Υπάρχουν φορές που δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε όταν βλέπουμε ένα ωραίο όνειρο! Μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα όλο αυτό, εάν ασχοληθούμε με τα όνειρα του ξύπνιου μας. Εάν τα υλοποιήσουμε, εγγυημένα δεν θα ξυπνήσουμε ποτέ από αυτά! Και οι επιλογές είναι δύο! Ή θα γίνουμε τα όνειρά μας, ή θα γίνουμε οι εφιάλτες άλλων!

Απευθύνομαι σε σένα που έχεις εντοπίσει ίσως ότι κάτι δεν πάει καλά ρε παιδί μου στη ζωή μου.

Ερωτικά πάω χάλια, οικονομικά πάω χάλια, κοινωνικά πάω χάλια, δεν έχω φίλους, δεν έχω αυτοπεποίθηση, ντρέπομαι να μιλήσω με άτομα του αντίθετου φύλου, είμαι συνεσταλμένος, είμαι ευαίσθητος και πολλά άλλα τέτοια.

Θέλω όμως να σου κάνω μία ερώτηση.

Εάν σήμερα ερχόταν ένας ας πούμε Άγγελος… θες να σου πω Τζίνι; να σου πω τζινι. Και σου έλεγε ότι σε τρεις μήνες θα σου έχω λύση όλα σου τα προβλήματα. Και μάλιστα θα γίνει και με ενθουσιαστικό τρόπο. Θέλω όμως να μου προσφέρεις ότι περισσότερο μπορείς για να το κάνω. Άλλα σε τρεις μήνες δεν θα έχεις ανάγκη τίποτα, γιατί θα έχεις λύσει κάθε σου πρόβλημα στο οποίο εμποδίζεσαι να είσαι τα πάντα και να έχεις τα πάντα.

Πόσα θα ήσουν διατεθειμένος να προσφέρεις για να γίνει σε τρεις μόλις μήνες ζωής; Τι θα ήσουν διατεθειμένος να επενδύσεις ώστε σε τρεις μόλις μήνες από ολόκληρη τη ζωή σου να γίνεις και να έχεις τα πάντα που έχεις ανάγκη για την υπόλοιπη ζωή σου;

Εγώ προσωπικά όταν έκανα αυτή τη σκέψη κάποτε είπα: Θα του έδινα όλη μου την περιουσία. Δεν ήξερα όμως ότι στην πραγματικότητα αυτός ο Άγγελος ή αυτό το Τζίνι ήμουν εγώ ο ίδιος. Όπως δεν ξέρεις και εσύ ότι αυτός ο Άγγελος και το τζίνι είσαι εσύ ο ίδιος. Και δεν χρειάζεται να δώσεις την περιουσία σου πουθενά. Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι εσύ έχεις τη δύναμή μέσα σου ώστε σε τρεις μήνες ή και λιγότερο, να γίνεις το είδος του ανθρώπου που θα μπορεί να κατέχει αυτό που επιθυμεί;

Και από δορυφόρος που γυρνάς γύρω-γύρω από ανθρώπους και καταστάσεις πλανήτες, να γίνεις πλέον αστέρας με μεγάλη βαρυτική έλξη, και να ελκύεις και τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους μαζί;

Θα σου πω ένα παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή κάθομαι σε μία παλιά χειροποίητη σκαλιστή πολυθρόνα. Δεν Την αγόρασα. Είναι ένα κομμάτι από ένα σαλόνι ανεκτίμητης αξίας, που το έφτιαξε ο πατέρας μου με τα ίδια του τα χέρια. Για αυτή την κάθε καρέκλα που κάθομαι, αλλά και για την κάθε καρέκλα του σαλονιού, αφιέρωσε από ένα μήνα δουλειάς. Χώρια το διθέσιο καναπέ, το τραπέζι του σαλονιού, αλλά και τα συνοδευτικά του ψηλά τραπεζάκια. Έχω Επίσης και μία υπέροχη προτομή από ένα αρχαίο άγαλμα της υγείας, που το έχει σκαλίσει σε ξύλο ο ίδιος. Αυτά έχουν μείνει μόνο από τα έργα του πατέρα μου, καθώς και κάτι πίνακες που ζωγράφισε.

Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος με το ζόρι έβγαλε τετάρτη δημοτικού, λόγο κατοχής. Δεν είχε μία ιδιαίτερη υποστήριξη ούτε πολλά προσόντα. Ανακάλυψε όμως κάτι. Του άρεσε να σκαλίζει ξύλο και είδε ότι το ‘χει πάρα πολύ με αυτό. Σκάλιζε λοιπόν ξύλα για χόμπι, μέχρι που ανακάλυψε ένα βαθύ ταλέντο και μπορούσε μετά από κάποιο καιρό να πάρει ένα κομμάτι ξύλο και να το μεταμορφώσει σε ένα κομμάτι θαύμα. Και από ένας μη προνομιούχος χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, κατέληξε να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους τεχνίτες της εποχής του.

Τι ήταν ο πατέρας μου; Προνομιούχος; μπα… με ακαδημαϊκές γνώσεις; Μπααα… Διορατικός; Μπα… Τολμούσε; Δεν θα το έλεγα και τόσο… Είχε όμως μία τέτοια αντίληψη και έναν προοδευτικό και ταλαντούχο εγκέφαλο, που όταν πέθανε είπα ότι η ανθρωπότητα στερήθηκε έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Έναν καλλιτέχνη πού ήταν άγνωστος, γιατί είχε τη δική του ιδεολογία.

Τι είχε όμως ο πατέρας μου;

Είχε ένα καταπληκτικό ταλέντο που το ήξερε. Μπορούσες να του δώσεις κάρβουνα και να στο μετατρέψει σε χρυσάφι. Του έδινες ένα κομμάτι ξύλο και στο έφτιαχνε θαύμα. Δεν το είχε όμως από τη γέννηση του. Απλά του άρεσε, το προσπάθησε, είδε ότι μπορεί να το εξελίξει και απλά το έκανε! Το καλλιέργησε. Είχε εντοπίσει τη δύναμή του και στην κατάλληλη στιγμή που του παρουσιάστηκε, το εκμεταλλεύτηκε. Δεν ήταν ο σκοπός του να γίνει επαγγελματίας. Απλά, έκανε αυτό που του άρεσε! Αυτό και μόνο είχε, και σε αυτό επένδυσε ο πατέρας μου.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη που να μην έχει έστω και ένα μόνο ταλέντο, έστω και μία μόνο κλίση και μία μόνο δύναμη, και να μην είναι και σε έστω και ένα πράγμα καλός. Είναι αδύνατον. Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτό που έχεις και πού το επενδύεις και πώς το επενδύεις.

Μπερδευόμαστε από τις τρίτες φωνές που ακούμε γύρω μας, οι οποίες έχουν χαντακώσει και καλύψει την εσωτερική μας φωνή εξέλιξης. Και πλέον έχουν πείσει και τη δική μας φωνή ακόμα, να μιλάει με τον ίδιο τρόπο και την ίδια γλώσσα με αυτές, ώστε να μας γίνει πραγματικότητα, κάτι το οποίο είναι ξένο προς την δική μας πραγματικότητα. Και αυτό που δεν είναι εμείς, μιλάει για μας, πείθοντας μας ψευδώς, ότι είναι εμείς.

Καραμανέας Ιωακείμ

 Diploma in Health Studies

 Personal Development Coach & Mentor

 Certification in Human Health

 Certification in Diet & Nutrition/Healthy Living

 Certification in Physical Education-Fitness Training Principles & Methods

 Specialization in Workout & Training Apps

 Συγγραφέας 21 βιβλίων διατροφολογίας, προπονητικής και ψυχολογίας