Όσοι παρακολουθείτε τα βίντεό μου στο Youtube, ευελπιστώ πως έχετε μάθει πολύ καλά, ότι μαγικοί τρόποι για να πετύχεις άμεσα τον κάθε στόχο στη ζωή δεν υπάρχουν. Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα μας. όπως με κάθε στόχο, υπάρχουν κανόνες και μηχανισμοί, οι οποίοι μας καθοδηγούν στο τι θα πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό, και αυτό που σίγουρα ισχύει σαν 1ος κανόνας, είναι πως η όλη διαδικασία θέλει το χρόνο της.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά λαμόγια που υπόσχονται με τα προϊόντα και τις και καλά καινοτόμες μεθόδους τους, να πετύχετε αυτό που θέλετε “χθες”, χωρίς να αλλάξετε κάτι από τη ζωή σας, χωρίς κόπο, χωρίς δίαιτες και χωρίς γυμναστική. Μην αυταπατάστε όμως! Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα σας το έλεγα πρώτα εγώ. Και ξέρετε πολύ καλά πως έχω τη συνήθεια να δίνω άπλετα πληροφορίες που ισχύουν. Το σώμα μας υπόκειται σε νόμους που δεν παραβιάζονται. Και είναι τόσο προστατευμένοι αυτοί οι νόμοι, που αν προσπαθήσεις να τους παραβιάσεις το ίδιο το σώμα σου θα σε τιμωρήσει. Πόσοι έρχονται και μου λένε να τους αναλάβω γιατί καταστράφηκαν. Από την τάδε εταιρία, από την τάδε δίαιτα, από το τάδε προϊόν, από την τάδε μέθοδο, όπου πρέπει μετά να τους κάνω πρώτα ένα καλό format και reset, ώστε να μπορέσει να πιάσει μετά αυτό που θα τους δώσω.

Παίρνοντας αυτό λοιπόν σαν κανόνα, θα σας επαναλάβω πως οι μόνοι τρόποι να πετύχεις σωματικούς στόχους, είναι η διατροφή και η γυμναστική. Πάνω σε αυτά, υπάρχουν βέβαια μέθοδοι. Και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις τους, μπορούμε να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα.

Σήμερα, θα σας δώσω μία προπόνηση tip, που θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τα αποτελέσματα σας. Είναι για δυνατούς παίκτες και θέλει να έχετε προχωρήσει με τις προπονήσεις σας. Στηρίζετε στη μέθοδο ΤΑΒΑΤΑ, όπου ανεβάζουμε φουλ ένταση για 20 δεύτερα, και σταματάμε για 10 δεύτερα, και ένας κύκλος είναι 4 λεπτά, άσχετα από το πόσες ασκήσεις θα περιλαμβάνει.

Τι θέλουμε να πετύχουμε.

Να ανεβάσουμε παλμούς στο μέγιστο δυνατόν επί 20 δεύτερα. Και μπορούμε να το πετύχουμε με 2 τρόπους: Είτε αυξάνοντας την ταχύτητα εκεί που μπορεί να αυξηθεί, είτε μεγιστοποιώντας το σφίξιμο, αν η μηχανική της κίνησης δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε γρήγορα κι εκρηκτικά την άσκηση. Π.χ. άλλο να κάνεις ψαλιδάκια στους κοιλιακούς ας πούμε που μπορείς να εκτελέσεις με ψηλή ταχύτητα, άλλο να κάνεις sit –ups  ή ρόδα που δεν μπορείς να εκτελέσεις γρήγορα. Επίσης, μπορεί να γίνει και συνδυασμός των δύο, όταν αρχίζουμε και κουραζόμαστε. Οπότε, στην αρχή μπορεί να γίνει γρήγορα, και μετά είτε πιο αργά με σφίξιμο των μυών, είτε με ισομετρική κίνηση, δηλαδή στατικά, αλλά με πολύ σφίξιμο πάλι. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε ότι άσκηση θέλετε, για να μη βαρεθείτε, αλλά και για να στοχεύετε και σε άλλες ομάδες μυών, γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα σας.

Πάμε λοιπόν να το δούμε:

Ενσωματωμένη εικόνα

Καραμανέας Ιωακείμ

  • Diploma in Health Studies
  • Certification in Human Health
  • Certification in Diet & Nutrition/Healthy Living
  • Certification in Physical Education-Fitness Training Principles & Methods
  • Specialization in Workout & Training Apps
  • Personal development coach
  • Συγγραφέας 21 βιβλίων διατροφολογίας, προπονητικής και ψυχολογίας