή ακόμα και απέχθεια, από τους ίδιους ανθρώπους που πριν σε θαύμαζαν, και παρόλο που εσύ δεν έχεις αλλάξει καθόλου συμπεριφορά! Έχεις ακριβώς την ίδια συμπεριφορά που τότε ενέπνεε θαυμασμό σε αυτούς τους ανθρώπους!

Τι παράδοξο πράγμα είναι αυτό! Και γιατί συμβαίνει άραγε;

Προϋπόθεση είναι βέβαια ότι μένεις ο ίδιος ακριβώς αυθεντικός χαρακτήρας, χωρίς να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά σου και χωρίς να βγάλεις αργότερα έναν κακό διαφορετικό χαρακτήρα.

Αυτό το φαινόμενο, βρίσκει μεγάλη εφαρμογή και έχει μεγάλη ανταπόκριση και ανάδραση στις ερωτικές κυρίως σχέσεις των ανθρώπων και στην ερωτική επικοινωνία.

Όλο αυτό, στηρίζεται πάνω σε ένα σύστημα-domino παραγόντων που λαμβάνουν χώρα και οι οποίοι αναπροσαρμόζονται με το πέρασμα του χρόνου. Αλλά οι πραγματικοί λόγοι που πυροδοτούνται και οι οποίοι είναι βάσεις για να αρχίζει να εξελίσσεται μία τέτοια κατάσταση είναι αρχικά μόνο 2-3 βάσιμοι και υποσυνείδητοι. Και πάνω σε αυτούς δημιουργούνται διάφορα παρακλάδια, που συνδέονται με την προσωπική αντίληψη του καθενός.

Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες-βάσεις;

Πρώτον, είναι θέμα των προσδοκιών των άλλων όταν βλέπουν μία τέτοια συμπεριφορά. Ξαφνικά, στη θέα ενός ανθρώπου που πυροδοτεί μέσα τους διάφορες εσωτερικές προσδοκίες που έχουν, αισθάνονται ότι κάπως και με κάποιο τρόπο, αρχίζει το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Σαν να ήρθε μία σπίθα και άναψε την σβησμένη τους φλόγα, αναπτερώνοντας τα εφηβικά τους όνειρα και τις προσδοκίες, αλλά και άλλους αρχέγονους παράγοντες που θα δούμε παρακάτω.

Είναι θα λέγαμε το πρώτο τεστ και το πρώτο φίλτρο που βάζουν υποσυνείδητα, το οποίο νιώθουν ότι ο άλλος μπορεί να έχει την ικανότητα να περάσει.

Δεύτερον, όλοι κατά κάποιο τρόπο εάν δεν έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, χρειάζονται κάποιας μορφής είδωλα και πρότυπα και κάποιας μορφής οδηγούς, για να δανειστούν μία ισχυρότερη προσωπικότητα η οποία λείπει από αυτούς. Και νιώθουν υποσυνείδητα, ότι αυτή η προσωπικότητα μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη εκεί που αυτοί δεν μπορούν.

Και αυτό όλο σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Αν όμως απομυθοποιηθεί αυτή η προσωπικότητα, μπορεί να μετατραπεί σε απέχθεια, ακόμα και σε μίσος! Και αυτό συμβαίνει κυρίως σε άτομα που δεν έχουν αναπτύξει πλήρως την κατάλληλη ωριμότητα και την ενήλικη προσωπικότητα σύμφωνα με την ηλικία τους, αλλά έχουν μείνει ακόμα στις εφηβικές τους προσδοκίες.

Και η μερίδα των ανθρώπων που τα συμβάντα της ζωής αντί να τους ωριμάσουν ξυπνάνε μέσα τους τις εφηβικές τους προσδοκίες, είναι και η μεγαλύτερη! Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή, στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη μαλθακότητα από περασμένες γενεές.

Συμβαίνει λοιπόν το φαινόμενο, όταν είσαι ακόμα “άγνωστος” προς αυτούς, να βλέπουν όλα τα καλά σημεία που έχεις και να παραβλέπουν τις αδυναμίες σου, που πάρα πολύ φυσιολογικά έχεις σαν άνθρωπος. Όταν αργότερα γίνετε οικείοι και παύει ή μειώνεται η αρχική συναισθηματική διέγερση, βλέπουν πλέον και τις αδυναμίες σου και προσπαθούν να σε αλλάξουν ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, ώστε να έρθεις ακριβώς στα μέτρα τους και να ξαναβρούν τον άνθρωπο που θα τους κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και το είδωλο που θαύμαζαν.

Δεν μπορούν να αισθανθούν ότι θα έχουν άλλη μία αποτυχία κατά τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Δεν το δέχονται, και κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να φέρουν αυτόν τον άνθρωπο να γίνει το είδωλο των δικών τους μέτρων και σταθμών. Και αυτό συμβαίνει λόγω των διαφορετικών (ανώριμων ίσως) προσδοκιών, ζωής που έχουν, και όχι επειδή εσύ είσαι κάτι κακό.

Αυτό το φαινόμενο έχει και μία άλλη παραλλαγή, που είναι πιο βαριά θα λέγαμε και συμβαίνει κυρίως στο γυναικείο φύλο. Τη στιγμή που θα πυροδοτηθεί και θα εξελιχθεί, δημιουργεί εν τέλει με τον καιρό ρήξη και απομάκρυνση, καθώς επηρεάζει και τους δύο συντρόφους.

Συνήθως μία γυναίκα όταν βλέπει έναν άντρα, ζυγίζει πρώτα ότι αυτός “εξωτερικά”, πληροί τις προσδοκίες που έχει μέσα της για το σύντροφό της. Πληροί τις προϋποθέσεις να είναι αυτό που λέμε το alpha male, δηλαδή το κυρίαρχο αρσενικό μέσα της. Στη θέα αυτού του Α-αρσενικού ενθουσιάζεται, και προσπαθεί να τον ελκύσει, δίχως να φιλτράρει αρχικά αν πληροί συγχρόνως και τις εσωτερικές προϋποθέσεις και αξίες που έχει εκείνη, σύμφωνα με τις δικές της προσδοκίες. Μπορεί μέσα σε ελάχιστο διάστημα να δει ότι υπάρχουν τρύπες και κενά σε αυτό που προσδοκά η ίδια αλλά να τα παραβλέψει εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης, που της αναζωπύρωσε την ελπίδα ότι θα είναι αυτός ο τέλειος που περιμένω.

Όταν αργότερα εξοικειωθούν μεταξύ τους και φύγει η αρχική συναισθηματική διέγερση, τότε αρχίζουν και φαίνονται τα κενά περισσότερο. Είναι το σημείο που ξεκινάει η απομυθοποίηση.

Τα κενά και οι τρύπες όμως είναι δύο ειδών. Είτε είναι πραγματικά κενά και τρύπες που φανερώνουν έναν άσχημο χαρακτήρα γενικά, είτε είναι κενά και τρύπες σύμφωνα με τα προσωπικά θέλω και επιθυμίες του άλλου συντρόφου.

Φυσικά αν τα κενά είναι εξαιτίας ενός άσχημου χαρακτήρα που φανερώνεται μετά, είναι ένα άλλο θέμα το οποίο έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα και σε άλλα βίντεο. Εδώ θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος είναι φυσιολογικός με έναν καλό σχετικά χαρακτήρα και συμπεριφορά, χωρίς να αλλάξει τίποτα σε αυτά.

Τη στιγμή λοιπόν που ξεκινούν να εμφανίζονται κενά και τρύπες, η προσπάθεια μιας γυναίκας είναι κυρίως στο να προσπαθήσει να τα καλύψει και να τα φέρει στα μέτρα της. Και αυτό το κάνει προσπαθώντας να αλλάξει το χαρακτήρα και τις απόψεις του συντρόφου της, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Επειδή θέλει να τον φέρει στα μέτρα της εντελώς. Αισθάνεται ότι τώρα που βρήκε κάποιον που πληρεί τις εξωτερικές προϋποθέσεις που θέλει εκείνη αλλά και αρκετές εσωτερικές, θα πρέπει να τον κάνει να γίνει εντελώς σύμφωνα με το πρότυπο του τέλειου συντρόφου που έχει εκείνη προσωπικά πλάσει μέσα της, ήδη από την εφηβική της ηλικία. Και όλο αυτό γίνεται υποσυνείδητα.

Όταν λοιπόν αρχίζει να συμβαίνει αυτό, μία γυναίκα χρησιμοποιεί διάφορα τεστ και μεθόδους, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, προσπαθώντας να φέρει το σύντροφό της στα μέτρα της. Μπορεί να κάνει διάφορα τεστ και νύξεις για το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την αξία του συντρόφου της, διεγείροντας έτσι τον αρσενικό εγωισμό του, πιστεύοντας ότι ο σύντροφός της θα κάνει προσπάθεια να της αποδείξει το αντίθετο, για να μην πέσει η αξία του στα μάτια της. Και εν μέρει το πετυχαίνει.

Συνήθως για αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί την γκρίνια, την ειρωνεία, την αποχή από το σεξ και το παράπονο.

Από την άλλη μεριά, ο σύντροφός της αρχικά θα πέσει θα λέγαμε στην παγίδα και θα προσπαθήσει να της αποδείξει ότι είναι καλύτερος από αυτό που του λέει η σύντροφος του, για να μην πέσει όπως είπαμε η αξία του στα μάτια της.

Επειδή όμως όλο αυτό το παιχνίδι συνεχίζεται, με το πέρασμα του χρόνου αρχίζει να γίνεται αφόρητο για τον χαμηλής λειτουργικότητας και αντίληψης ανδρικό εγκέφαλο, ο οποίος έχει άλλες προτεραιότητες και άλλους στόχους για τη σχέση του και αρχίζει να δημιουργείται δυσχέρεια, καυγάδες και απομάκρυνση.

Το αποτέλεσμα είναι η απομυθοποίηση και των δύο στα μάτια του ενός και του άλλου. Και από τη στιγμή που θα μπει η απομυθοποίηση, ο αρχικός θαυμασμός παύει και με τον καιρό δημιουργείται απέχθεια.

Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Και τι το πυροδοτεί εφόσον όλος ο κόσμος ψάχνει το ιδανικό;

Όλο αυτό το σύστημα στηρίζεται στην αρχική αρχέγονη κατασκευή που έχουμε στον εγκέφαλο. Είναι μία ρύθμιση, η οποία δημιουργήθηκε αρχικά μέσα μας, με στόχο πρώτον την επιβίωση και την ασφάλειά μας και δεύτερον τη διαιώνιση του είδους μας. Οι λειτουργίες αυτές περιλαμβάνονται στο πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας το οποίο ονομάζεται ερπετοειδές.

Και οι άντρες και οι γυναίκες έχουμε αυτή την κατασκευή.

Το θέμα όλο όμως, είναι πως αυτή η κατασκευή είναι πάρα πολύ ισχυρή και δεν μπορεί τίποτε να την επηρεάσει όταν ενεργοποιηθεί, επειδή είναι βασική λειτουργία που εξασφαλίζει την επιβίωσή μας.

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί, σβήνει κάθε άλλη εγκεφαλική λειτουργία. Εκεί φεύγει και η λειτουργία της λογικής από τη μέση, η οποία είναι δευτερεύουσας σημασίας για την άμεση επιβίωσή μας.

Τα σημεία λοιπόν της έλξης των δύο φύλων, στηρίζονται αρχικά σε αυτό το μέρος του εγκεφάλου. Μετέπειτα βέβαια όταν φύγει η αρχική επιρροή του ερπετοειδούς εγκεφάλου, εισέρχονται και τα άλλα δύο μέρη του εγκεφάλου, όπου θα φιλτράρουν μία σχέση σύμφωνα με τις υπόλοιπες πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί εκεί και έχουν εξελιχθεί και προσαρμοστεί με το πέρασμα των αιώνων. Όπως ας πούμε σύμφωνα με διάφορα κοινωνικά πρότυπα και αντιλήψεις του χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει κάποιος. Δεν συμβαίνει όμως αυτό αρχικά.

Επίσης κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου παρεμβαίνει συνεχώς, εκτοπίζοντας ακόμα και τη λογική. Και αυτό είναι που δημιουργεί όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί αν μπορούσε να κυριαρχήσει η λογική, το βλέμμα θα ήταν στραμμένο πάντα στα θετικά των συντρόφων και η προσπάθεια θα ήταν εξολοκλήρου στο να βελτιωθεί και να εξελιχθεί η σχέση προς το καλύτερο, ακόμα περισσότερο.

Πώς επηρεάζει λοιπόν αυτή η λειτουργία μία σχέση από την αρχή που θα συναντηθούν τα βλέμματα μέχρι το το τέλος;

Εκεί ακριβώς είναι που αρχικά μπαίνει ο ερπετοειδής εγκέφαλος, για να κρίνει αν μία σχέση είναι άξια για μας.

Ως προς την έλξη, μία γυναίκα ζυγίζει τα πράγματα διαφορετικά από έναν άντρα.

Ο άντρας έχει πιο απλό εγκέφαλο και διαφορετική κατασκευή και λειτουργία, επειδή είναι ρυθμισμένος για πιο χοντρά και βαριά πράγματα. Ο αρχικός φυσιολογικός νους ενός άντρα, είναι ρυθμισμένος να εξερευνά, να εξελίσσεται, να επεκτείνεται και να διασφαλίζει την επιβίωση και τη δική του και της οικογένειάς του, χωρίς πολλές φανφάρες και λεπτομέρειες.

Ασχολείται με ένα συγκεκριμένο πράγμα κάθε φορά μέχρι να το φέρει εις πέρας, και μετά ασχολείται με κάτι άλλο. Η αντίληψη του στηρίζεται στην υπάρχουσα ανάγκη που εντοπίζει ότι συμβαίνει άμεσα. Άρα, η εγκεφαλική και η σωματική του κατασκευή, του επιτρέπει να μπορεί να φέρει εις πέρας όλα αυτά τα πράγματα.

Το ορμονικό του σύστημα, είναι ρυθμισμένο και κατασκευασμένο να δημιουργεί απογόνους, οπότε ένα κυρίαρχο φίλτρο που έχει μέσα του τον οδηγεί να επιλέγει σύντροφο, σύμφωνα με τις αντιλήψεις που έχει για το σεξ. Πρώτα θα σκεφτεί το σεξ και το αν η γυναίκα πληροί τις προσωπικές του προσδοκίες και αντιλήψεις πάνω σε αυτό. Όταν τον ελκύσει μία γυναίκα, έχει ήδη κάνει σεξ με αυτήν στη φαντασία του!

Αυτό είναι το κυρίαρχο πρώτο φίλτρο που επιλέγει ένας άντρας. Και μη μας κρίνετε εσείς οι γυναίκες, γιατί έτσι κατασκευαστήκαμε… δεν φταίμε εμείς.

Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η φυσική κατασκευή που έχει ένας άντρας.

Μία γυναίκα όμως έχει διαφορετική κατασκευή και ρύθμιση από έναν άνδρα.

Ο εγκέφαλος μιας γυναίκας είναι πάρα πολύ σύνθετος και λειτουργεί καταπληκτικά γρήγορα. Επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να δημιουργεί άπειρα σενάρια, που δυστυχώς όμως, σχεδόν όλα, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία φαντασία χωρίς ίχνος πραγματικότητας. Κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλες αντιθέσεις και ρήξεις μεταξύ των δύο φύλων.

Και γιατί είναι μόνο φαντασία;

Επειδή ο γυναικείος εγκέφαλος κυριαρχείται από το συναίσθημα, σε αντίθεση με τον αντρικό εγκέφαλο που κυριαρχείται από τη λογική.

Όταν κυριαρχείται το συναίσθημα στον γυναικείο εγκέφαλο, δεν υπάρχει χώρος για να μπει η λογική ανάλυση γεγονότων και καταστάσεων. Το συναίσθημα σε οδηγεί να κινείσαι στον αυτόματο πιλότο, δημιουργώντας σενάρια τα οποία προέρχονται υποσυνείδητα από εκατομμύρια άλλα σενάρια που έχει πειστεί μέσα της ότι ισχύουν, εξαιτίας εμπειριών ή ακουσμάτων που έχει κατά διάρκεια της ζωής της.

Δεν μπορούν η λογική και το συναίσθημα να μοιράζονται τον ίδιο χώρο συγχρόνως. Ή το ένα θα καταλάβει το χώρο, ή το άλλο..

Ως προς την έλξη ενός συντρόφου, σκέφτεται τελείως διαφορετικά από έναν άντρα. Σίγουρα έχει ανάγκη το σεξ αλλά δεν δίνει άμεση προτεραιότητα εκεί, ούτε είναι το φίλτρο που θα επιλέξει σύντροφο αρχικά. Και δεν μιλάω για τις σημερινές συνθήκες όπου υπάρχει το “one night stand” και το κοινωνικό σύστημα έχει εκπαιδεύσει τελείως διαφορετικά τον εγκέφαλο σε σχέση με το σεξ. Αυτό είπαμε απενεργοποιείται στην αρχική επιλογή συντρόφου.

Η πραγματική κατεύθυνση του πρωτόγονου εγκεφάλου μιας γυναίκας ως προς την επιλογή συντρόφου πάντα, είναι να βρει ένα κυρίαρχο αρσενικό, το Α-αρσενικό που είπαμε, με το οποίο κρίνει ότι θα της εξασφαλίσει την επιβίωση της και υγιείς απογόνους.

Η απόκτηση απογόνων, είναι από τις κυρίαρχες ανάγκες μιας γυναίκας σε επίπεδο κατασκευής. Η επιβίωση της επίσης είναι εξαρτώμενη. Επειδή η γυναίκα γνωρίζει ότι δεν έχει τις σωματικές ικανότητες ενός άντρα για να εξασφαλίσει από μόνη της την επιβίωση της κατά τα αρχαία χρόνια που έπρεπε να κυνηγήσει άγρια θηρία ή να τα βάλει με δυνατούς εχθρούς. Η επιβίωση της λοιπόν μέσω ενός δυνατού συντρόφου, η αναπαραγωγή και η διαφύλαξη υγιών απογόνων, και η διαφύλαξη του οίκου, είναι στις βασικές λειτουργίες του αρχέγονου εγκεφάλου της γυναίκας.

Πρωταρχικός σκοπός λοιπόν μιας γυναίκας, είναι να βρει το κυρίαρχο αρσενικό, που θεωρεί πως της εξασφαλίζει μέσα της όλα αυτά.

Από τη στιγμή που θα βρει και θα συνδεθεί με το κυρίαρχο αρσενικό όμως, ο εγκέφαλος της την οδηγεί να κάνει κάτι το παράδοξο θα λέγαμε σε σχέση με αυτό που την οδήγησε να επιλέξει αυτό το αρσενικό.

Προσπαθεί να ρίξει αξία στο κυρίαρχο αρσενικό και από A να το κάνει Β. Υπάρχει και όρος για αυτή τη διαδικασία και λέγεται Betalization.

Γιατί όμως να ρίξει την αξία ενός αρσενικού που στην ουσία είναι ο βασικός παράγοντας και το βασικό φίλτρο για να το επιλέξει;

Ο λόγος είναι απλός. Ενστικτωδώς μία γυναίκα ξέρει από την αρχαία ήδη εποχή και με αρχέγονη αντίληψη, πως ένα αρσενικό με κυρίαρχο στοιχείο το σεξ, έχει στο νου του τη διασπορά του σπέρματος του σε πολλά θηλυκά. Επειδή το αρσενικό έχει αυτή τη λειτουργία και την τάση μέσα του κατασκευαστικά. Για να διαφυλάξει λοιπόν αυτή τη διασπορά προς άλλα θηλυκά και να την επικεντρώσει μόνο στη δική της εξασφάλιση επιβίωσης, στη εξασφάλιση των δικών της μόνο απογόνων και στη δική της διατήρηση, προσπαθεί να απενεργοποιήσει την κυριαρχία του δικού της αρσενικού, ώστε να μην ελκύεται από άλλα θηλυκά και να είναι απόλυτα εξαρτώμενος από εκείνη.

Για αυτό και μέσα της έχει ιδιαίτερες λειτουργίες που την βοηθούν να πετύχει και τα δυο: Την έλξη ενός κυρίαρχου αρσενικού αξίας αλλά και τον υποβιβασμό του μετέπειτα. Όπως παραδείγματος χάρη την αποχή από το σεξ, την έλλειψη φροντίδας προς το σύντροφό της, την έλλειψη φροντίδας προς το σώμα της, τη γκρίνια και τη δημιουργία πολλών τεστ, που υποσυνείδητα ακόμα υποβάλλει σε ένα αρσενικό.

Και συνήθως, τις περισσότερες φορές ότι συζητιέται και λέγεται από μία γυναίκα προς έναν άντρα είναι τεστ.

Ιδιαιτέρως η αποχή από το σεξ, είναι ένα όπλο που χρησιμοποιεί πολύ μεθοδικά και πολύ στρατηγικά, το οποίο τις περισσότερες φορές το κάνει ασυνείδητα αλλά πολλές φορές και συνειδητά.

Χρησιμοποιεί το σεξ, έτσι ώστε να κάνει το σύντροφό της εξαρτώμενο από αυτήν αποκλειστικά.

Δημιουργεί μία αποχή με διάφορες δικαιολογίες, που κάνει το σύντροφό της χαμηλότερης αξίας, καθώς εκείνη έχει τη δύναμη στο παιχνίδι αυτό, επειδή ο αντρικός εγκέφαλος έχει κυρίαρχη λειτουργία το σεξ, και ο νους του είναι πότε θα κάνει σεξ με τη γυναίκα του. Επειδή όμως ο αντρικός εγκέφαλος στηρίζεται στο σεξ και συνδέει την έλξη με το σεξ, ανησυχεί ότι η γυναίκα του παύει να τον θέλει. Και όταν η γυναίκα εντοπίσει ότι ο σύντροφός της δεν αντέχει, του δίνει αυτό που του στερεί ώστε να μην πάει με άλλη γυναίκα και να τον έχει καθησυχάσει σε αυτό που θέλει, οπότε είναι εξαρτώμενος από αυτήν πάλι.

Ο εγκέφαλος της είναι πολύ πιο εξελιγμένος από τον αντρικό εγκέφαλο, ώστε τη βοηθάει να κάνει όλο αυτό το παιχνίδι με μεγάλη άνεση, χωρίς να το σκεφτεί καν και χωρίς καν να το σχεδιάσει τις περισσότερες φορές. Τις περισσότερες φορές γίνεται αυτόματα επειδή είναι στο λειτουργικό της σύστημα.

Το ορμονικό της σύστημα επίσης, μπορεί να την κάνει να απέχει από το σεξ όσο θέλει!

Βέβαια με την ανάπτυξη και του υπολοίπου εγκεφάλου, με την προσαρμογή του και την εκπαίδευσή του όλα αυτά τα χρόνια, μπήκαν και νέα φίλτρα μέσα που μεγεθύνουν τα τεστ αυτά. Η αρχική όμως προσέγγιση στηρίζεται πρώτα από όλα στο πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου, το οποίο κυριαρχεί ενστικτωδώς.

Το τρελό θέμα τώρα όμως, είναι ότι τη στιγμή που η γυναίκα κατορθώσει να ρίξει και να υποβιβάσει την αξία του αρσενικού για να το κάνει Β-αρσενικό, αυτό πέφτει στα μάτια της πλέον, γιατί έπαψε να είναι το Α που την είχε ελκύσει. Άρα ο σύντροφός της έπαψε να έχει τα στοιχεία με τα οποία έκρινε η γυναίκα ότι μπορεί να είναι στη ζωή της! Γιατί ενστικτωδώς δεν θέλει ένα Β-αρσενικό αλλά το Α-αρσενικό!

Και από κει και πέρα παύει να τον θαυμάζει πλέον και του συμπεριφέρεται και τον κρίνει σαν Β-αρσενικό. Κάτι το οποίο είναι αβάσταχτο για τον αρσενικό εγωισμό του προσπαθεί να κρατηθεί ψηλά στα μάτια της συντρόφου του!

Άρα απενεργοποιείται μέσα της.

Αν όμως το αρσενικό είναι ισχυρό στοιχείο και θελήσει να διατηρήσει την κυριαρχία του σαν Α-αρσενικό, τότε έχουμε άλλο θέμα εξίσου παράδοξο και με την ίδια κατάληξη.

Γιατί εάν μία γυναίκα δει ότι ο σύντροφός της διατηρείται να είναι κυρίαρχο αρσενικό, μεγιστοποιεί τις φοβίες της ότι θα διαμοιραστεί και σε αλλά θηλυκά όπως είπαμε!

Οπότε εδώ τις περισσότερες φορές είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Σίγουρα υπάρχει δεξιά και αριστερά, αλλά χρειάζεται από τους συντρόφους να έχουν πλήρη ωριμότητα, συνειδητοποίηση, αντίληψη και εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Ειδάλλως δεν βγαίνει ποτέ νόημα και υπάρχει ένας φαύλος κύκλος παραλογισμού, τον οποίο το αρσενικό προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει και δεν έχει την ικανότητα!

Βλέπεις λοιπόν το πόσο αναμενόμενο και θα λέγαμε “φυσιολογικό” είναι, ο αρχικός θαυμασμός να εξελιχθεί τελείως διαφορετικά κατά τη διάρκεια μιας σχέσης! Και τα πράγματα που ενώνουν ένα ζευγάρι στην αρχή, είναι και αυτά που μπορεί να το χωρίσουν εντέλει;

Και φαντάσου ότι αυτά που είπαμε είναι μόλις τα πρώτα και τα αρχέγονα στοιχεία και παράγοντες που εξελίσσουν μία κατάσταση από θαυμασμό σε απέχθεια.

Υπάρχουν κι άλλοι ισχυροί παράγοντες τους οποίους έχω αναφέρει σε άλλα άρθρα και βίντεο και αν βάλεις όλα αυτά μαζί, θα δεις πόσο “φυσιολογικό” θα λέγαμε είναι να συμβεί μία πτώση θαυμασμού, και μάλιστα με τα ίδια στοιχεία τα οποία τον δημιούργησαν αρχικά!

Μετά από αυτό το άρθρο, είμαι σίγουρος πως θα θέλεις να διαβάσεις αυτό: Πώς δημιουργείται τοξικότητα στις σχέσεις