Ο νόμος της έλξης δεν είναι κάτι που θα ανταποκριθεί πάντα σε αυτό που θέλουμε, αλλά αυτό που θα ανταποκριθεί σε αυτό που εκπέμπουμε, ανάλογα με το τι είμαστε. Θέλω έναν τέλειο σύντροφο, θέλω μία τέλεια ζωή, θέλω χρήματα, θέλω σπίτι, αυτοκίνητο, τέλεια δουλειά…

Όχι… στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν θες. Ένα μόνο πράγμα θες:

Να εξελιχθείς και γίνεις έτσι, ώστε να είσαι το είδος του ατόμου, που θα είναι σε μια τέτοια θέση και τέτοια δόνηση, που θα μπορεί να κατέχει και να διαχειριστεί αυτό που θες. Και αυτό είναι εξέλιξη.

Γιατί όμως χρειάζεται να εξελιχθούμε; Δεν γίνεται να λάβουμε χωρίς να εξελιχθούμε;

Θα προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο πιο μέσα, για να δούμε το μηχανισμό.

Κατά την εξέλιξή μας σαν άτομα, θα μας συμβούν κάποια πράγματα που θα μας κάνουν ικανούς να κατέχουμε ότι θέλουμε. Θα περνάμε από πραγματικότητα σε πραγματικότητα, ανάλογα του τι έχουμε μάθει και του τι έχουμε γίνει, στο εκάστοτε στάδιο της εξέλιξής μας. Δεν πάμε με τη μία στο τέλειο, αλλά περνάμε από στάδια. Και αυτό γιατί; Γιατί ο γεμάτος με τόσα περιοριστικά εμπόδια και πεποιθήσεις εγκέφαλός μας, δεν μπορεί να αφήσει όλα αυτά που έχει αποθηκεύσει τόσα χρόνια και χρειάζεται να προσαρμόζεται όπως με κάθε κατάσταση της ζωής μας.

Θα περνάμε λοιπόν από πραγματικότητα σε πραγματικότητα. Κάτι σαν να σερφάρουμε ανάμεσα σε διάφορες πραγματικότητες, όπως σερφάρει κανείς πάνω στα κύματα. Όπως ένας αρχάριος σέρφερ που εκπαιδεύεται, και στην αρχή προσπαθεί να σταθεί όρθιος πάνω στη σανίδα του, μετά μαθαίνει να μη φοβάται τα κύματα, έπειτα να κινείται ακαθόριστα πάνω σε αυτά, και τελικά θα μπορεί να κατευθύνει τη σανίδα του εκεί που θέλει και σε όποιο κύμα θέλει. Έτσι κι εμείς εκπαιδευόμαστε να σερφάρουμε ανάμεσα στις πραγματικότητες, μέχρι να είμαστε ικανοί να περνάμε σε όποια πραγματικότητα θέλουμε άνετα και με μεγάλη μαεστρία. Επειδή θα είμαστε έμπειροι σέρφερ.

Επίσης η εξέλιξή μας και η μαστοριά στο να επιλέγουμε τις πραγματικότητες που θέλουμε, εξαρτάται και από το τι πιστεύουμε, το οποίο είναι πάντα ανάλογο του τι έχουμε γίνει μέχρι στιγμής, κατά την πορεία της εξέλιξής μας. Και μέχρι εκεί που έχουμε μάθει να πιστεύουμε, μέχρι εκεί και θα λαμβάνουμε. Όμως κάθε φορά που εξελισσόμαστε, θα αποκτάμε και νέα πιο δυνατή πίστη, καθώς μαθαίνουμε να βλέπουμε όλο και πιο βαθιά και πέρα από το φαινόμενο, και θα αλλάζουμε τις παλιές μας πεποιθήσεις που μας εμπόδιζαν, με νέες που μας προωθούν. Και έτσι, η εξέλιξή μας θα είναι αναπόφευκτη.

Όταν φτάσουμε εξελισσόμενοι εκεί που χρειάζεται και να γίνουμε αυτοί που θα είναι ικανοί να έχουν, τότε αυτόματα θα ελκύουμε όλα αυτά τα οποία είναι ανάλογα του ποιοι και πώς είμαστε κατά καιρούς, στο διάστημα της εξέλιξής μας. Γιατί αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα της έλξης γεγονότων. Και όπως αυτόματα μπορεί να ελκύεις μέχρι τώρα τα αρνητικά, έτσι αυτόματα θα μεταβαίνεις από επιτυχία σε επιτυχία. Γιατί θα εκπέμπεις επιτυχία και αυτοπεποίθηση.

Το μυστικό όμως, είναι να αισθάνεσαι, σα να είσαι, και σα να έχεις. Όχι να προσπαθείς να αισθανθείς έτσι, αλλά να σου βγαίνει φυσικά. Και για να σου βγαίνει φυσικά, θα πρέπει να είσαι έτσι. Θα είναι η φυσική σου πεποίθηση. Ειδάλλως θα προσπαθείς. Και όταν προσπαθείς, σημαίνει πως μέσα σου δεν είσαι και δυστυχώς ή ευτυχώς, θα ελκύεις πάντα μόνο αυτό που είσαι μέσα σου. Γιατί αυτό θα αισθάνεσαι στην πραγματικότητα! Και  η έλξη γίνεται με τα συναισθήματα. Δεν μπορείς να υποκρίνεσαι πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Σε πιέζει. Και το όλο αποτέλεσμα τελικά θα σε απογοητεύει. Και όσο απογοητεύεσαι, τόσο θα ελκύεις πράγματα να απογοητευτείς. Και όσο ασχολείσαι και δίνεις αξία σε κάτι, τόσο θα σου έρχεται αυτό που δίνεις σημασία και αξία. Και στην προκειμένη περίπτωση, όσο ασχολείσαι να προσπαθείς να είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι, δεν θα σε κάνει να αισθάνεσαι χαρούμενος, θα σε αγχώνει, οπότε και θα ελκύεις πάντα αυτό που αισθάνεσαι. Σε αυτό που στρέφουμε την προσοχή μας και ασχολούμαστε, και του δίνουμε αξία, αυτό και θα έχουμε πάντα και θα ελκύουμε πάντα. Είτε θετικό, είτε αρνητικό. Στο θετικό όμως, είναι δύσκολο να του δώσουμε αξία, ενώ στο αρνητικό τη δίνουμε απλόχερα. Γιατί; Για 3 λόγους:

  1. Έτσι έχουμε κατασκευαστεί να κάνει ο εγκέφαλός μας για να μας προστατεύει όπως έχουμε πει για το φίλτρο RAS σε περασμένο βίντεο.
  2. Έτσι έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή, γεμίζοντας με πεποιθήσεις που μας φωνάζουν αρνητισμό.
  3. Επειδή έχουμε μάθει να κινούμαστε μόνο με τη λογική, και μόνο με αυτά που βλέπουμε με τα φυσικά μας μάτια, που είναι και τα δύο μεν πολύ περιορισμένης εμβέλειας, αλλά τόσο πολύ ισχυρά μέσα μας!

Έχουμε λοιπόν 3 πανίσχυρους παράγοντες, που συνεργάζονται ενάντια σε αυτό που θέλουμε.

Να λοιπόν γιατί χρειάζεται να εξελιχθούμε. Για να μπορούμε να βλέπουμε διαφορετικά και να αισθανόμαστε διαφορετικά, οπότε και θα δίνουμε πραγματική -και όχι υποκρινόμενη και με πολλή προσπάθεια- αξία σε αυτά που πρέπει, με αποτέλεσμα να ελκύουμε όντως  αυτά που πρέπει, και αυτά που θέλουμε εν τέλει.

Μπορεί να σας φαίνονται λίγο μπερδεμένα, όμως πάρτε το απλά. Αν δεν το πάρετε απλά, θα σας απομακρύνει περισσότερο από το στόχο σας. Εμείς απλά κάνουμε τώρα την βαθύτερη ανάλυση του γιατί πρέπει να εξελιχθούμε. Εσείς, μην ασχοληθείτε με την ανάλυση, αλλά με την εξέλιξή σας. Έχετε απλά την ανάλυση, ως ένα manual. Πάρτε το σαν παιδάκι, που δεν αναλύει αν υπάρχει άγιος Βασίλης, αλλά απλά το πιστεύει. Και που οφείλεται αυτή η εύκολη πίστη των παιδιών; Στο ότι δεν έχουν προλάβει να γεμίσουν με ιδέες, πεποιθήσεις, λογική και εγωισμούς, ώστε να έχουν κάτι να τα εμποδίσει να πιστεύουν σε αυτό που δεν βλέπουν, άνευ αντιλογίας. Ο νους τους, είναι καθαρός. Δείτε όμως το αποτέλεσμα της πίστης τους και εμπιστευτείτε τα! Αυτά ξέρουν καλύτερα το δρόμο της πίστης!