Φάε ζάχαρη αντί για μέλι!

Γνωρίζουμε έχει μπει στο πετσί μας, πως το μέλι σε σχέση με τη ζάχαρη απέχει σε θρεπτικά συστατικά όσο ο ουρανός από τη γη.

Στη σημερινή εποχή αυτό δεν είναι απλά ένας Μύθος…. Είναι καρα-μύθος!

Και φυσικά όταν μιλάμε για ζάχαρη, δεν μιλάμε για την άσπρη επεξεργασμένη ζάχαρη αλλά την ακατέργαστη καστανή ζάχαρη.

Και όταν μιλάμε για μέλι, μιλάμε για το μέλι που βρίσκουμε στο σήμερα και όχι τη δεκαετία του 40 και του 50.

Και γενικά όταν μιλάμε για ωφέλεια από τα θρεπτικά συστατικά τους, μιλάμε για την εποχή που βρισκόμαστε στο σήμερα και όχι για το 40 και το 50.

Στη σημερινή εποχή για να πάρεις τα θρεπτικά συστατικά που περιείχε ένα φρούτο στη δεκαετία του 50 χρειάζεσαι 9 φρούτα, καθώς δεν μένουν πολύ στο δέντρο για να συμπληρώσουν τα μέταλλα και τις βιταμίνες τους. Κόβονται μόλις στο 10% της συμπλήρωσης των θρεπτικών συστατικών τους για να προλάβουν την παραγωγή, καθώς και για να μη σαπίσουν μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι σου.

Οπότε αν τρώτε φρούτα νομίζοντας ότι θα πάρετε θρεπτικά συστατικά, δυστυχώς έχετε γελαστεί. Το μόνο που παίρνετε είναι υδατάνθρακας και καμία άλλη ωφέλεια.

Οι δε πίνακες ανάλυσης θρεπτικών συστατικών που αναφέρουν τι περιέχει το κάθε τρόφιμο, είναι απαρχαιωμένοι χωρίς να μπορέσουν να ανανεωθούν, καθώς χρειάζεται νέα ανάλυση του κάθε είδους τροφίμου από την αρχή. Οπότε είναι ένα πρακτικό θέμα που εμποδίζει την ανανέωση τους.

Γενικά οι πίνακες με τα στοιχεία των θρεπτικών συστατικών, δεν προσδιορίζουν τι περιέχει το φρούτο, αλλά τι θα μπορούσε να περιέχει, εφόσον ήταν στη φυσική του μορφή. Κάτι το οποίο απέχει όσο ο ουρανός από τη γη στη σημερινή εποχή.

Τι συμβαίνει όμως με τη ζάχαρη και το μέλι;

Στη σημερινή εποχή καλύτερα να παίξεις Λόττο περιμένοντας να κερδίσεις εκατομμύρια, πάρε να βρεις νορμάλ κανονικό μέλι. Δεν υπάρχει! Εκτός αν νομίζετε ότι η γη έχει όλο το χρόνο λουλούδια όπου θα βγαίνουν οι μέλισσες ατάραχες να μαζεύουν τη γύρη τους. Πώς νομίζετε ότι βγαίνει όλο αυτό το μέλι που τροφοδοτεί κάθε μέρα τόσα εκατομμύρια κόσμο;

Πόσα πια μελίσσια υπάρχουν για να παράγουν τόσους τόνους μέλι και πόσα άνθη;

Μα βλέπεις ότι έχει ρευστότητα, άρωμα, γλυκύτητα, χρώμα!

Ξεχνάμε μου φαίνεται ότι ζούμε στο 2023. Το ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις μέλι μόνο με γλυκόζη (που είναι και παχύρευστη), μαζί με εσάνς;

Για να βρεις γνήσιο μέλι στη σημερινή εποχή με πληρότητα θρεπτικών συστατικών και πλήρη οφέλη, πρέπει να έχεις μόνο εσύ ο ίδιος μελίσσια!

Από την άλλη η καστανή ζάχαρη, ιδιαιτέρως η παχύρευστη, όπως βγαίνει έτσι συσκευάζεται. Δεν μπορεί να υποστεί επεξεργασία γιατί απλά θα γίνει λευκή. Αυτή όντως κρατάει όλα της τα θρεπτικά συστατικά!

Άρα στη σημερινή εποχή, είναι πάρα πολύ καλύτερη σε σχέση με το μέλι. Πάντα μιλάμε για τη σημερινή εποχή όχι σαν συστατικά όπως ήταν παλιά.

Αν ζούσαμε σε παλιότερες δεκαετίες σίγουρα το μέλι υπερτερεί από τη ζάχαρη ακόμα και από την καστανή.

Τώρα εάν θέλετε ακόμα καλύτερη πληρότητα θρεπτικών συστατικών και καλύτερα προϊόντα, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε όλα αυτά είτε με μελάσα είτε με διάφορα σιρόπια όπως σφένδαμος, χαρουπόμελο, αγαύη και τέτοια, όπου λόγω της τωρινής φανέρωσης τους στο εμπορικό προσκήνιο, βγαίνουν ακόμα στη φυσική τους μορφή.