Το απόλυτο μυστικό κλειδί για να αδυνατίσεις

Θέλεις λοιπόν να αδυνατίσεις και ψάχνεσαι από δω και από κει τι να κάνεις. Επειδή ότι ξέρεις από αυτά που πρέπει να κάνεις, τίποτα δεν σε ικανοποιεί και όλα σε φοβίζουν.

Γιατί δεν θέλεις τη διαδικασία. Και σε καταλαβαίνω. Γιατί κανένας μας δεν θέλει τη διαδικασία… έτσι απλά!

Όμως τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο.

Ψάχνεις να βρεις «μυστικά κλειδιά και μαγικές λύσεις», μπας και γλιτώσεις τη διαδικασία. Και είσαι έτοιμος και έτοιμη να πληρώσεις διάφορες μεθόδους και «προϊόντα», ακόμα και εγχειρήσεις, δίνοντας πολλά χρήματα, μόνο και μόνο για να γλιτώσεις την διαδικασία.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα έχεις τη φόρμουλα που χρειάζεσαι μέσα σου, και μάλιστα δωρεάν, αλλά δεν το ξέρεις.

Άκουσέ με σε παρακαλώ, γιατί αυτή είναι η μόνη αληθινή φόρμουλα και η μόνη πετυχημένη μέθοδος που θα βρεις στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Και τσάμπα παιδεύεσαι.

Εάν λοιπόν θες πραγματικά να γίνει αυτό που θες, σταμάτα να έχεις το μυαλό σου στο απροσδιόριστο.

Το μυαλό μας είναι σαν ένα παιδάκι που δεν ξέρει τι να κάνει και χρειάζεται εντολές. Αν το καταλάβεις, έχεις κάνει το 80% της πορείας σου!

Επίσης έχει την ιδιότητα να ιεραρχεί τα πράγματα μέσα του και να θέτει προτεραιότητες.

Αν το αφήσουμε στο απροσδιόριστο, χωρίς να του δώσουμε συγκεκριμένη εντολή, τότε ότι είναι απροσδιόριστο, το πετάει πίσω στην τσέπη και το μεταθέτει στο μέλλον.

Κάαααποτε στο μέλλον!

Επειδή έχει άλλα πράγματα να κάνει στο άμεσο τώρα που έχει λάβει συγκεκριμένη εντολή από σένα να κάνει.

Όταν λες θα αδυνατίσω κάποια στιγμή, ή θέλω να αδυνατίσω, είναι κάτι το απροσδιόριστο και το κυνηγάς πάντα μα πάντα στο μέλλον και ποτέ δεν το φτάνεις.

Για αυτό και η φράση “από δευτέρα δίαιτα” δεν πετυχαίνει ποτέ. Γιατί το μυαλό νιώθει ότι δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Νιώθει ότι έχει καιρό!

Το μυαλό θέλει να του προσδιορίσεις συγκεκριμένα πράγματα και να του δώσεις την εντολή του επείγοντος και της άμεσης προτεραιότητας.

  • “Σήμερα ξεκινάω αδυνάτισμα.
  • «Θα έχω αδυνατίσει μέχρι την τάδε του μηνός.”
  • “Αυτή την εβδομάδα θα χάσω 2 κιλά».
  • «Σήμερα θα μείνω στο πρόγραμμα μου… Σήμερα! Όχι αύριο… Σήμερα!”

Έτσι μόνο όχι απλά θα ξεκινήσεις, άλλα θα μείνεις και θα διατηρηθείς κιόλας.

Αυτή η διαδικασία βέβαια, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα και να μη σταματήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας!

Επειδή το μυαλό σαν παιδάκι που είναι, έχει την τάση να πάει να ξεφύγει.

Η Ομοιόσταση που έχουμε το κάνει να θέλει να ξεφύγει και να γυρίσει στα δικά του. Ακριβώς σαν το παιδάκι. Αν το αφήσεις να επιλέξει, δεν θα πάει ποτέ σχολείο! Θα θέλει μόνο να παίζει!

Επειδή το αδυνάτισμα είναι μία έννοια αόρατη. Δεν το βλέπεις στο άμεσο παρών. Είναι κάπου στο μέλλον. Δεν το βλέπεις και δεν το αισθάνεσαι. Το γλυκό όμως και η λιχουδιά, είναι μπροστά σου το άμεσο τώρα.

Τα βλέπεις. Τα αισθάνεσαι. Συνδέεσαι με την απολαυστική εμπειρία τους.

Οπότε εκεί το μυαλό στρεβλώνει την κατάσταση και προσπαθεί να σε παρασύρει να του δώσεις αυτό που ξέρει και νιώθει ωραία με αυτό:

«Έλα μωρέ, βλέπεις ότι αδυνατίζεις και χάνεις. Φάτο τώρα που το ‘χεις μπροστά σου και μετά συνεχίζεις πάλι! Πότε θα το ξαναέχεις; (άλλο ψέμα αυτό έτσι; Λες και ήρθε ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος και δεν θα ξαναφάς)!»

Γι΄ αυτό και όσοι πετυχαίνουν, είναι αυτοί που έχουν κάνει focus συνεχώς στο στόχο τους. Το έχουν κάνει μονομανία.

Ξυπνάνε και κοιμούνται, έχοντας όλη μέρα στο μυαλό τους το στόχο τους.

Φαντάζονται το μέλλον τους με αυτό το στόχο, και πλέκουν σενάρια και εικόνες με αυτό το στόχο.

Έτσι δεν αφήνουν καθόλου χώρο για να μπει κάτι άλλο μέσα στο μυαλό τους!

Γέμισαν το ποτήρι τους με νερό, και δεν χωράει να μπει κάτι άλλο μέσα!

Έτσι το μυαλό, δεν έχει άλλη έξοδο, από το να βρει τον τρόπο να κάνει τα πράγματα να γίνουν. Και να μας οδηγήσει αυτό το ίδιο και με χαρά μάλιστα και ενθουσιασμό στο στόχο μας.

Γίνεται δηλαδή σύμμαχός μας και όχι εμπόδιο.

Εάν βέβαια δεν μπορείς να το κάνεις ο ίδιος και η ίδια και θέλεις να αδυνατίσεις όντως, θα πρέπει να πας σε ειδικό.

Η δουλειά όμως ενός ειδικού αδυνατίσματος, πχ διαιτολόγου ή προπονητή, ή σύμβουλου, δεν είναι μόνο να σου δώσει δίαιτες ή να σε γυμνάσει κλπ, αλλά να σε βοηθάει να κρατάς το μυαλό σου συγκεντρωμένο στο στόχο σου.

Πρέπει να είναι παρών… έτοιμος… πάντα… να επέμβει ανά πάσα στιγμή, αλλά και να ενδιαφέρεται και ο ίδιος να μαθαίνει τι κάνεις.

Αυτό είναι λοιπόν όλη η δουλειά και μην ψάχνεις κάτι άλλο που μπορεί μαγικά να σε αδυνατίσει πέρα από αυτό. Το μυστικό κλειδί είναι: «μόνο μέσα στο μυαλό μας και πουθενά αλλού!».

Να κάνεις δηλαδή το μυαλό σου σύμμαχο!